Kinder Tafeltennisfeest barst weer los

Het Kinder Tafeltennisfeest voor basisscholen kent dit jaar weer een groot  aantal aanmeldingen. In totaal hebben zich 156 kinderen van 8 verschillende scholen ingeschreven voor het evenement, dat zondag 29 maart a.s. wordt gehouden in het Hilversumse Tafeltenniscentrum.

Het tafeltennisevenement is bedoeld om kinderen van basisscholen kennis te laten maken met de tafeltennissport. De basisscholen die meedoen zijn: Van Leeuwenhoekschool, De Wilge, Montessorischool Centrum, Lorentzschool, Fabritiusschool, Jan van Rijckenborghschool, Elckerlycschool en, op individuele basis, de IPS Violenschool. De basisschoolleerlingen van groep 3, 4 en 5 kunnen ’s ochtends van 10 tot 12 uur hun behendigheid en balvaardigheid testen tijdens een spelcircuit, dat bestaat uit tien verschillende onderdelen.

Om 13.15 uur start het tafeltennistoernooi voor de kinderen van de groepen 6, 7 en 8. Hiervoor hebben zich ruim 70 kinderen ingeschreven. De spelers zijn naar leeftijd  ingedeeld in diverse poules. In elke klasse wordt na de poules een hoofdronde en een troostronde gespeeld met afvalsysteem. TTV Hilversum heeft in totaal 20 prijzen beschikbaar voor de beste spelers. De prijsuitreiking is rond 18 uur gepland.

Alle kinderen die deelnemen aan het Kinder Tafeltennisfeest, ontvangen een oorkonde. Ook krijgen zij een kaart waarmee ze vier gratis trainingen kunnen volgen bij de grootste tafeltennisclub van Nederland. Deze trainingen vinden plaats op maandag van 17 tot 18.15 uur.