Hoe gaat het met… ? Mate Molnar mist z’n trainers en z’n vrienden

Naam: Mate Molnar

Leeftijd: 14

Schoolopleiding: Mavo-Havo 2e klas Comenius College

Toekomstig beroep: Ondernemer, wellicht autoverkoper 

Competitieklasse: Landelijk A

Tafeltennist al 4 jaar.

Mate is een van de talenten uit de jeugdopleiding van TTV Hilversum. Op z’n 14e speelt hij al in de één na hoogste jeugdklasse. Voor corona trainde hij 5 à 6 keer in de week. Dat stopte van de ene dag op de andere. Nu heeft hij al maandenlang geen batje meer aangeraakt. Daar baalt hij behoorlijk van.  

 -Wat heb je het meest gemist de afgelopen tijd?

,,M’n trainers Gamal de Groot en Bert Olofsen en vrienden”

Waar krijg je energie van in coronatijd?

,,Door veel te slapen” 

– Hoe zit het met je motivatie om te leren voor school, nu je alleen online lessen kunt volgen? Heb je het gevoel dat je hierdoor leerachterstand oploopt?

,,Jazeker. Ik heb weinig motivatie om onlinelessen te volgen Niemand controleert of je die lessen ook daadwerkelijk volgt. Inmiddels ga ik om de dag naar school. Dat is niet perse leuk, maar wel noodzakelijk.”

Wat moet ik me voorstellen bij gymnastiekonderwijs online? Kun je een voorbeeld geven van een stomme opdracht en een leuke opdracht van je gymleraar?

,,Ik krijg geen gymlessen omdat ik op een loot-school zit. Om meer te kunnen sporten   heb ik ook vrijstelling van handvaardigheid en godsdienst (Mate kan in plaats hiervan twee keer per week tafeltennistrainingen volgen in de ochtend, red.). De gymzaal van het Comenius is nu omgebouwd tot klaslokaal, zodat er meer afstand is tussen de  leerlingen.”     

– En hoeveel uur per dag ben je aan het gamen?

,,Hooguit 3 uur per dag. Ik ben niet gameverslaafd of zo. Ik kijk ook graag naar  tafeltennisfilmpjes op YouTube. En naar documentaires over dieren.”

– Doe je ook nog andere dingen met je vrienden?

,,Ja, gewoon afspreken om wat leuks te gaan doen. Als ik bijvoorbeeld met Bente ben, gaan we vaak het dorp in om wat te eten en een beetje te chillen.”

– Heb je ook nog bezigheden waar je een zakcentje mee verdient?

,,Nee, geen baantje of zo. Ik doe soms klusjes in huis, waar ik wat geld voor krijg.”

– Als er weer binnen weer getafeltennist kan worden, haal je dan direct weer je batje tevoorschijn? Of kijk je voorlopig de kat uit de boom?

,,Jazeker, als Gamal verder gaat met training geven.”

Wat hoop je met tafeltennis te kunnen bereiken?

,,Ik wil veel trainen om in de eredivisie te komen.”

Waar kijk je het meest naar uit dit jaar?

,,Dat de zaal weer open gaat en dat ik kan spelen”.