Kampioensteams bij de jeugd gehuldigd

Dankzij een ruime overwinning op VTV werd het derde jeugdteam van Hilversum kampioen in de 1e klasse. Jeroen Lugtenburg, Luuk Houtgast, Iris de Bie en Anne Hoogeveen promoveerden daardoor naar de landelijke competitie. En dat werd afgelopen week gevierd met bloemen, taart en een feestelijk drankje.

Hilversum komt komend voorjaar met maar liefst 3 teams uit in de landelijke jeugdcompetitie. Eerder was er succes voor ons eerste jongensteam. Lars de Visser, Tim van der Leeden en Mick de Vette kwalificeerden zich voor de kampioenspoule. Met 7 andere teams gaan ze de strijd aan om de landstitel.

In het kielzog van team 3 wisten nog twee afdelingsteams het kampioenschap binnen te halen. Het zevende jeugdteam, bestaande uit Tim Hoveling, Maarten Kooij, Oliver Rowe en Thijmen van Woudenberg, werd overtuigend kampioen in de 3e klasse A. Ook team 10 kon de kampioensvlag hijsen. River Briët, Robin Kroesen, Sybren Fermin en Sam Vijfschaft eindigden bovenaan in de 5e klasse B. Voor Sam Vijfschaft was er zelfs dubbel succes. Behalve dat hij kampioen werd, nam hij ook nog eens de najaars-percentagebeker over van Eric de Boer. Sam bleef namelijk de hele competitie ongeslagen en dat is een bijzonder knappe prestatie.

jeugdteams-3-en-10-kampioenteam-7-kampioen-tim-maarten-olivier-thijmen

Foto boven: De najaarskampioenen van team 3 en 10 met v.l.n.r.: Sam Vijfschaft, Iris de Bie, Luuk Houtgast, Jeroen Lugtenburg, Anne Hoogeveen en Robin Kroesen. Op de voorgrond River Briët. Sybren Fermin ontbreekt op de foto. Foto onder: team 7 coach Florian Burgerhout met Tim Hoveling, Thijmen van Woudenberg, Maarten Kooij en Oliver Rowe.