Hilversummers Meijer en Schoeber scoren een puike hattrick

Dames ere divisie B : Hilversum 1 – US 1:                                              2 – 4
Tanja Helle 1, Elisa Stuveling 0, Marianna Rolinkova 1.

Het was niet de dag van het dames team dat in de Eredivisie B poule uitkomt. Na prima eerdere resultaten tegen Scyedam en Furst/Lybrae werd verloren van het Amsterdamse US. Ondanks een goede start waarbij tot aan de pauze alleen Elisa Stuveling met minimaal verschil in de vijfde en beslissende game het onderspit moest delven tegen de jeugdige en debuterend in de eredivisie US speelster Simone Broersen. Tanja Helle wist vervolgens US kopvrouw Esther bos in vieren te verschalken. En toen Marianna Rolinkova met 11-6 in de vijfde game tegen Renate Guitjens  aan de goede kant van de score wist te blijven zag het er hoopvol uit voor Hilversum. Na de pauze bleek de koek echter op te zijn. Zowel Marianna als Elisa verloren met 3-0 van hun tegenstanders. En Tanja liet zich de kaas van het brood eten door met 8-11 in de beslissende game te verliezen van Simone. Ondanks deze nederlaag bevindt Hilversum zich op een gedeelte tweede plaats aangezien De Treffers met 0-6 verloor van koploper Furst/Lybrae. Een zeer spannende poule waarbij het verschil tussen de nummer 2 en de nummer laatst slecht drie punten bedraagt.

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Pecos 2 :                                       5 – 5
Wilfred Schipper 1, Jelle Goossens 1, Arnoud Meijer 3.

De reserves van Hilversum moesten als koploper aantreden tegen het stijf onderaanstaande Pecos. De ingrediënten waren dus aanwezig voor een mogelijk grote overwinning op de spelers uit Oegstgeest. Na een moeizame overwinning van Jelle Goossens op het jeugdige 17-jarig talent Jop van der Wiel: 11-9 in de beslissende game wonnen zowel Wilfred Schipper op Maroun Nader als Arnoud Meijer op invaller Paul Kruijt betrekkelijk eenvoudig hun wedstrijd. Een prima 3-0 voorsprong derhalve. De klad kwam er tijdens de dubbel in. Ondanks een prima 2-1 voorsprong in games wist het duo Jelle/Wilfred niet door te drukken in de vierde game, waarna de laatste game kansloos werd verloren. Zoals vaker opende Wilfred zijn partij met een prima 2-0 voorsprong op Jop. Het gemis aan de benodigde uiterste concentratie en enkele kleine foutjes was het minieme verschil waardoor Wilfred zijn wedstrijd onnodig verloor. Nadat de wakker geschudde invaller Paul in een bijna foutloos gespeelde partij van Jelle wist te winnen was de 3-0 voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen. Net als vorige week tegen SKF was het Arnoud die de goede lijn weer oppakte. Tegen de Pecos kopman Maroun speelde Arnoud een voor het publiek heerlijk te aanschouwen wedstrijd. Lange mooie rally’s om van te smullen, waarbij Arnoud moeiteloos op een 2-0 voorsprong kwam. Opvolgend kwam Maroun zeer sterk terug tot 2-2. Waarna Arnoud met de duidelijke cijfers van 11-4 Hilversum weer op voorsprong zette. Daar waar Wilfred en Jelle hun laatste wedstrijd geheel onnodig verloren was het Arnoud die tegen Jop zijn tweede hattrick in dit nog prille seizoen binnenhaalde.

Door Duco Lieste zijn de mooiste rally’s vast gelegd.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Bijmaat  2 :                                   8 – 2
Lars Adema 2
, Hans den Blanken 2, Wouter Schoeber 3  en het gewonnen dubbelspel.

Dat de streekderby tussen Hilversum en Bijmaat altijd spanning met zich meebrengt is een gegeven, maar dat het ook nog een spektakelstuk wordt dat is altijd weer afwachten. De gezonde rivaliteit tussen beide verenigingen trekt altijd extra toeschouwers met zich mee is sfeerverhogend en haalt in de meeste gevallen nog iets extra’s uit de spelers. De eerste drie wedstrijden werden verrassend gemakkelijk gewonnen door Hilversum ondanks enkele close games verloor alleen Hilversum speler Wouter Schoeber in de openingspartij tegen Bijmaat kopman Joris Gieskens een game. De dubbel werd zoals vaker een vijf setter waarbij het Duo Schoeber en Hans den Blanken met 11-8 in de beslissende game de meest gelukkige bleken en moesten Joris en Quinten van Dissel hun tegenstanders feliciteren. Het eerste punt voor Bijmaat kwam op naam van Joris die slechts één game aan Lars Adema moest laten. De wedstrijd van de dag was die tussen Wouter en Arjen Hoogeveen. Zo stroef dat Arjen in zijn openingspartij tegen Hans begon zo goed en bijna foutloos speelde hij tegen de uiteindelijk kopman van de dag Wouter. Een wedstrijd die eigenlijk geen verliezer zou moeten krijgen, maar drie winnaars (het publiek incluis) was hoogstaand met een aaneenschakeling van prachtige rally’s. Uiteindelijk zette Wouter Hilversum op een 5-1 voorsprong. Hierna mochten Hans en Quinten de arena betreden. Ook hierin kwam het tot een vijfsetter waarbij er zelfs 1 game pas op 20-22 werd beslist in het voordeel van Quinten. In een partij waarin de spanning de boventoon voerde haalde Hans de overwinning van Hilversum op Bijmaat binnen. In de vierde en laatste vijfsetter speelden Lars en Arjen tegen elkaar. Bij een 10-6 voorsprong in de beslissende game voor Lars, was het Arjen die Lars er nog even aan wilde herinneren dat hij nog nimmer in de vele voorafgaande jaren en menig aantal wedstrijden tussen beiden had weten te winnen. Een tactische  time-out op 10-8 door coach Donald Hessing bracht uiteindelijk de beslissing. Lars sloeg het laatste punt binnen en daarmee had de goedlachse Hilversummer weer genoeg voer voor de derde helft. Na een opgave van Hans tegen Joris en een gemakkelijke zege van Wouter op Quinten prijkte er een ietwat geflatteerde 8-2 overwinning op de borden.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Cevelum 1 :                                     8 – 2
Wouter van der Mark 2/2, Raymond van Putten 1/2, René van de Velde 1/2  
en het gewonnen dubbelspel.

Voor het vierde zal deze competitie in het teken staan van lekker ballen. De gedoodverfde kampioenskandidaat Scylla zal niet bijgehouden kunnen worden en de overige tegenstanders zullen onder zich gehouden gaan worden is de verwachting. Tegen Cevelum was het jammer dat de tegenstanders met 2 man en zonder hun kopman kwamen opdagen. Het was misschien wel daarom dat de Hilversummers afdoende scherpte misten om er een clean sweep van te maken. Wouter van der Mark verloor zeggen en schrijven slechts 1 game. Raymond van Putten verloor in vijven van Dejan Pavlovic. René van der Velde wist juist weer wel knap van Dejan te winnen, maar verloor verrassend van de op papier zwakste schakel Yuri Ebben. De achterstand op Scylla is inmiddels opgelopen tot 5 punten aangezien Scylla met 10-0 van Westa wist te winnen.

Heren derde divisie: Hilversum 5 – Rega 1 :                                           4 – 6
Jan Dubelaar 2, Pieter Salentijn 1, Tjarko Bosma 1
.

Bij binnenkomst van tegenstander Rega gloorde er hoop bij de spelers van het vijfde aangezien de standaard invaller waar Rega mee moet spelen dit seizoen een op papier makkelijk te nemen horde leek. Jan Dubelaar opende het bal door invaller Aart Jan Provoost zonder gameverlies aan de kant te zetten. Vervolgens was het de beurt aan Tjarko Bosma om hier een goed vervolg aan geven. De vrijwel altijd moeizaam op gang komende tegenstander Wim van het Veld werd op een 2-1 achterstand gezet, waarna Tjarko alsnog aan het kortste eind trok. Na een afwezigheid van 2 jaar mocht Pieter Salentijn met zijn eerste thuiswedstrijd van dit seizoen zich opmaken voor een pot in het landelijk. Tegenstander Robin Luyer had ondanks de goede vorm van Pieter de laatste weken op de beslissende momenten minder spanning tussen de oren. Na het in vijven verloren dubbelspel prijkte er een 1-3 achterstand op de borden. Tijd voor een broodnodig tussensprint voor Hilversum. Tjarko maakte met een regelmatige 3-0 zege op invaller Aart Jan de anschlusstreffer, waarna Jan met zijn tweede overwinning van de dag de stand gelijk trok door Robin te verslaan.  Pieter kon Hilversum voor de tweede keer op voorsprong zetten en was goed bezig nadat hij op een 2-0 voorsprong kwam tegen Rega kopman Wim. Een bekend scenario voor de Rega speler aangezien hij de afgelopen weken wel vaker met dit bijltje heeft moeten hakken. Pieter verzuimde de vierde game naar zich toe te trekken waarna Wim in de vijfde game de overhand had en Rega weer op voorsprong zette. Ook Tjarko zette zich op een 2-0 voorsprong tegen Robin om vervolgens met 12-14 in de vijfde game te verliezen. Na 4 verloren vijf setters aan Hilversum zijde pakte Pieter na een 8-4 achterstand in de beslissende game alsnog de winst. Het slotakkoord was de wedstrijd tussen de beide kopmannen Jan en Wim. Ondanks winstkansen moest Jan de ongeslagen status van de dag aan Wim laten.

Heren derde divisie: Hilversum 6 – ONI 1 :                                              6 – 4
Erwin Knecht 2, Andre Louwen 2, Danny Mol 1  
en het gewonnen dubbelspel.

Het zesde en laatste landelijke herenteam van Hilversum mocht het gaan opnemen tegen mededegradatie kandidaat ONI. Het team dat anderhalf jaar geleden nog meespeelde om het kampioenschap in de tweede divisie heeft in de persoon van Martijn Laurensen nog één speler over in de huidige competitie. Het Hilversumse team dat zwaar leunt op kopman André Louwen en de steeds beter in vorm komende Erwin Knecht wisten hun eerste overwinning te behalen. De eerste vier wedstrijden kenden allen een winnaar die op voorhand werd voorspeld. Alleen Erwin Knecht verloor redelijk kansloos van ONI kopman Martijn. Na de 3-1 voorsprong was het aan Danny Mol om invaller Paul Sommers te verschalken. De verrassend sterk acterende Paul had hier heel andere gedachten bij. Danny liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan en kon niet voorkomen dat ONI het tweede wedstrijd punt binnenhaalde. Hierna verloor André in een kansloos verloren wedstrijd tegen Martijn zijn ongeslagen status. Erwin zette Hilversum vervolgens weer op een 4-3 voorsprong, waarna de onverwachte wedstrijd van de dag gespeeld ging worden. Een getergde Danny pakte brutaal een 2-1 voorsprong tegen de tot dan toe foutloos spelende Martijn. Een herboren Danny speelde uitstekend en ondanks een verloren vierde game pakte hij in de laatste game weer de draad op en reikte hij tot een 9-8 voorsprong. Door twee onnodige fouten werd het geen verdiende overwinning voor Danny, maar was het Martijn die zijn hattrick binnenhaalde. Doordat zowel André als Erwin in hun laatste wedstrijd weinig fouten maakten was de overwinning daar.