‘Hoe gaat het met…? Tjarko Bosma: ,,Ik ben veel meer muziek gaan maken, zelfs nummers op Spofity gekregen”

Naam: Tjarko Bosma

Leeftijd: 47

Beroep: Project manager bij Thales

Competitieklasse: 3e divisie

Tafeltennist al zeker meer dan 100 jaar.

– Wat heb je het meest gemist de afgelopen tijd?

,,Het is denk ik meer, wie heb ik het meest gemist de afgelopen tijd. Op een gegeven moment merk je dat de kring waar je mee omgaat erg klein wordt en dan ga je heeeel veel mensen missen.  Feestjes, sociale activiteiten met vrienden zijn dus de dingen die ik heel erg mis. Gelukkig kan ik heel goed met mezelf opschieten.”

Waar krijg je energie van in coronatijd?

,,Ik krijg energie als ik zie dat het goed gaat met m’n kinderen en als ik andere kinderen kan laten genieten, bijvoorbeeld met voetbaltraining en coaching wat ik doe bij Victoria. Maar dat heeft op zich overigens niet zoveel met coronatijd te maken, want die energie krijg ik altijd. Verder bijvoorbeeld spontane ontmoetingen. Zo kwam  ik met schaatsen, zonder af te spreken, René van der Velde tegen, die ook net 10 minuten op het ijs stond. We hebben 25 km geschaatst, dat is echt genieten en we hebben mooi kunnen bijpraten. En ontdekt dat we onze fietsen zelfs 4 meter van elkaar af hadden gezet bij de rotonde, terwijl er echt heel veel plekken waren waar je op kon stappen. Geweldig.”

– Welke nieuwe hobby’s / bezigheden heb je ontdekt in de coronaperiode?

,,Ik had al heel veel hobby’s, het is moeilijk om extra dingen te ontdekken. Ik ben wel veel meer muziek gaan maken met de apparatuur die ik afgelopen jaren heb verzameld via Marktplaats, en een beetje in produceren gedoken, hoe dat werkt. Eindelijk een keer tijd voor gehad! Zelfs geprobeerd om een aantal nummers op Spotify te krijgen, wat gelukt is. Maar geloof me, ik ben echt nog een amateur. Deze muziek gaat trouwens redelijk richting techno, dus ik verwacht meestal niet dat mensen het leuk vinden. Er zitten ook wel wat meer toegankelijke nummers tussen, vind ik. Ik ga me komende maanden wat meer proberen te concentreren op echte liedjes, als ik er tijd voor kan vinden.” 

-Waar heb je je het meest aan geërgerd de afgelopen tijd?

,,Mensen die klagen over andere mensen die zich niet aan de coronaregels houden. Natuurlijk is het zo dat het impact kan hebben op hoe deze pandemie verloopt, maar onze overheid laat best veel toe, wat volgens mij ook een bewuste keuze is.”

– Wat doe je om je conditie op peil te houden?

,,Rennen, tennissen. Ik geloof overigens niet zo in het feit dat wandelen goed voor de conditie is. Maar wel dat het goed is om dat zo af en toe te doen om je beweging te hebben gehad op een dag.”

-Valt er bij jou thuis ondanks corona soms ook nog wat te lachen?

,,Elke dag weer. Nu ook, zit m’n dochter opeens weer m’n haar te kammen. Wij vinden elkaar irriteren wel grappig en interessant en kunnen dit ook erg goed hebben van mekaar. Chaos is ons gezin zeg maar niet vreemd.” 

– Waar mogen ze jou ’s nachts voor wakker maken?    

,,Een zeer complex spel, Magic. Het liefst met een paar goede borrels erbij en goede vrienden die ik al sinds m’n studententijd ken. Verder mag je altijd langskomen als je muziek wilt maken.”

– Als er weer binnen weer getafeltennist kan worden, haal je dan direct weer je batje tevoorschijn? Of kijk je voorlopig de kat uit de boom?

,,Meteen, tenzij het heel mooi tennisweer is.”  

-Wanneer verwacht je dat het Tafeltenniscentrum weer open gaat en wanneer denk je dat de eerste biertjes weer getapt worden?  

,,Nog 2 maanden wachten voordat het weer open gaat. Na de zomer weer bieren hoop ik.”

– Hoe ziet jouw zomer er uit?

,,Vakantie, met de tent naar Frankrijk, net zoals vorig jaar. We hadden plannen om naar Costa Rica te gaan, maar dat gaat weer niet lukken. Goed alternatief is altijd kamperen in Frankrijk, en dan hopelijk weer met de Salentijntjes. We hebben al heel wat droomvakanties er op zitten samen, en daar wil ik er best nog een paar aan toevoegen.”

Foto: Frans Wieringa