Julia Cao sluit zich aan bij Hilversum

Een paar maanden voor haar 18e verjaardag begint Julia Cao (zie foto) aan een nieuw tafeltennisleven. Ze laat een mooie carrière bij de jeugd achter zich en begint bij TTV Hilversum aan een, hopelijk even succesvol, avontuur in de damescompetitie. Julia heeft nu nog een Junioren A-licentie, speelde voor het laatst competitie bij VTV en kwam voor deze vereniging uit in het landelijk A. Op de meest recente juniorenranglijst neemt Julia een de 12e plaats in, vlak voor twee van haar nieuwe teamgenoten Anne Hoogeveen en Iris de Bie.

,,Dat de meeste meiden in dit team elkaar kennen vanuit de jeugd is zeker een voordeel”, gaf coach Bruijn aan. ,,Want er werd enthousiast gereageerd op haar komst. Ook ik ben blij met haar’, zo vervolgde hij. ,,Julia is een talentvolle speelster die technisch verzorgd aanvallend spel op tafel legt. Het is een uiterst sportieve meid met een goede instelling en gemotiveerd om te zien waar haar plafond ligt. Ik weet zeker dat Julia uitstekend past in dit team met meiden die vrijwel allemaal net  gaan studeren. Nadat we afscheid moesten nemen van Sanne Briefjes (gestopt), Chanèl Verschoor (naar Taveba) en Neha Gupta (geen competitie meer) is Julia dubbel welkom.

Plezier

Julia past ook perfect in de doelstelling die Hilversum heeft met het damestafeltennis: een plaats bieden aan meiden die jong en talentvol zijn, maar nog net niet goed genoeg om de stap naar de eredivisie te maken. Aan de hand van routinier Angelique van den Bosch en de ervaren coach Lex Bruijn kunnen deze speelsters zich zonder druk verder ontwikkelen, waarbij plezier in tafeltennis voorop staat. ,,Er lopen nog wat contacten met andere speelsters die in vrijwel dezelfde situatie verkeren als Julia en ook zij zijn van harte welkom. We proberen er elke zaterdag voor de meiden een feestje van te maken, waarbij plezier en resultaat hand in hand gaan.  Gezien het achteruit hollende ledenaantal bij de NTTB, vooral bij de meisjes, proberen wij op deze manier meiden te behouden voor onze mooie sport”, aldus Lex Bruijn.

Violiste

Naast tafeltennisster is Julia ook een talentvolle violiste met een drukke agenda. Daarom is de bedoeling dat Julia pas na de zomer aansluit bij het damesteam, al is niet uitgesloten dat zij al in dit voorjaar in een enkele wedstrijd haar opwachting maakt. Maar dat kan natuurlijk alleen als Corona een herstart van de competitie mogelijk maakt. Het Hilversumse team speelt 2e divisie en bij de onderbreking van de competitie leek het erop dat de play-offs voor promotie gehaald zouden kunnen worden. Het team bestaat, naast de al drie genoemde speelsters, uit de jonkies Aniek Jansen, Rosa Bosselaar en Niral Gupta.

Julia serveert. Het zal nog wel even duren voordat zij voor Hilversum in actie komt.