‘Hoe gaat het met… Anne Hoogeveen? ‘Nooit gedacht dat ik energie zou krijgen van naar school gaan’

Naam: Anne Hoogeveen

Leeftijd: 17

Studie/beroep: VWO 6

Competitieklasse: Landelijk B en 2e divisie Dames

Tafeltennist al 10 jaar.

  • Waar heb je het meest onder te lijden tijdens de coronacrisis?

,,Wat ik heel erg jammer vind is dat nu in mijn examenjaar alle feesten, excursies en andere leuke activiteiten niet doorgaan. Het is toch een jaar waar je lang naartoe gewerkt hebt en om het dan zo te laten eindigen is natuurlijk niet leuk. Ik ben heel blij dat ik nog wel naar school mag gaan, want al die online lessen vind ik helemaal niks. Je raakt totaal je besef van tijd kwijt en ik werd er zelf heel moe van.”

  • Waar krijg je energie van in coronatijd?

,,Ik had vroeger nooit gedacht dat ik energie zou krijgen van school, maar in deze coronatijd merk ik dat ik veel vrolijker en energieker ben als ik naar school ga dan wanneer ik online les heb. Het spontane sociale contact en het simpelweg heen en weer fietsen naar school zorgt ervoor dat ik me veel beter voel. Verder vind ik mijn werk (vakkenvullen bij de Appie) een stuk leuker geworden. Ik kan daar toch nog een beetje actief bezig zijn en ook nog gezellig kletsen met mijn collega’s.”

  • Wat heb je het meest gemist de afgelopen tijd?

,,Dingen die ik echt mis zijn alle gezellige feestjes, spontane avondjes, lekker eten of drinken in een restaurant of op een terassje en natuurlijk ook alle gezellige Super-Saturdays op de club.”

  • Hoe zit het met je motivatie om te leren voor school, nu je alleen online lessen kunt volgen? Heb je het gevoel dat je hierdoor met leerachterstand te maken krijgt?

,,Ik heb het enorme geluk dat ik nu weer naar school mag, maar ik heb natuurlijk ook af en toe wat korte periodes online les meegemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik thuis misschien meer aan school deed dan op school zelf, maar dit geldt natuurlijk niet voor iedereen. Er zijn zeker wel klasgenoten die door deze online lessen wat achter geraakt zijn. En hoewel ik misschien meer huiswerk af had, was het natuurlijk veel minder gezellig en werd ik er zelf ook zeker niet vrolijker van.”

Mijn motivatie voor school is door corona wel gezakt. De tijd die je op school met je klasgenoten doorbrengt wil je natuurlijk veel liever besteden aan eindelijk weer gezellig kletsen dan aan weer die saaie opdrachten maken die je ook thuis in je eentje kan maken.”

  • Welke nieuwe hobby’s / bezigheden heb je ontdekt in de coronaperiode?

,,Aan het begin van de coronaperiode waren mijn nieuwe bezigheden vooral veel skypen en online spelletjes spelen met vrienden, maar op een gegeven moment word je natuurlijk helemaal gek van al die beeldschermen, dus is dat een beetje gestopt. Iets wat ik nu veel vaker deed dan voor corona, is wandelen. Het klinkt een beetje stom, maar je krijgt er wel weer wat energie van.” 

  • Wat heeft je het meest aan geërgerd de afgelopen tijd?

,,Het niet kunnen afspreken met vrienden en het vervelen. Voor corona had ik het altijd best wel druk met school, werk en training, maar tegenwoordig gaat het meeste niet meer door, dus ga ik me vervelen. Aan het begin vond ik het wel lekker dat ik wat meer tijd had om wat Netflix te kijken, maar zo langzamerhand ben ik er wel klaar mee.

  • Wat doe je aan je conditie op peil te houden?

,,Om eerlijk te zijn vrij weinig. Ik wandel vaker, maar sporten doe ik natuurlijk veel minder nu we niet meer mogen tafeltennissen. Ik heb wel eens een work-out gedaan voor de tv, maar daar haal ik nou ook weer niet heel veel plezier uit.”

  • Waar ben je verslaafd aan geraakt?

,,Niet echt iets.”

  • Als er weer binnen weer getafeltennist kan worden, haal je dan direct weer je batje tevoorschijn? Of kijk je voorlopig de kat uit de boom?

,,Het lijkt me zeker leuk om dan snel weer een balletje te slaan, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me het meest verheug op de gezelligheid in de kantine op de Super Saturdays of na de trainingen. Ik ben bang dat het nog wel even duurt voordat we dat weer mogen meemaken.

  • Wat zijn de dingen waar je je het meest naar uitkijkt dit jaar?

,,Dingen waar ik dit jaar naar uitkijk, zijn het halen van mijn eindexamen, op vakantie gaan met vrienden, de zomer in het algemeen, beginnen met mijn studie, op kamers gaan en natuurlijk dat we dat stomme coronavirus eindelijk achter ons kunnen laten en elkaar gewoon weer een knuffel kunnen geven zonder raar aangekeken te worden.”