Hilversumse teams in een Flow

Alle teams van Hilversum boeken een ruime overwinning: Dames 1 zet naaste concurrent Zwolle opzij. Hilversum 2 met matig spel voorbij aan hekkensluiter Scylla 3, Hilversum 3 wint overtuigend van Nijmegen en Hilversum 4 wint in een spannend duel van Scylla 4.

Dames eerste divisie : Hilversum 1 – Tafeltennis Zwolle 1:                 7 – 3

Guus Hendriks 2 Elisa Stuveling 2, Marianna Rolinkova 2 en het gewonnen dubbelspel.

Kampioenskandidaat nummer 1 Hilversum speelde in haar sterkste opstelling tegen de naaste concurrent tafeltennis Zwolle een prima wedstrijd. Ondanks een niet te nemen horde in de persoon van Annewyke Appels wisten alle drie de Hilversum speelsters hun overige twee enkelspelen te winnen. Dit ging zeker niet zonder slag of stoot. Zo werd het dubbelspel pas in de verlenging met 11-4 binnengehaald door Guus Hendriks en Marianna Rolikova. Na de dubbel was de wedstrijd tussen de op dat moment beide ongeslagen kopvrouwen Guusje en Annewyke. Deze strijd werd glansrijk in het voordeel van Annewyke beslist. Belangrijk was de wedstrijd bij een 4-2 voorsprong tussen Elisa en Esther van de Heuvel. Een goede eindspurt in de vijfde en beslissende game zorgde ervoor dat het vijfde punt werd binnengeslagen door Elisa. Ditzelfde was het geval in de slotpartij: bij een 6-3 voorsprong mochten Elisa en Wendy Schrijver de Arena betreden. Wendy pakte een 0-2 voorsprong in games, waarna Elisa zich herpakte door de laatste drie games op rij te winnen. Marianna speelde al haar enkelspelen in drieën, waarbij ze tegen Annewyke haar ongeslagen status verloor. In de stand heeft Hilversum inmiddels een ruime marge opgebouwd. Met een voorsprong van 6 punten op De Treffers 2 en 7 punten op Zwolle zit Hilversum op kampioenskoers.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Scylla 3 :                                       9 – 1

Wilfred Schipper 2, Jelle Goossens 3, Arnoud Meijer 3 en het gewonnen dubbelspel.

Een matige wedstrijd van de reserves van Hilversum tegen het onderaanstaande Scylla. Echt alle zeilen moesten worden bijgezet om tot een ruime overwinning te komen. Typerend hierin was dat Timo Tuithof eigenlijk het beste spel  van de avond op tafel legde. Hilversum begon voortvarend en verloor in de eerste vijf wedstrijden slechts 2 games. De deze week matig spelende Wilfred Schipper mocht deze twee “tegengames”op zijn naam schrijven. De meest spannende wedstrijd van de avond ging tussen Jelle Goossens en Timo. De hele wedstrijd door kwam Jelle totaal niet in zijn spel en kreeg geen vat op het spel van Timo. Na een kansloos verloren eerste game moest het roer om. Geholpen door de typerende vechtlust pakte Jelle met tactisch spel zowel de tweede als de derde game. Met name in de derde game kroop Jelle door het oog van de naald en was het meer Timo die onnodige punten verloor dan Jelle die ze scoorde. Game vier was weer voor Timo (5-11) en de vijfde game moest uitkomst brengen. Gedragen door zijn teamgenoten en het publiek wist Jelle de beslissende game uiteindelijk met 11-7 naar zich toe te trekken. In de achtste partij kwam voor Timo in zijn wedstrijd tegen Wilfred de uiteindelijke beloning voor zijn goede spel. In drie close maar straight sets bond hij Wilfred aan zijn zegekar. De beste man aan Hilversumse zijde was Arnoud Meijer. Arnoud verloor zonder echt goed te spelen over de hele avond slechts 1 game en wel van Noah Schutte.

 

In een vertekende stand staat Hilversum met één wedstrijd meer te hebben gespeeld inmiddels 18 punten voor op naaste concurrent FVT 2. Het vlaggenschip van het Amsterdamse US wist tegen FVT een 1-4 achterstand om te buigen in een 6-4 overwinning. De grote man bij US was Arco Visser met een puntgave hattrick. Nog verrassender in deze poule was de 3-7 thuis nederlaag van Middelburg tegen Smash, waardoor Middelburg inmiddels omlaag moet gaan kijken.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Nijmegen 1 :                                  7 – 3

Wouter Schoeber 2, Hans den Blanken 2, Lars Adema 3

In de strijd om handhaving moest het derde team na vorige week ONI te verschalken nu de tweede naaste concurrent Nijmegen van zich afschudden. De eerste drie wedstrijden werden allen in drie games beslist, waarbij Hans den Blanken redelijk kansloos verloor van de beste Nederlandse speler in zijn leeftijdscategorie Roel Bogie. De meest slechte wedstrijd aan Hilversumse zijde was de dubbel. Na vier verloren dubbelspelen op rij werd deze week gekozen voor de combinatie Hans en Wouter Schoeber. Een slechte keus bleek achteraf want beide spelers haalde het slechtste spel bij elkaar naar boven. Geheel terecht wisten Erik Kruisselbrink en Daan Heijmen de partij naar zich toe te trekken en was de stand weer gelijk: 2-2. In de zesde partij mocht Wouter zijn kunsten gaan vertonen tegen Roel. Hoofdschuddend richting zijn teamgenoten kijkend tijdens de eerste twee games wist Wouter geen raad met het snelle directe spel van de prima spelende Bogie. Een tactische omzet bracht echter de ommekeer en slim spelend wist Wouter de gamestand (2x 11-7) gelijk te trekken. De klasse van Roel bracht in de laatste game de beslissing en hij trok de stand in de wedstrijd wederom gelijk: 3-3. Na een duidelijke overwinning van Hans op een op dat moment niet al te sportief spelende Daan bracht de titanenstrijd tussen beide kopmannen: Lars Adema tegen Bogie. De eerste game bracht een goed beeld van de totale wedstrijd tussen beiden. Bogie kwam op een prima 10-8 voorsprong, maar liet zich desondanks de kaas van het brood eten door met 10-12 te verliezen. De tempo wisselingen van de uitstekend spelende Adema bracht hem deze gamewinst. Hetzelfde spel roerde Lars in de tweede game aan met als resultaat een 11-8 winst. Na een 3-1 voorsprong in de derde game nam Adema te veel risico en ging Roel vol gas door (5-11). De vierde en beslissende game bracht de toeschouwers op de banken. Helaas ook eenmalig in negatieve zin, want op de stand 9-9 kreeg Lars vanuit een kansloze positie de bal op de rand van zijn bat en belande deze bal tot wanhoop van Roel ook nog eens op de rand van zijn tafelhelft. Hierbij sloegen de stoppen bij Bogie door en niet vanwege de randbal, maar vanwege de aanmoedigingen van een onwetende toeschouwer. Prijzenwaardig was dat Bogie zich herpakte en tot tweemaal toe een matchpoint wegwerkte. Lars benutte uiteindelijk zijn derde matchpoint en kon een prachtige overwinning op zijn naam brengen. De nasleep van eerder genoemd incident was de wedstrijd geheel onwaardig en totaal niet in het toekomstig belang van het supertalent Bogie. Hierna wisten zowel Hans als Wouter hun tegenstanders opzij te zetten en een uitstekende 7-3 overwinning op de borden te zetten. Hilversum heeft halverwege de competitie 8 punten voorsprong op de nummer 5 Nijmegen.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Scylla 4 :                                          7 – 3

Wouter van der Mark 3 en Raymond van Putten 3, René Arbon 0 en het gewonnen dubbelspel

Koploper Hilversum kreeg het op papier minstens even sterkte Scylla 4 op bezoek. Hilversum liep hierin uit naar een 4-2 voorsprong, waarbij de verliespartijen op het conto van René Arbon geschreven konden worden. Het dubbelspel daarentegen kwam op een ietwat gelukkige wijze op naam van Wouter van der Mark en Raymond van Putten. Na een 1-2 achterstand in games kwam de ommekeer in de vierde game. Met 11-9 en 11-8 dolven Tiss van der Werf en Joey Boekkooi het onderspit. Voorafgaande aan de dubbel had Raymond al een eerste tik uitgedeeld door in vieren Scylla kopman Joey zijn ongeslagen status (12 uit 12) te ontnemen. Het meest spannend was de wedstrijd op een 5-2 voorsprong van Hilversum tussen Wouter en Joey. Wouter nam hierin een 2-0 voorsprong in games en Joey herhaalde ditzelfde staaltje door de opvolgende twee games te winnen. Bij een 7-3 voorsprong in de vijfde en beslissende game leek Wouter makkelijk zijn ongeslagen status te gaan behouden. Niets bleek minder waar: Joey rechtte zijn rug en trok de stand bij 9-9 op gelijke hoogte. Voor de toeschouwers het (bijna) ideale moment om de mooiste rally van de wedstrijd te mogen aanschouwen. In een rally waar geen einde aan leek te komen met voor beide spelers ook nog een licht fortuin, sloeg Wouter met een prachtige backhand tik het één na laatste punt van de wedstrijd binnen. Met 11-9 zette Wouter de stand op 6-2. Hierna zette Raymond Gerhard Kray met het minst mogelijke verschil in alle drie de games (13-11, 13-11 en 12-10) aan de kant. Raymond verloor over de gehele avond slecht één game in zijn enkelwedstrijden en wel zijn allereerste game van de dag tegen Joey. Het slotakkoord kwam op naam van Scylla in de persoon van Tiss. Doordat René in de uiteindelijk bepalende derde game van de wedstrijd door vier foutservices de game met 18-20 verloren zag gaan. Hilversum staat halverwege nog steeds aan kop. Maar zag de andere concurrent HTC – met voor de tweede keer in deze competitie geen ziek zwak of misselijke spelers aan boord – tot op twee punten naderen.