Hilversum-spelers bij NK op hoogste trede van het podium

In Schiedam werden afgelopen weekend goed georganiseerde Nederlandse kampioenschappen gehouden voor spelers en speelsters met een B,C D en E-licentie. Het toernooi was zowel bij de heren als bij de dames sterk bezet en vooral bij de dames is dat wel eens anders geweest.

Hilversum-speelster Fleur Hoogeveen werd Nederlands kampioen bij de Dames B en samen met Priscilla Loesberg zegevierde ze ook in de Dames Dubbel B.

Een dag eerder waren jeugdspelers Israel Bartelink Groeneveld en Thomas Groot Nibbelink bij de heren Nederlands kampioen geworden in de Dubbel D. Zij wisten in de finale te winnen van Anton en Jan Steijn en veroverden daarmee hun eerste landelijke seniorentitel.

Met slechts 1 krappe nederlaag in de poule, 5 games tegen haar nieuwe piepjonge teamgenoot Marlieke de Gier, en ruime overwinningen in de kwart- en halve finale op respectievelijk good-old Sophie Dijkers en jeugdspeelster Mayra Monincx bereikte Fleur Hoogeveen de finale van de NK-B waarin zij het op moest nemen tegen de sluwe Nadia Huizer.

Ging het in de competitie nog moeizaam, nu liet Fleur er geen twijfel over bestaan wie de sterkste was. Na twee keer 11-5 gaf zij alleen de derde game met 10-12 uit handen, waarna zij in stijl ook de volgende game met 11-5 in haar voordeel besliste. Hiermee was niet alleen de titel binnen, maar heroverde Fleur ook de A-licentie. 

Daarmee was de koek voor haar nog niet op, want samen met teamgenoot Priscilla Loesberg legde zij ook beslag op de titel in het dubbel, na enkele benauwde ontsnappingen in de voorgaande 2 wedstrijden. 

Coach Bruijn was terecht trots op ‘zijn’ pupil die liet zien zich nog steeds staande te kunnen houden tussen het aanstormende talent, ondanks de noodgedwongen geringe trainingsarbeid.  

Verder werd Angelique van den Bosch knap en toch ook wel verrassend tweede bij de dames C, waardoor zij een B-licentie bemachtigde.

In de heren B werd Mark Hankel uitgeschakeld in de halve finale. Datzelfde gold voor Mick de Vette en Arnoud Meijer in de halve finale dubbel B.