Jeugd amuseert zich met tafeltennis in een luxe partytent

Afgelopen zaterdag is een bescheiden groepje jeugd begonnen met buitentafeltennis. Op 2 tafels werden er 3 rondes afgewerkt.

Hoewel we in het voorjaar ook buitentafeltennis hadden, zijn er wat verschillen. Zo is het nu nodig om warme winter kleding aan te doen. Gelukkig mogen we gebruik maken van de partytenten, op de middenterrein van het Gemeentelijk Gymnasium. Dat houdt in dat we in theorie het droog houden, ook als de weergoden andere plannen hebben. In de praktijk waren er echter een aantal plekken, waar nog behoorlijk wat dauw naar beneden druppelde. De houten ondergrond is ook zeker een verbetering ten opzichte van het grind. Ook hebben we nu minder last van de wind. Met de kou viel het daarom alleszins mee.

Rond de tafel was in alle groepjes het populairst. Daarnaast werden er veel wedstrijdjes en ook ‘Hoge tafel, lage tafel’ gespeeld en waren de voetbaldoeltjes populair. Nadien waren de deelnemers enthousiast, elkaar zien en even niet in of rond hun huis zitten, zeker nu het er naar uitziet dat het langer zal duren voordat we weer in een (verwarmde) zaal mogen spelen.

Ook de kleine doeltjes waren in trek.