Jeugdteam Hilversum gaat sterk van start in Kampioenspoule

Het eerste jeugdteam van Hilversum begon in Limburg succesvol aan de strijd om plaatsing voor de play-offs  in de Kampioenspoule. In Tegelen werd met 9-1 gewonnen van TTC. Afgelopen najaar verloor Hilversum de uitwedstrijd tegen TTC in Schimmert nog met 6-4.

De spelers van Hilversum hebben zich terdege voorbereid op de competitieduels in de hoogste klasse. Drie keer per week volgen ze de jeugdtrainingen voor de A-selectie bij Hilversum. Daarnaast trainen de sterkste jeugdspelers donderdags mee met de A-selectie van de senioren. Ze hebben de  ambitie om aansluiting te vinden bij het landelijk seniorenniveau. Dat neemt niet weg dat plezier en ontspanning, gekoppeld aan een goede teamgeest, voor het Hilversumse jeugd-kwintet de voornaamste drijfveer is om goed te presteren.

Melle Scholten (19), Mate Molnar (17) Israel Bartelink Groeneveld (17) spelen al hun hele carrière bij Hilversum. Israel maakt sinds vorig jaar deel uit van de paraselectie op Papendal. Hij hoopt door goede prestaties op internationale toernooien de komende jaren mee te kunnen doen aan de Paralympics in 2028. Thomas Groot Nibbelink (17) kwam twee jaar geleden over van ATC Almere, terwijl de 13-jarige Kevin Ahlers z’n tafeltenniscarrière begon bij Shot Soest en inmiddels de nationale ranglijst Jongens O15 aanvoert.

Volgens coach Eugène Staffhorst behoort Hilversum ondanks de sterke start niet tot de favorieten voor het winnen van de landstitel. ,,Scylla, Tempo Team en Avanti zijn op papier de sterkste teams, Hoogland en Hilversum komen daarna. Een plek bij de beste vier zou voor ons al een mooie prestatie zijn. En als dat lukt, zien we daarna wel verder.”

Minpuntje voor Hilversum is het ongelukkige competitieschema. ,,Doordat Shot zich heeft teruggetrokken en deze plek niet is opgevuld, spelen we nu bijna een maand geen competitiewedstrijden. Dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor het wedstrijdritme”, aldus de coach.