Hoe gaat het met…? Janneke Mulder: ,,Er is nog steeds veel angst voor de gang naar de tandarts”

Naam: Janneke Mulder
Leeftijd: 49
Beroep: Tandartsassistente
Competitieklasse: 5e
Tafeltennist al 22 jaar met een pauze van 18 jaar ertussen.

 • Waar heb je het meest onder te lijden tijdens de coronacrisis?
  ,,Onder te lijden? Eigenlijk niets. Ben vanaf de eerste golf nog altijd gewoon aan het werk.”
 • Waar krijg je energie van in coronatijd?
  ,,Samen met mijn dochter één keer in de week heerlijk wandelen en leuke gesprekken te hebben en in combinatie genieten van de natuur.”
 • Wat heb je het meest gemist de afgelopen tijd?
  ,,Het meest heb ik gemist om toch heerlijk te tafeltennissen en daarna samen te zijn in de kantine, om het over van alles en nog wat te hebben, onder het genot van een drankje. Daarnaast missen Johan en ik het toch wel samen lekker uit eten te gaan.”
 • Welke nieuwe hobby’s / bezigheden heb je ontdekt in de coronaperiode?
  Antwoord: Ik ben wat meer gaan kruiswoordpuzzelen en diamondpainten (Diamond painting is een handwerkhobby die is overgewaaid uit China.  Het lijkt op schilderen op nummer, maar in plaats van verf gebruik je kleine facet-geslepen steentjes. De hoeveelheid steentjes kan best intimiderend overkomen, maar het is eigenlijk vrij eenvoudig, red.).
 • Waar heb je je het meest aan geërgerd de afgelopen tijd?
  ,,Het meest toch wel aan mensen die nog steeds maar roepen dat alle maatregelen die er zijn, onzin zijn, want corona is maar een griepje. Ik ergerde me af en toe zelfs zo dat ik riep: Ik mag toch eens hopen dat zij corona krijgen, en dan niet de milde vorm. Dan wil ik nog wel horen of het maar een “griepje” is! Dat is niet echt mijn aard om een ander iets vervelends toe te wensen. En natuurlijk het rellen om het rellen, daar heb ik geen woorden voor hoe erg ik dat vind.”
 • Wat doe je aan je conditie op peil te houden?
  Antwoord: Wanneer het weer het toelaat ga ik 4 dagen op de fiets naar mijn werk in Bussum, op dit moment met sneeuw en ijs niet. Samen wandelen met mijn dochter of een rondje in het weekend op de fiets maken met Johan.”
 • Waar ben je verslaafd aan geraakt?
  Antwoord: Sinds kort aan Mahjong om mijn Smartphone.
 • Als er weer binnen weer getafeltennist kan worden, haal je dan direct weer je batje tevoorschijn? Of kijk je voorlopig de kat uit de boom?
  ,,Ik kijk toch eerst nog wel de kat uit de boom. Ik riep al in de eerste golf tegen mijn teammaatjes dat we hier nog niet 1,2,3 een vaccin voor hadden en dus het virus onder controle zouden krijgen. Daar denk ik nog steeds zo over, ook al zijn er vaccins op dit moment. Dit virus krijgt steeds meer gezichten en verandert geregeld.”
 • Wat zijn de dingen waar je je het meest naar uitkijkt dit jaar?
  ,,Toch wel weer het samen kunnen zijn op een onbevreesde manier met sportvrienden, maar ook familie en vrienden. Gezellig weer een avondje Bonanza spelen, een Super Saturday bijwonen, heerlijk in de zomer een terrasje pakken.”

Wat denk je van vakantie in 2021? Waar naartoe?
,,Dit jaar geen vakantie voor ons. Misschien last minute een lang weekend een hotelletje in eigen land. En voor mij bij doorgaan weer het MJ-tafeltenniskamp als keukenmedewerker bijwonen.

Je kijkt beroepshalve, dagelijks in de mond van vele patiënten. Als je met iemand praat, ben je dan afgeleid door iemands gebit of vallen je dan dingen op? En wat kom je zoal tegen?
,,Ha,ha,ha, jazeker is het wel eens dat ik afgeleid word door iemands gebit wanneer ik in gesprek ben. Het kan zijn dat het zo schots en scheef staat dat ik denk, goh een beugeltandarts had in de jeugdjaren geen overbodige luxe geweest. Toch valt het mij ook wel op wanneer iemand een prachtig natuurlijk gebit heeft. En wat kom ik zoal tegen, gevallen van zwaar verwaarloosde gebitten door persoonlijke problemen in het verleden waar niet alle tanden of kiezen meer te redden zijn. Best wel heftig. En nog steeds veel angst voor de gang naar de tandarts hoe goed wij de laatste jaren ook in het vriendelijk en rustig behandelen van deze patiënten zijn.”