ITTF Dutch Open Para

Van 1 t/m 3 november wordt in Stadskanaal het grote internationale toernooi de “ITTF Dutch Open Para” gehouden. Het belooft een enorm sterk toernooi te worden en een groot deel van de wereldtop doet mee. Veel spelers hebben nog punten nodig om zich te kwalificeren voor de paralympische spelen in Tokyo volgend jaar.


Vanuit het para RTC-midden is één Nederlandse speler geselecteerd door bondscoach Lumen Dekker, namelijk jeugdtalent Israël Bartelink-Groeneveld. Bij dit toernooi wordt er geen onderscheid gemaakt tussen junioren en senioren, dus Israël kan tegen iedereen geloot worden.

Israel Bartelink-Groeneveld (foto Theo Bense)


LOOT-school
Israël speelt bij de Para RTC-Hilversum en heeft een beloftestatus van het NOC*NSF gekregen, waardoor hij op een LOOT-school zit. Een LOOT-school is een topsport talentschool, waar leerlingen alle ruimte krijgen om tijdens schooltijd te trainen en toernooien te spelen zonder dat ten koste gaat van hun opleiding. Israël traint, buiten zijn reguliere trainingen een paar keer extra per week tijdens schooltijd.
Hij is al enkele weken volop bezig om zich voor te bereiden op dit belangrijke toernooi, wat tegelijkertijd zijn eerste officiële internationale toernooi is. Zo heeft hij iedere week meerballen training van Ashraf Haiqal, speler van ProActieftafeltennis Hilversum 1.

Komend weekend speelt Israël een paratoernooi in Amersfoort ter voorbereiding.


Chee Chao Ming
Vanaf 15 oktober zal er regelmatig nog een paraspeler bij de RTC para trainingen aanwezig zijn.  De Maleisische speler Chee Chao Ming komt zich van 15 t/m 30 oktober voorbereiden. Hilversum 1 speler Ashraf Haiqal is door de Maleisische bond gevraagd hem te coachen tijdens het toernooi. Chee heeft onlangs de Asian para games gewonnen en staat 19de op de wereldranglijst.

Chee Chao Ming

Chee Chao Ming zal dagelijks 3-5 uur trainen en zal ook meedoen met de ochtendtrainingen van het RTC para en dus regelmatig spelen tegen de paraspelers, waaronder Israël.