Kampioenschap lonkt voor Hilversum 1

 

Heren 1 zet eerste concurrent Tempo Team met een ruime overwinning opzij. Kopvrouw Stuveling wordt node gemist bij Dames 1. Heren 3 vergroot de kans op degradatie en het vierde in een bloedstollende partij voorbij aan Hotak.

Heren eerste Divisie: Hilversum 1 – Tempo Team 1 :                            8 – 2

Merijn de Bruin 3, Tycho Dekkers 2, Frank Rengenhart 2 en het gewonnen dubbelspel.

Alles lijkt op zijn plaats te vallen voor het eerste team in haar race om het kampioenschap. Daar waar op voorhand door menig insider tegenstander Tempo Team als mede kampioenskandidaat werd bestempeld, kan daar na speelronde drie een streep door worden gehaald. Hilversum startte sterk en stond na het met minimaal verschil gewonnen dubbelspel op een 4-0 voorsprong. De meest uit het oog springende winstpartij in deze reeks kwam op naam van Merijn de Bruin. In de openingswedstrijd speelde De Bruin sterk tegen ex-eredivisie speler Jochem de Hoop en in drie straight games trok de De Bruin de partij naar zich toe en was de voorsprong een feit. Na het dubbelspel revancheerde De Hoop zich door Frank Rengenhart geen game te gunnen en konden de Amsterdammers hun eerste punt bijschrijven. In het vervolg van de wedstrijd verloor Tycho Dekkers zijn enige wedstrijd met 12-10 in de vijfde en beslissende game van Chris Walbrecht en wist diezelfde Dekkers wel in vieren De Hoop te verslaan. Opvallend was dat zowel De Bruin als Rengenhart al hun wedstrijden in drie games wisten af te ronden. De voorsprong op de overgebleven concurrent Avanti is inmiddels opgelopen tot zes punten. En in speelronde vijf zullen de degens gekruist worden tussen beide teams.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Ilac 1 :                                             7 – 3

Lars Adema 1, Jelle Goossens 3, Wouter Schoeber 2 en het gewonnen dubbelspel.

Voor het tweede heren team zou na de wedstrijd tegen promovendus Ilac duidelijk worden of de heren zich op de bovenste plaatsen zou mogen richten of dat het om lijfsbehoud zou moeten spelen. Kopman Jelle Goossens opende het bal en na een verloren eerste game 11-13 liet Goossens met (11-4, 11-4 en 11-5)  geen spaan meer heel van tegenstander Thijs Groeneveld. Vervolgens mocht Lars Adema zijn kunsten vertonen in de tweede wedstrijd en ook hij verloor net als Goossens zijn eerste game. Om vervolgens goed gevolg te geven aan deze vergelijking won Adema de navolgende drie games van tegenstander Remco Raghunath. Gesterkt door deze 2-0 voorsprong moest in het nog prille seizoen de vooralsnog puntloze Hilversummer Wouter Schoeber aantreden tegen de ongeslagen Gouwenaar Tino Raghunath. Het werd een waar spektakelstuk met prachtige rally’s en veel spanning. Schoeber speelde met name in de laatste twee games beter en slimmer op de juiste punten en met gebalde vuist kon Schoeber de felicitaties van zijn teamgenoten en het publiek in ontvangst nemen. De eerste nederlaag van de dag kwam na het makkelijk gewonnen dubbelspel op naam van Adema. Thijs Groeneveld wist Adema op de knieën te krijgen. Goossens bleef in het vervolg van de wedstrijd ongeslagen en Schoeber verloor alleen van Remco Raghunath. Na de prima 7-3 overwinning is duidelijk dat het tweede het vizier kan richten op de bovenste plaatsen.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – De Veluwe 1 :                                1 – 9

René Arbon 0, Raymond van Putten 1 en René van de Velde 0

Anders dan de uitslag doet vermoeden werden er veel spannende potten gespeeld tussen het derde en tegenstander De Veluwe. Het verschil was echter dat ondanks genoeg kansen te veel close games door De Veluwe in winst werden omgezet. De openingspartij tussen René Arbon en Edwin Tiele was daar een goed voorbeeld van. Arbon die doorgaans een slow starter is, begon sterk en had op een 2-1 voorsprong in games moeten komen, echter had hij het geluk niet aan zijn zijde. Arbon verloor drie van zijn vier gespeelde games met minimaal verschil en een 0-1 achterstand was een feit. Kopman Raymond van Putten betrad daarna de arena en zijn wedstrijden uit het verleden tegen Waldo Hagenaars werden bijna altijd in de verlenging beslist en dat beloofde op voorhand een spannende strijd. Beide heren gaven daar dan ook gehoor aan. Hagenaars won de eerste twee games en Van Putten rechtte zijn rug om drie games op rij naar zich toe te trekken en door winst de stand in de wedstrijd gelijk te trekken. Helaas bleek deze winstpartij de enige te zijn in de reeks van tien wedstrijden. In deze poule is inmiddels al wel zo goed als duidelijk dat Hilversum 3 zal gaan strijden om de onderste twee plaatsen.

 

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Hotak 1 :                                           6 – 4

Jan Dubelaar 1, Tjarko Bosma 2 en Donald Hessing 3.

Op papier had Hilversum de minst moeilijke partij van het seizoen te spelen thuis tegen Hotak in de derde speelronde. Het team van Hotak dat kopman Jacco Schoone zag vertrekken richting Vice Versa en een zwakke start van de voorjaarscompetitie had, maakte duidelijk dat “op papier” niet telt. Het werd een wedstrijd op het scherpst van de snede, waarbij iedere partij in minimaal vier games werd beslecht. Het beste voorbeeld in deze kwam net als eerdere wedstrijden in dit seizoen op naam van Tjarko Bosma. Of Bosma er nu patent op heeft, het zover laat komen of op aanstuurt werd wederom niet duidelijk, maar wel duidelijk was dat Bosma op de beslissende momenten aan het langste eind trok. Toen de rook was opgetrokken kon Bosma twee prima overwinningen bijschrijven. Voor Jan Dubelaar waren de druiven het meest zuur. Dubelaar speelde van alle landelijke spelers in de Hilversumse speelhal de meeste games van de dag: 19 van de maximale 20 in getal en wist slechts 1 wedstrijd (tegen Remco Vos) in winst om te zetten. Kopman Donald Hessing maakte ondanks het verloren dubbelspel (8-11) in de vijfde game in dit duel het verschil door al zijn enkelspelen in winst om te zetten. Al met al een prima start van de promovendus in deze competitie en de kans op handhaving is groot te noemen.

 

Dames eerste divisie : Hilversum 1 – Swift (D) 1:                                  5 – 5

Guus Hendriks 3x, Kelly Leideritz 0, Elske de Vries 1 en het gewonnen dubbelspel.

Na tweede goede overwinningen tegen kampioenkandidaten Scyedam en De Treffers moest er in de derde speelronde aangetreden worden tegen Swift uit Deventer. Op voorhand een ideale kans om de leiding te nemen in de eerste divisie. Helaas was door het ontbreken van kopvrouw Elisa Stuveling van een ruime overwinning geen sprake en kon maar ternauwernood een nederlaag voorkomen worden. Doordat Guusje Hendriks prima op dreef was met wederom een mooie hattrick eindigde. Het dubbelspel samen met Kelly Leideritz werd binnengesleept. En Elske de Vries deed wat ze al sinds jaar en dag doet: het winnen van een wedstrijd. Hierdoor werden de punten gedeeld en hielden de dames van Hilversum Swift drie punten onder zich.