Hilversum-teams in zwaar weer

De landelijke herenteams van Hilversum hebben het zwaar te verduren deze najaarscompetitie. Heren 1 zakte verder weg op de ranglijst in de eredivisie na een teleurstellende 5-1 nederlaag tegen Scylla. In de vierde speelronde zorgde team 4 voor een miniem lichtpuntje door met 7-3 te winnen van het zwakke Pecos 3. De overige teams werden op ruime nederlagen getrakteerd.  Dames 1 in de eredivisie was vrij deze week. 

Eredivisie heren: Scylla 1 – Hilversum 1 5-1

Merijn de Bruin 1, Gamal de Groot 0, Tan Anran 0

Vooraf werd gehoopt dat ons eerste team Scylla tenminste drie punten afhandig zou kunnen maken. Maar de mannen van coach Bert Olofsen speelden een belabberde wedstrijd in Leiden. Hilversum kwam door het wegvallen Peter Sebéstyén, die zonder een wedstrijd gespeeld te hebben voor Hilversum, noodgedwongen moest terugkeren naar zijn geboorteland Hongarije, in personele problemen. Als noodoplossing werd de 25-jarige Tan Anran aangetrokken. Een speler met kwaliteiten op eredivisieniveau. Maar Anran heeft het afgelopen jaar nauwelijks gespeeld en kampt met een flinke trainingsachterstand. In het duel met Scylla, kon hij, net als de week ervoor, geen potten breken. Ook Gamal de Groot, die Jelle Goossens verving, kon geen vuist maken tegen de Leidenaren. Alleen Merijn de Bruin is tot dusverre behoorlijk op dreef. De Amsterdammer had in de openingspartij goede winstkansen tegen de sterke Nigeriaan Kazeem Nasiru, maar liet zijn opponent ontsnappen. In zijn tweede duel tekende De Bruin het enige winstpunt aan voor Hilversum door een 3-1 overwinning op Olivier Altenburg.

Hilversum heeft in drie eredivisieduels  slechts 5 punten weten te veroveren en zal zich spectaculair moeten verbeteren om nog aanspraak te maken op plaatsing voor de play-offs, zoals de doelstelling vooraf was. Het ligt echter meer voor de hand dat het team van Bert Olofsen straks moet gaan strijden tegen degradatie.

Tweede divisie: Vriendenschaar 1 – Hilversum 2 8-2

Frank  van der Wurff 1. Hans den Blanken 1, Lars Adema o

Na de thuisnederlaag van vorige week opnieuw een matige prestatie van team 2 in de tweede divisie. Frank van der Wurff en invaller Hans den Blanken boekten in Gouda een overwinning op de derde man van Vriendenschaar. Lars Adema, die stroef draait dit seizoen, bleef teleurstellend op nul staan. Hilversum is nu afgezakt naar de vierde plaats op de ranglijst.

Derde divisie: TTV Appelscha – Hilversum 3 8-2

Max Koopman 1, Jan Dubelaar 1, Tjarko Bosma 0

Team 3 verging het in Friesland niet beter. Tegen het sterke Appelscha met het jeugdige talent Stellan Smid in de gelederen was het sprokkelen geblazen. Hilversum wist alleen de eerste en de laatste partij te winnen van de zwakste speler van Appelscha. Tjarko Bosma had een slechte dag en bleef met lege handen.

Derde divisie: Pecos 3 – Hilversum 4 3-7

Marianna Rolikova 2, René van der Velde 2, Danny Mol 2     

De doelstelling van deze dag was de ongeslagen status te handhaven. Debutant Marianne startte een beetje onwennig en wist haar tegenstander Martin Hamel genoeg te ontregelen om de winst naar zich toe te trekken. Dit goede voorbeeld werd niet gevolgd door René en Danny. René verloor kansloos van Kristian Plesnik. Danny kwam nog wel tot een 5e game (11-3). Het dubbel (René en Danny) bracht de ommekeer in de wedstrijd. Met het kleinst mogelijke verschil werden de 3 games gewonnen. Marianna bracht de Hilversummers voor de 2e keer op voorsprong door van Plesnik te winnen. Danny wist een 2-0 achterstand om te buigen in een knappe overwinning tegen Martin Hamel. Ook zijn laatste wedstrijd tegen Plesnik wist hij in 5 games te winnen. Tussendoor zorgde René met een eenvoudige 3-0 overwinning voor de enige nederlaag van Ilja Koers. Marianna kwam nog wel dichtbij een hattrick. Na krap verlies in de 3e game (13-11), wist de goed spelende Koers de 4e game met 11-7 naar zich toe te trekken. Met deze prima overwinning hebben de Hilversummers de 2e plek stevig in handen. In de laatste wedstrijd van het eerste deel van de competitie staat het thuisduel tegen koploper Zwolle op de rol. De vraag is natuurlijk of club- en teamgenoot (van Marianne) Lisette van Es als “Zwollenaar” van de partij is. Als slotstuk van deze avond, had de moeder van Jop van der Wiel een heerlijke maaltijd klaarstaan voor alle teams.

Derde divisie: De Toekomst 1 – Hilversum 5 10-0

Caspar Veenboer 0, Patrik Roest 0, Sander van Buul 0

Vol goede moed werd er koers gezet naar het Gelderse Lochem om tegen LTTC de Toekomst te spelen, een van de drie kampioenskandidaten van poule B. Vorige wedstrijd snoepte Hilversum 2 puntjes af van een andere kampioenskandidaat, zijnde Tempo Team. Geen reden voor wanhoop dus. Echter, de wedstrijd verliep niet zoals gepland (gehoopt).

In de snelle, nieuwe zaal ging de eerste pot gelijk verloren; Caspar verloor van Frank Bruggeman. De eerste game werd het 11-7, waarna Caspar nog twee keer dichtbij was met een 11-9 en 12-10. Sander begon daarna niet al te best tegen Rutger Carelse, maar vocht zich na twee verloren games nog terug. Het werd echter 13-11 in de derde game. 3-0 dus. Patrik speelde nadien tegen Martin Adolfsen. In de eerste game leek er nog wat te halen; die viel met 11-9 de verkeerde kant op. Martin begon steeds beter te spelen en Patrik verloor hoop: 11-8 11-6 en dus 3-0. Over de dubbel hoeft niet zoveel gezegd te worden, die ging vrij snel 3-0 naar de ‘vijand’. Na vier keer 3-0 verloren te hebben, werd het toch echt tijd om de eerste game van de avond te pakken. Het was aan Caspar om dat tegen Rutger te bereiken. De eerste game werd het 11-4, maar Caspar boorde nieuwe krachten aan en vocht zicht terug. Op 9-10 leek de eerste game dan eindelijk gepakt te worden, maar Rutger raakte in extremis nog de rand van de tafel. Hij leek naast te gaan, maar men hoorde een duidelijke tik. Het werd 12-10. Caspar kwam deze klap niet meer te boven en verloor 11-5. Kon Patrik dan het tij keren? Nee. Tegen Frank ging Patrik snel ten onder. Toen was het de beurt aan Sander. Na twee keer 11-6 tegen Martin, kon hij dan de eerste game pakken, met 11-5 zelfs. Hij verloor 3-1. Over de laatste drie wedstrijden hoeft er niet zoveel gezegd te worden, die gingen dik met 3-0 verloren.

Om zeven uur werd de laatste wedstrijd beëindigd en kon er dus mooi op tijd gegeten worden. De shoarmaboer deed echter een uur over het brengen van het eten. De shoarma was helaas wat droog, maar met knoflooksaus is alles lekker. Na een uur en een kwartier in de auto arriveerden de Hilversumsche Helden weer thuis. Volgende week staat de kraker tegen Middelstum op het programma. Gelukkig wordt er in Hilversum gespeeld.