Hoe gaat het met… ? Paul Lugtenburg: ,,Ik zou wel een paar jaar dictator van dit land willen zijn””

Paul Lugtenburg speelt al heel lang in een team met leeftijdsgenoot Bert Daselaar. Bijzonder is dat hij altijd met twee shirts over elkaar aan speelt. Wellicht beweegt hij niet genoeg en voorkomt hij zo dat hij het koud krijgt! Tijdens de maandagavondtraining spart hij vrijwel altijd met zijn vrouw, Yvonne Weijermans. Tot hun grote opluchting verplicht trainer Arnoud ze regelmatig om van partner te wisselen.

Zijn uitspraken en uitroepen zijn hilarisch en grappig. Na afloop van de maandagtraining roept hij terecht regelmatig ‘Eerst de hekjes’ als sommigen toch eerst de tafels in het materialenhok willen plaatsen, waardoor de hekjes er niet meer bij kunnen. Ook als hij er niet is roept iedereen ‘Eerst de hekjes’. De WhatsApp-trainingsgroep heeft daarom terecht deze Geuzennaam gekregen, zelfs voordat Paul er zich bij aansloot!

Naam:            Paul Lugtenburg

Leeftijd:           67 jaar

Beroep:           Ambtenaar

Comp.klasse:  3

Tafeltennist al: HEEL VEEL jaar.

Foto Frans Wieringa

– Wat heb je het meest gemist de afgelopen tijd?      

,,Doen wat ik wil zonder na te denken of het wel kan/mag”

– Waar krijg je energie van in coronatijd?        

,,Van een gezonde vrouw en kinderen”

– Welke nieuwe hobby’s / bezigheden heb je ontdekt in de coronaperiode?         

,,Wij hebben ons verlaagd tot de elektrische fiets, iets waar ik in het verleden diverse collega’s genadeloos mee heb gepest.”

– Waar heb je je het meest aan geërgerd de afgelopen tijd?          

,,Aan een heel land vol deskundigen en mafketels die allemaal vanuit hun eigen straatje de wijsheid willen verkondigen.”

– Wat doe je aan je conditie op peil te houden?         

,,Een rondje hardlopen en zoals gezegd; elektrisch fietsen. Daarnaast is bier drinken ook heel gezond.”

– Valt er bij jou thuis ondanks corona soms ook nog wat te lachen?         

,,Nee, daar moet je bij ons niet mee aankomen. Het leven is een serieuze zaak.”

– Waar mogen ze jou ’s nachts voor wakker maken?           

,,Nergens voor, laat me slapen!”

– Als er weer binnen weer getafeltennist kan worden, haal je dan direct weer je batje tevoorschijn? Of kijk je voorlopig de kat uit de boom?                 

,,Ik sta als eerste achter de tafel.”

– Wanneer verwacht je dat het Tafeltenniscentrum weer opengaat en wanneer denk je dat de eerste biertjes weer getapt worden?             

,,Ik hoop in juni maar dat is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid prikken die er zijn gezet.”

– Hoe ziet jouw zomer eruit?       

,,Ik hoop zonnig”

– In deze coronatijd ben je pensionado geworden als ik me niet vergis. Zijn door de pandemie je plannen om zinnig en/of leuk je post-carrièretijd door te brengen, gedwarsboomd of ben je nu toch al drukker dan ooit? Vertel eens van je plannen en ideeën.

,,Tot aan begin augustus hoor ik nog niet tot het pensionado-legioen. Daarna en daarvoor ook al hoop ik veel gebruik te kunnen maken van de caravan die we gekocht hebben (zie elektrische fietsen). Het idee niets meer per sé te hoeven lijkt me ook wel prettig.”

,,Ik zou wel een paar jaar dictator van dit land willen zijn en dan een aantal figuren de oren willen wassen (zie vraag over ergeren) maar ik denk niet dat die optie haalbaar is.”

,,Bovenal hoop ik weer lekker te kunnen pingpongen en een klein glaasje bier te kunnen drinken. Voor de andere pingpongers is het natuurlijk ook wel fijn als ze weer kunnen putten uit mijn eindeloze kennis en wijsheid.”