Israel kaapt wisselbeker Laddercompetitie voor neus van teamgenoot Thomas weg

Israel Bartelink Groeneveld is er vrijdag 8 juli op de valreep in geslaagd om kampioen van de Laddercompetitie 2022 te worden. Dat deed hij ten koste van Thomas Groot Nibbelink die voorafgaande aan de finaledag de beste papieren leek te hebben. Hij liet zich echter in de één na laatste ronde verrassen door de opvallend goed spelende debutant Benjamin Hoorn. Daardoor zakte hij terug naar de tweede poule en kon op die positie geen beslag leggen op de hoogste dagscore.

Israel profiteerde hiervan optimaal door in de laatste ronde, in de hoogste poule, op de eerste plek te eindigen. De hoogste dagscore werd ook nog eens verdubbeld omdat het de finaledag betrof. Israel moest nog wel afrekenen met het lastige spel van debutant Benjamin Hoorn maar ook met de bewezen kwaliteitsspeler Mees Kofman die achteraf aangaf moeite te hebben met de hoge luchtvochtigheid in de zaal waardoor zijn solide topspin slagen niet uit de verf kwamen.

Prijzentafel
Met het winnen van de wisselbeker schaart Israël zich in een lange rij voorgangers waarvan Mees Kofman, Maté Molnar en Bente en Yann Beek op dit moment nog actief jeugdspeler zijn. Tijdens de prijsuitreiking werden alle deelnemers opgeroepen om, nadat de wisselbeker was overhandigd aan Israel, één voor één een prijs komen te kiezen van de goed gevulde prijzentafel (dank je wel Eus!).

De Laddercompetitie wordt jaarlijks aan het einde van het seizoen georganiseerd en kent eenzelfde opzet als de bekercompetitie. Spelers van verschillende niveau’s spelen tegen elkaar en ontvangen punten voorsprong of moeten voorsprong geven, afhankelijk van hun rating of ingeschatte spelniveau. In deze opzet komen spelers van Landelijk A tot starter met elkaar in aanraking, wat voor de meeste jeugdleden een nieuwe ervaring is en de onderlinge binding bevordert. Dit jaar streden 37 deelnemers in 6 spelrondes om de hoofdprijs. De beste 4 individuele resultaten telden in de eindrangschikking. Onder de deelnemers waren ook een aantal Oekraïense kinderen.

Einde-Seizoensfeest
De laddercompetitie werd dit jaar afgesloten met een Einde-Seizoenfeest voor de jeugd. Bijna 50 jeugdspelers van alle leeftijden en een enkele ouder verzamelden zich na afloop van de ladder competitie in de kantine en waren daar allereerst getuige van de prijsuitreiking. Daarna kon de jeugd in één der zalen of in de kantine zijn favoriete sport of spel beoefenen. Er werd getafeltennist (uiteraard) maar ook gevoetbald, gesnookerd, gesjoeld op de Playstation geracet. Ook bord- en kaartenspellen waren voor de liefhebbers voor handen. En wat te denken van Weerwolven van Wakkerendam, buiten in het donker.

In de kantine kon iedereen genieten van heerlijke hapjes en drankjes die door Linda Poortman en Herna Mol waren verzorgd. Om 23:00 uur kwam er een einde aan de gezellige avond, die voor velen nog wel wat langer had mogen doorgaan. Tevreden genoten de organisatoren na afloop van de avond een welverdiende versnapering aan de bar en stelden tevreden vast dat de gehele opzet bijzonder goed was bevallen en dat met het afsluitende feest een traditie is geboren!

https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox?projector=1