‘Hoe gaat het met … Lex Bruijn? ’Straks lekker naar de camping aan de kust’

Voor de trouwe bezoekers van de Super Saturday’s is Lex geen onbekende. Als coach van Dames 1 rijdt Lex vanuit het Groningse Leek zo’n 12.000 km per jaar om ‘zijn’ meiden te coachen en om jeugdig talent Jan Chen op de A-toernooien te begeleiden. Daarnaast is Lex lid van de technische commissie en van de sponsorcommissie en schrijft hij regelmatig columns voor de website ‘tafeltennis.nu’.

Naam: Lex Bruijn

Leeftijd: 70

Beroep: werkende pensionado

Competitieklasse: Geen

Tafeltennist al 57 jaar.

– Wat heb je het meest gemist de afgelopen tijd?

,,Live contact met de familie, vrienden en uiteraard het coachen van de meiden op de zaterdagen.”

– Waar krijg je energie van in coronatijd?

,,Afgelopen maanden zijn wij thuis druk geweest met het op orde brengen van huis en tuin. Daar was mooi tijd voor, ook al omdat de cursussen voor gemeenteambtenaren die ik nog regelmatig verzorg, online gegeven worden, dat scheelde me veel reistijd. Samen met mijn actieve medebestuursleden van ttv Talero in Leek heb ik verder veel tijd gestoken in het vinden van een nieuwe accommodatie voor onze (nu nog kleine) vereniging.”

– Welke nieuwe hobby’s / bezigheden heb je ontdekt in de coronaperiode?

,,Nou, geen een eigenlijk. Ik heb het al te druk voor nieuwe hobby’s.”

– Waar heb je je het meest aan geërgerd de afgelopen tijd?

,,Meer verbaasd dan geërgerd aan viruswappies, complotdenkers en liegende politici die vergeten zijn dat zij gekozen zijn om het volk te dienen.”

– Wat doe je eraan om je conditie op peil te houden?

,,Ik wandel elke dag ongeveer 2 uur met ons lieve hondje.”

– Waar mogen ze jou ’s nachts voor wakker maken?

,,Nergens voor, laat mij maar lekker slapen.”

– Als er weer binnen getafeltennist kan worden, haal je dan direct weer je batje tevoorschijn of kijk je voorlopig de kat uit de boom?

,,Ik ben er heel snel bij.”

– Wanneer verwacht je dat het Tafeltenniscentrum weer opengaat?

,,Ik hoop 18 mei en verwacht 25 mei.”

– Hoe ziet jouw zomer eruit?

,,Lekker naar onze camping aan de Noord-Hollandse kust waar we met de caravan een hele ruime plek hebben met privé sanitair.”

– Je hebt de afgelopen jaren getobd met een armblessure. Wat dat betreft kwam Covid als geroepen, want niet-spelen betekende rust en herstel voor je arm. Heb je er nu nog last van en doe je er oefeningen voor? Kun je weer pijnvrij spelen denk je?

,,Het bleek na een scan dat in mijn schouder één spier helemaal is afgescheurd en een ander is ingescheurd. Veel oefeningen gedaan en nog in de hoop dat ik redelijk pijnvrij weer kan spelen straks.”

– Op Facebook las ik dat je nu speler en voorzitter bent van ttv Talero in Leek, waar de seniorencompetitie wordt gecombineerd met de tafeltennisvereniging in Yde. Ga je komend najaar weer competitie spelen? En nu we het toch over Yde hebben, heb je het meisje van Yde al eens ontmoet, een reconstructie van een veenlijk dat bij Yde is gevonden, eind 19e eeuw?

,,Door mijn schouderblessure speel ik inmiddels al ruim 2 jaar geen competitie en toernooien meer, met uitzondering van de afdelingskampioenschappen Midden van vorig jaar januari. Daar had ik echter een goede reden voor, want ik mocht dubbelen met Sanne en dat was hartstikke leuk. Daarna een maand niet kunnen spelen van de pijn, maar dat had ik er graag voor over. De vereniging Batswingers uit Yde is helaas opgeheven. Ik ben geen museumbezoeker, dus het meisje van Yde heb ik nooit ontmoet (haar 3D-reconstructie is te bewonderen in het Drents Museum in Assen, red.).”

Lex coacht de ‘jonge meiden’, in dit geval Carla van der Hulst.