‘Jeugd moet meeprofiteren van versterking’

Dat Hilversum erin is geslaagd een geldschieter te vinden voor het eerste herenteam, kan voor een belangrijk deel op het conto worden geschreven van Bert Olofsen. De vele contacten die hij heeft in de tafeltenniswereld, bleken uiteindelijk goud waard. House of Nutrition, marktleider in Nederland op het gebied van sportvoedingsmiddelen, liet onlangs weten een samenwerkingsverband met Hilversum te willen aangaan.    

De gedreven trainer/coach was al enige tijd op zoek naar versterking voor heren 1. Waarbij het bestuur had aangegeven dat dit louter met externe middelen moest gebeuren. Hilversum promoveerde weliswaar zoals verwacht naar de eredivisie, maar het kostte bloed, zweet en tranen om wekelijks een representatief team achter tafel te krijgen. Olofsen moest uit nood enkele keren zelf aan de bak, om te voorkomen dat zijn team met twee man zou verschijnen. Bovendien was er gemor over de houding van sommige spelers, die er soms met de pet naar gooiden en zich niet erg respectvol toonden naar tegenstanders en publiek. Niet bepaald het goede voorbeeld voor de jeugd.   

Bert Olofsen met de nieuwe Hilversum-aanwinst Lauric Jean.    

Komend seizoen wordt alles anders, weet de coach. ,,Lauric Jean is een speler die het moet hebben van passie en inzet en die het publiek weet te bespelen. Een type als Jelle Goossens. Ik schat dat hij in de reguliere competitie 7 à 8 wedstrijden gaat meespelen bij ons en dan natuurlijk ook in de play-offs.” Van hem wordt verwacht dat hij flink wat wedstrijden gaat winnen in de eredivisie en dus waardevol is voor het team. Maar het ligt niet voor de hand dat de Belg veel binding met de club zal krijgen, is Olofsen realistisch. ,,De afstand is eenvoudigweg te groot.” Bovendien blijft Lauric Jean  ook in de Belgische competitie actief.     

Anders ligt dat met Ashraf Haiqal. De Maleisiër zal komend seizoen veelvuldig op de club te vinden zijn, zowel overdag als ’s avonds, is de verwachting. ,,Ashraf heeft al aangeboden om de jeugd te helpen, ik verwacht dat hij een aantal van onze spelers extra kan motiveren.” De Maleisiër geeft in eigen land ook training aan de jeugd en ziet er erg naar uit om naar Hilversum te komen.

Met de vernieuwing van heren 1 ziet Olofsen mogelijkheden om de selectietraining kwalitatief en kwantitatief op een hoger peil te brengen. Het is de bedoeling dat Nolan Schultz en Cosmin Stan  wekelijks gaan meetrainen in Hilversum. Hij hoopt dat ook Patrick Oeij, verlost van een slepende blessure. regelmatig van de partij zal zijn. Voor talentvolle jeugd een mooie gelegenheid om aan te haken, aldus de trainer.  

Olofsen benadrukt dat de versterking van heren 1 niet alleen bedoeld is als uithangbordje van de club in de eredivisie.  ,,We willen dat de jeugd mee profiteert en dat de prestaties van heren 1 een inspiratiebron zullen zijn voor toekomstig talent. Hij hoopt en verwacht dat Mick de Vette binnen een jaar de kans krijgt om de overstap te maken naar heren 1.

Natuurlijk is het belangrijk om draagvlak te creëren binnen de vereniging voor het binnenhalen van spelers die weinig of geen binding hebben met de vereniging, erkent de inwoner van Hierden. `Hij beseft dat niet iedereen staat te trappelen om een topteam in de eredivisie te verwelkomen. ,,Maar ik denk wel dat we het draagvlak komend jaar kunnen verbreden, zodat er meer toeschouwers naar de wedstrijden komen kijken.”

Hoe dan ook, op zondag 8 september kunnen alle leden kennismaken met de  vernieuwde herenselectie. Na de officiële presentatie kan iedereen die wat wil een balletje slaan tegen de spelers van heren 1. Behalve eigen leden en de sponsor met zijn relaties wil Olofsen ook buurtbewoners uitnodigen voor het evenement. ,,Ik wil er een echte happening van maken.”                   

Naar verwachting tekenen TTV Hilversum en House of Nutrition dinsdag de samenwerkingsovereenkomst in Soest.