Knappe zege Hilversum 2 op SKF

In de derde ronde van de landelijke competitie pakte Hilversum 2 een knappe 6-4 uitoverwinning op SKF 2. Hilversum 3 dwong in Groningen GTTC een gelijkspel af. Van de drie derdedivisieteams presteerde alleen team 5 naar behoren. Hilversum 4 faalde tegen Scyedam 4, terwijl de winst van Hilversum 6 uit tegen SKF 2 beperkt bleef tot het foutloos bedienen van het elektronische telbord. Dat gaf na ruim drie uur spelen een 10-0 score aan.  

 

Eerste divisie: SKF 1  – Hilversum 2 4-6
Arnoud Meijer 3, Jelle Goossens 1 en Wilfred Schipper 2

Uit bij SKF in Veenendaal heeft heren 2 een goed resultaat geboekt op weg naar lijfsbehoud in de 1e divisie. In het hol van de leeuw werd een nipte maar verdiende 4-6 overwinning geboekt. Waar voor de thuisclub de wedstrijd in het teken stond van de volwaardige terugkeer van clubicoon en oud-Nederlands kampioen, Henk van Spanje, was het de wedstrijd van Hilversummer Arnoud Meijer.

Hilversum begon goed met een overwinning van Wilfred op verdediger Dicky de Jong en Arnoud op Edwin Vonk. Zonder slag of stoot ging dit niet. In een waanzinnige vierde game kreeg Arnoud meerdere machtpoints, maar ook Edwin had kansen om een vijfde game uit het vuur te slepen. Arnoud sloeg toe op zijn zevende matchpoint en won de game met 22-20. Jelle speelde erg sterk tegen Henk van Spanje, maar kon een voorsprong in de derde game op 1-1 niet verzilveren. In de vierde game toonde Henk zijn klasse en won overtuigend. Het dubbelspel werd een prooi voor SKF dankzij een 3-0 overwinning van Henk van Spanje en Rouke Bosma, die alleen in het dubbel uitkwam; 2-2.

Wilfred leek daarna lelijk in het stof te bijten tegen Edwin, maar kwam in de eerste game vanuit geslagen positie terug. Een 9-3 achterstand werd omgebogen in gamewinst, waarna Edwin er niet meer aan te pas kwam. Wilfred liet duidelijk zien op mentaal en tactisch niveau stappen te hebben gemaakt en beloonde zichzelf om ook zijn tweede wedstrijd te winnen. Na de pauze verloor Jelle in een mooie wedstrijd van Dicky de Jong. Goede momenten werden afgewisseld met zwakke momenten. Dicky bleek de sterkste over vijf games en bracht de stand weer gelijk. Juist toen SKF leek door te drukken, bracht Arnoud de dadendrang van SKF terug tot het nulpunt. In een nagenoeg foutloze wedstrijd werd Henk van Spanje op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Alleen in de tweede game kon Henk Arnoud bijbenen, maar toen ook die game verloren ging was de beer los. Henk probeerde met verschillende variaties de wedstrijd nog te verlengen, maar Arnoud had verdedigend en aanvallend overal een antwoord op; 3-4.

Toen Jelle vervolgens Edwin in vier games versloeg, leek een overwinning voor Hilversum in de maak. Henk speelde echter te solide tegen Wilfred en kwam nauwelijks in de problemen. Een opleving van Wilfred zorgde ervoor dat Henk drie matchpoints op rij miste, maar op zijn vierde matchpoint was het raak. De wedstrijd tussen de verdedigers Arnoud en Dicky, was niet zo saai als van te voren werd verwacht. Dicky leek het juiste strijdplan te hebben gekozen, maar Arnoud veranderde van tactiek. Gesteund door de jongens van FVT, ging Arnoud steeds beter spelen en dwong hij Dicky tot foute keuzes. Dicky bleef echter vechten maar kon Arnoud niet van zijn eerste hattrick van het seizoen af houden; 4-6.

Zowel de spelers als de luidkeels zingende supporters van SKF waren rond 21:00 uur vertrokken. Dat weerhield de mannen van heren 2 er niet van om samen met barpersoneel Adrie, Alice en Marnix de tent nog even open te houden. Tot middernacht bleef het gezellig met gesprekken over de Grand Prix van Monaco, de Hilversum-burger en hele slechte grappen. Voor Hilversum een goede opmaat naar de volgende wedstrijd van de competitie; thuis tegen Pecos uit Oegstgeest.

 

Tweede divisie: GTTC Groningen  1 – Hilversum 3 5-5
Lars Adema 3, Wouter Schoeber 2, Ilan Meijer 0  

Alle drie de Hilversummers hadden na de reis naar Groningen moeite om direct gefocust aan hun wedstrijden te beginnen. Lars én Wouter maakten een 2-0 achterstand in games goed en Ilan bleek daar meer tijd voor nodig te hebben. Het dubbel was een spannende pot waarin Lars en Wouter veel kansen hadden, maar net op de verkeerde momenten kleine foutjes maakten. Lars moest na het dubbel tegen invaller uit het tweede team van de Groningers: Wiljon, die het Lars erg lastig kon maken met zijn goede services en bolle backhand en forehand openingen. Lars herstelde zich de vijfde game en maakte de stand op 2-3 voor het derde team van Hilversum.

Wedstrijd 6 bleek misschien wel de spannendste van de dag te zijn. Ilan begon de wedstrijd goed tegen de inmiddels afgestudeerde gymleraar Hugo Beute en won de game overtuigend. Het werd hard werken geblazen voor Hugo en Ilan. Het lukte Ilan Hugo te ontregelen met gevarieerde services en bolle openingen, maar hij ontregelde zichzelf daar ook mee. In de vijfde game kwam Hugo op een voorsprong van 8-3, Ilan kwam terug en dwong een matchpoint af op 9-9. Dit was gelijk de mooiste rally van de wedstrijd die na vele keren spinnen van Ilan op het net werd geblokt. Hugo won helaas daarna de wedstrijd met 12-10. ( 3-3)

De volgende wedstrijd bestond uit Jeroen Hendriks tegen Wouter Schoeber. Wouter kwam gemakkelijk op een 2-0 voorsprong, maar Jeroen begon wat beter te spelen en Wouter begon foutjes te maken ,waardoor Jeroen terug kwam tot 2-2. Wouter besloot er een tandje bij te schakelen,wat Jeroen ontgoochelde, waardoor Wouter met een na de andere wereldbal de wedstrijd alsnog won. (3-4) Ilan wist een 2-0 voorsprong niet te benutten en viel stil, met verdienste voor Wiljon. ( 4-4) Wedstrijd 9 was een snelle wedstrijd waarin Wouter moeite had zijn ritme te vinden tegen het moeilijke spelletje van Hugo.[5-4]

De laatste wedstrijd van de dag werd door goed spel van Lars met 3-0 gewonnen en zette de eindstand op 5-5. Na zeven vijfgamers gespeeld te hebben werd er genoten van het zelfgemaakte eten van de clubkok en vooral van de Italiaanse dame die het voedsel op de borden schepte.

 

Derde divisie: Scyedam 4 – Hilversum 4  6-4
Raymond van Putten 2, Rene van de Velde 1, Rene Arbon 1

De heren Arbon, Van Putten en Van der Velde beleefden op tafeltennisgebied een uitermate teleurstellende dag. Even onverwacht als terecht werd verloren van een gemotiveerd Schiedams trio. In de eerste wedstrijd bleek al dat het een moeizame wedstrijd zou worden. Raymond leed zijn eerste competitienederlaag tegen de lastige Kees de Koning (3-1). Ook Arbon verloor kansloos van Paul de Graaf (3-0). Youngster Koen van Alebeek kwam in deze wedstrijd tekort tegen de andere René en zijn teamgenoten. Na het dubbel (3-0!) en winst van Arbon tegen Koen (0-3), was de tussenstand halverwege de wedstrijd 3-2. Van der Velde wist geen van de 3 matchpoints in de 4e game te verzilveren en verloor met 11-4 in de 5e tegen Kees de Koning. Ook zijn wedstrijd tegen Paul de Graaf ging nipt met 11-9 in de 5e verloren. Alle overige wedstrijden werden in 3 of 4 games afgedaan. Scyedam herstelde zich hierdoor goed van de ruime nederlaag tegen kampioenskandidaat Scylla (9-1). De avond van Paul de Graaf kon niet meer stuk, zeker niet nadat hij kort voor het einde van de wedstrijd vertrok naar De Kuip en zijn favoriete club ook nog zag winnen. Dat er meer te doen is in de woonplaats van Wouter Schoeber bleek na de wedstrijd. De Tomtom wist ons feilloos naar de plaatselijke Thai te leiden. Om wellicht misverstanden te voorkomen, het ging hierbij om een restaurant. Het eten was prima, al kon Arbon zijn aandacht niet altijd bij zijn teamgenoten houden. Rond middernacht was iedereen weer aanbeland op zijn thuisadres.

 

Derde divisie: Amsterdam’78 – Hilversum 5  2-8
Jan Dubelaar 3, Robert van der Horst 2, Pieter Salentijn 2

Hilversum 5 deed zaterdag goede zaken in Amsterdam. Zoals bekend zijn Jan, Tjarko, Robert en Pieter  al maanden in training, dinsdag en donderdag met en zonder buikspieroefeningen bij Frank en Bert, met als doel : handhaving in het landelijk. De eerste wedstrijd tegen Jeroen Che was helaas, voor ondergetekende teleurstellend,na een spannende 2-2 zakte ik door het ijs en verloor ik met 2-3. Jan begon sterk tegen Danny Baars en won zijn eerste wedstrijd met 6-11. 6-11 en met geluk (bal op rand) 10-12.
Robert zette in de 1 game gelijk de toon met een 2-11. De tweede game ging nipt met (te) veel mazzel naar Robert. De derde game verdiend door een sterk spelende Timon Priem.  De vierde leek naar  Amsterdam te gaan maar na een 8-4 achterstand werd het toch 9-11 voor Robert.

Robert en Jan speelden en wonnen het dubbel.  Tussenstand 1-3. De wedstrijd tussen Salentijn en Baars ging in 3 games naar Hilversum. Baars had wederom geen gelukkige derde game en verdiende meer.
Robert moest nog gaan vlammen tegen Che, hij deed er 5 games over, met name door zijn dwingende backspin ballen. Daardoor kwam Hilversum op een comfortabele 1-5 voorsprong.
Timon Priem ging de eerste twee  games onderuit tegen Jan Dubelaar, wiens harde spinballen niet waren  terug te krijgen. Daarna was het de beurt aan Priem om iets terug te doen 9-11(1-2).

Jan had in de 4e game 3 net/rand ballen, waardoor hij zijn tweede winstpartij kon noteren (1-6). De zevende wedstrijd won Robert de eerste 2 games tegen Danny Baars, die liet zien dat als het bij hem loopt, je je beter maar kunt bergen. Het werd uiteindelijk een vijfde game, waarin Robert aan het langste eind trok (1-7). Pieters legendarische backhandsmashes waren tegen Timon Priem winnend (1-8).
De laatste wedstrijd pakte Jan de eerste 2 games tegen Jereon Che, daarna kwam de amsterdammer sterk terug en greep de overwininng. Eindstand: 2-8. Dit resultaat is voor Hilversum een goede stap in de richting.

 

Derde divisie: SKF 2 – Hilversum 6 `10-0
Danny Mol 0, Robert de Bie 0, Marnix Karssenberg 0

Afgelopen zaterdag bleek het team van SKF duidelijk te sterk voor Hilversum 6. Het team van Brenda Vonk, Pim Mostert, Ian de Graaf (momenteel geblesseerd) en Pieter van den Berg is titelfavoriet, terwijl Hilversum moet strijden voor lijfsbehoud. SKF won 10-0 en drukte Hilversum diep in de problemen.
Acht wedstrijden mochten Danny, Marnix (invaller uit team 7) en Robert een game winnen, maar echte spanning zat er niet in. Hilversum moest genoegen nemen met enkele hoogtepunten. Marnix had een prima landelijk debuut.  Domineerde twee wedstrijden, maar kwam aan het eind toch net te kort. De running backhandsmash, met open stand, werd met applaus begroet.  Danny had een mindere dag, had eigenlijk de eerste wedstrijd de meeste kans, maar ook hij was aan het eind van de games net minder scherp dan de tegenstanders. Robert had een moeizaam dagje. Won weliswaar een game van Vonk en Mostert, maar kreeg geen effect in de bal en was vrij kansloos in de rally’s .
Hilversum maakte echter een goede beurt achter het telbord. De elektronische telborden werden onberispelijk bediend. Geen fout werd gemaakt. Dat dan weer wel.