Klaverjas derby tussen BIjmaat en Hilversum

Klaverjassen op 4 januari tegen De Bijmaat………. Een duidelijke revanche voor ttv Hilversum……..!

update: nu met foto’s

Vorig jaar moest er melding van gemaakt worden dat de 8 klaverjassers van ttv Hilversum  een beschaafde edoch duidelijke nederlaag hadden geleden tegen de 8 klaverjassers van De Bijmaat. Afgelopen zaterdag was de revanche. Een jaar “keihard trainen”, het “bijslijpen van de teamsamenstelling”, het houden van praatsessies op de hei en het maken van goede voornemens moesten de winst en wisselbeker gaan opleveren. Het thuisvoordeel was slechts een bijkomend voordeel.

Om 20.10 uur was de start. Ook nu weer werden er 4 ronden van 16 spellen gespeeld. Na iedere ronde werd er geloot door alle spelers “wie er met wie van Hilversum tegen wie met wie van De Bijmaat mocht klaverjassen. Op divers verzoek (met name van Harry) mocht de laatste ronde met een zelf gekozen partner tegen een uit te kiezen ander koppel gespeeld worden. Hiermee werd in ieder geval voorkomen dat excuses over “mijn maat snapte er niets van” c.q. leek wel te slapen” achterwege konden blijven. Alleen “ik kreeg – de hele avond – geen kaart” bleef nog gehandhaafd.

In de eerste ronde (van 16 spellen) sloeg Hilversum al genadeloos toe en werd een dikke daalder verdiend. Deze klap – een positief resultaat van bijna 4000 punten in Hilversumvoordeel – kwam De Bijmaat niet meer te boven. In het uitslag-overzicht staat de rest vermeld.

Bijmaataanvoeder Jur liet zich niet kennen… Hij deed zijn sportieve plicht en reikte de wisseltrofee over aan Hilversum. De individueel hoogsteindigenden kregen eveneens een prijs. Hier was zelfs sprake van een ex aequo. Met evenveel punten eindigden ze beiden als eerste. De oorzaak was dat ze steeds bij iedere loting elkaar als partner trokken. Een zeldzaamheid, maar toch…. Het ging om Erwin Knecht en Erik Brakkee. Proficiat…!

Nog wat losse opmerkingen..:

  • De eerste Bijmater is op plaats 7 teruggevonden (Zen)
  • Een Hilversummer werd buiten de top 10 gevonden. Fred Lodder werd 13e. Hij had een goed excuus daar hij al ziek binnenstapte.
  • Guido Kreike werd “maar” 4e.
  • Het meeste aantal maal “20 roem” werd behaald door Zen (36). De minsten door Jur, Erwin en Erik (22)
  • Het meeste aantal “natten “werd behaald door nieuwkomer Marnix Karssenberg en Joost Kistjes (10) . In het veld van 16 deelnemers werd onze nieuwkomer overigens  keurig 8e
  • Erik en Erwin scoorden het meeste aantal maal 50 roem. (15x)
  • De meeste “pitten” waren voor Frans (Burgers) (3). Lang nadenken heeft zeker zijn voordelen.
  • De slechtsgespeelde pot (minste aantal punten) werd gespeeld door Johan Bakker en Sebastiaan Lucardie (962 punten)
  • De meeste punten werden in ronde 4 behaald door Kees Poortenaar tezamen met Rob Huisstede (2033 p.)
  • Johan had de “poedel” (met het pingpong zakt hij ook al weg…..) En….vergeten om goede voornemens te maken.

Kortom, het bleef nog enige tijd “onrustig” na een geslaagde avond . In de persoon van Jur werd door De Bijmaat sportief nog een rondje gegeven. Tezamen met de kaas/worst/pinda’s  viel dat in goede aarde.

 

Download de uitslag: klaverjassen uitslag 2014

Klaverjassen Hilversum-Bijmaat 002

Klaverjassen Hilversum-Bijmaat 005

Klaverjassen Hilversum-Bijmaat 009

Met vertrouwen in de toekomst.

De organisatie
Jan Kroon