Kampioenschap vlaggenschip is binnen

Bijna alle supporters van Hilversum samen met de kampioenen
Bijna alle supporters van Hilversum samen met de kampioenen

 

Reserves missen kampioenschap op een haar na. Het eerste mannen team wel kampioen. De Dames, het derde en het vierde team gehandhaafd.

Heren eerste Divisie: Avanti 1 – Hilversum 1 :                                                    4-6

Merijn de Bruin 3, Tycho Dekkers 1, Frank Rengenhart 1 en het gewonnen dubbelspel.

Hilversum speelde met de man in vorm van de laatste weken: Frank Rengenhart, de tot het laatste punt strijdende  Tycho Dekkers en de constante X factor Merijn de Bruin. Een mooie mix om mee te starten in de kampioenswedstrijd uit tegen de naaste concurrent Avanti 1.

De kraker van de eerste divisie tussen Avanti en Hilversum kende veel spanning en mooie wedstrijden.

De openingspartij tussen “Benji” en Merijn de Bruin was een kopie van de heenwedstrijd en zou uiteindelijk de verhoudingen van het verloop van de wedstrijd weergeven. In close drie straight sets won Merijn de openingspartij en daarmee leek de beer los: 0-1.  Daarna mocht Tycho, die in de thuiswedstrijd niet had meegespeeld de arena betreden. Tegenstander was de beste Avanti speler van de dag: Steffen Greup. Veel lange overspin rally’s welke een genot waren voor de toeschouwers deed iedereen op het puntje van hun stoel zitten. Steffen pakte de eerste set met minimaal verschil 12-10. In de tweede set pakte Tycho met veel prachtpunten met 13-15 de tweede set. In de twee laatste sets was Steffen net iets scherper en trok de stand gelijk: 1-1. Frank Rengenhart mocht als derde Hilversummer aantreden tegen Vincent Blom. In een snelle game (6-11) wist Frank op voorsprong te komen. Hierna veranderde Vincent van tactiek waarop Frank drie games (11-8) lang geen antwoord had: 1-2. Een tegenvaller voor Hilversum aangezien de Frank in de thuiswedstrijd wel als enige van Vincent had gewonnen. De resultaten doortrekkend van de thuiswedstrijd zou betekenen dat Avanti theoretisch met 7-3 zou winnen.

Het Dubbel moest absoluut gewonnen worden anders zouden donkere wolken gaan samentrekken boven het Hilversumse team. Het goed ingespeelde team Merijn en Frank rechte hun rug, waarbij de bijna foutloos spelende Merijn, Frank op sleeptouw nam en wisten ze op de tweede game na de dubbel vrij solide te pakken: 2-2.

Nog één wedstrijd te spelen voor de pauze met beide kopmannen van de dag Steffen en Merijn. Het werd een taktische hoogstaande wedstrijd, waarbij de prachtige spinballen van Steffen werden geparreerd door evenzo mooie goed geplaatste blokballen van Merijn. Zonder spanning in de games wist Merijn met 3-1 Steffen te verslaan en bracht daarmee Hilversum op een 2-3 voorsprong. Nog 1 winstpartij was nodig voor Hilversum

Na de pauze de wedstrijd van Frank tegen Benji. Ook in deze wedstrijd startte Frank sterk en pakte de eerste game. Maar net als zijn eerste wedstrijd leek de spanning en onzekerheid (backhand) toe te slaan en Benji pakte zowel de tweede als de derde game. Coach René Hijne zag met lede ogen aan dat de ergenis bij Frank de overhand nam en dat dit geen goed teken was. De ommekeer kwam in de vierde game. Wetende dat het omlopen om zijn backhand geen oplossing bleek werd het voor Frank de dood of de gladiolen. Een prachtbeslissing aangezien Frank zijn backhand ging lopen, het vertrouwen terug kwam en Frank de vierde game met 8-11 wist te winnen. In de eerste vijfsetter begon Frank goed met een 3-1 voorsprong. Daarna pakte Benji met enkele weergaloze ballen een 6-4 voorsprong. Tijd voor een time out: wat René Hijne precies heeft geroepen weten alleen Frank en René, maar dat de time out als geroepen kwam bleek wel uit de uitslag 7-11 voor Frank: 2-4 en Hilversum KAMPIOEN.

Tijd voor de mooiste wedstrijd van Tycho. Vincent was de tegenstander en Vincent had in de eerste twee games net genoeg vat op het spel van Tycho om met tweemaal 11-9 een 2-0 voorsprong te nemen. Ondanks de achterstand had Tycho wel een taktisch concept gevonden waarmee hij hernieuwd de arena betrad. Met 11-13, 8-11 en 9-11 en zeker met wat nodig geluk pakte Tycho zijn zo gewenste winstpartij mee in de kampioenswedstrijd en was een gelijkspel een zekerheid: 2-5.

Opvolgend was het voor Frank in zijn partij tegen Steffen wel goed. Mooie rally’s voerden de boventoon en werden gelijkelijk verdeeld echter de tussenpunten kwamen op naam van Steffen: 3-5.

In de negende partij moest Merijn alle zeilen bijzetten tegen zijn lastigste tegenstander van de dag: Vincent Blom. Geholpen door het in grote getalen opgekomen Hilversumse publiek en gesterkt door het binnengehaalde kampioenschap wist Merijn met 11-4 in de beslissende vijfde game de overwinning voor Hilversum binnen te slepen. Een kroon op het werk voor Merijn die zijn beste spel wist te bewaren voor de belangrijkste wedstrijd tot nu toe. Na de winst van Benji op Tycho in de laatste partij stond er een 4-6 eindstand op de borden.

Hoe het nu verder gaat: er zullen drie mogelijkheden zijn voor Hilversum om promotie naar de ere-divisie te bewerkstelligen. Eerst volgt de promotie wedstrijd tegen Pecos 1. De winnaar promoveert en de verliezer krijgt een herkansing tegen de nummer 7 (Scylla of Zwolle)  uit de ere-divisie. En als die wedstrijd verloren wordt ligt er nog een plan van de bondsraad. Onderstaand de woorden van een Pecos verslaggever:

Op tafel ligt het voorstel om de eredivisie uit te breiden van acht naar tien ploegen en de competitie van een half jaar naar een jaar. Dit in het kader van een gewenste ‘professionalisering’ van die eredivisie. De speelkalender kan dan wat meer worden uitgesmeerd, zodat de clubs met internationals niet voortdurend met data hoeven te schuiven. Verenigingen hopen op meer publiciteit en publiek, want de wedstrijden worden korter en belangrijker. Want er is straks nog maar één landskampioen per jaar. Ziedaar de achterliggende redenen voor deze mogelijke wijziging.

Over delen van dat plan valt echter pas in juni het besluit, als de bondsraad erover vergadert. En eerst moeten op 23 april de (huidige en beoogde) eredivisieclubs het eens zien te worden. Nog niet bekend is hoe de eventuele uitbreiding gestalte krijgt. Je mag aannemen dat eerdergenoemde beslissingswedstrijd dan niet nodig is, omdat beide kampioenen rechtstreeks promoveren, maar officieel is daarover dus voorlopig geen zekerheid.

 

Heren tweede divisie: US 1 – Hilversum 2 :                                                         3 – 7

Wouter Schoeber 1, Jelle Goossens 2, Wilfred Schipper 3 en het gewonnen dubbelspel.

Kansen te over waren er dit seizoen voor de reserves. Een 2-5 voorsprong uit tegen de naaste concurrent Scyedam 2 dat helaas eindigde in een 5-5 gelijkspel. Een in vorm verkerende Lars Adema die een vakantie had gepland tijdens de relatief korte competitie. Een off day van Wilfred Schipper tegen degradant Scylla, waarbij een goed spelende Gerhard Kray die tweemaal uitkwam tegen Hilversum, maar uitviel tegen Scyedam.

 

Ondanks al deze tegenslagen had het tweede nog steeds kansen op het kampioenschap. Uit tegen het vlaggenschip van US zou op voorhand 9 of 10 punten gehaald dienen te worden. En het sprookje begon zo mooi: Winstpartijen van Wouter Schoeber op Dylan Kret, Wilfred Schipper die Angelo Antonietti verschalkte en het gewonnen dubbelspel leidde tot een 0-5 voorsprong. Op dat moment kwam de einduitslag van Scyedam binnen: 8-2 winst op Scylla 3. Een domper aangezien Scylla hoger was ingeschat dan de schamele 2 punten tegen Bastiaansen, maar vooral tegen Van Raadshoven en Schuilenburg. Op 0-6 verloor Wouter met 3-0 van Angelo en was het sprookje uit. Volgend jaar met Arnoud Meijer die het tweede komt versterken komen er vast en zeker nieuwe kansen voor de reserves, waarbij Jelle Goossens een puike prestatie heeft neergezet. Hoe de teamsamenstelling voor komend seizoen eruit gaat zien is nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat Nathan van der Lee het eerste komst versterker. Wie er samen met hans den Blanken en Raymond van Putten in het derde gaan spelen blijft de vraag.

 

Heren tweede divisie: US 2 – Hilversum 3 :                                                         5 – 5

René van de Velde 1, Hans den Blanken 2 en Raymond van Putten 2

 

Heren derde divisie: The Victory 1 – Hilversum 4 :                                             3 – 7

Robert van der horst 2, Tjarko Bosma 2, Donald Hessing 3

 

Dames eerste divisie : Us 2 – Hilversum 1 :                                                        4 – 6

Elisa Stuveling 2, Guus Hendriks 3 en Kelly Leideritz 1

 

Jongens Kampioenspoule: Hilversum 1 – HTC 1 :                                             4 – 6

Bastiaan van der Sanden 1, Ilan Meijer 2, inv. Sander van Buul 1

 

Jongens Landelijk B: HBC 1 – Hilversum 2 :                                                       2 – 8    

Felicia Faas 3, Patrik Roest 2, Heleen Hop 2 en het gewonnen dubbelspel.