Hilversum scoort zevenklapper op weg naar weekendje Panningen

Een weekendje Panningen is sinds jaar en dag een begrip in kringen van jeugdbegeleiders. In het Limburgse dorp speelt de nationale jeugdtop in juni traditiegetrouw de finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Een evenement waar je als speler en als begeleider bij wilt zijn. Betaalbare accommodatie in de omgeving is het tweede weekend van juni dan ook lang van tevoren volgeboekt. Zo ook dit jaar, waarin een ruime delegatie van TTV Hilversum naar het zuiden afreist. Maar liefst 7 spelers wisten zich vorige week te plaatsen van de eindstrijd. In diverse leeftijdsklassen komen de beste 12 jeugdspelers van ons land in actie. Verdeeld over twee dagen gaan zij de onderlinge strijd aan om de nationale meerkamptitels.

In de categorie O19 behoort Teun Salentijn tot de kanshebbers om het erepodium te betreden. Teun verloor in de halve finale in Ede alleen van Anouar Behari (Tempo Team) en werd op onderling resultaat tweede in zijn poule. Maar er was meer succes voor Hilversum. Israel Bartelink Groeneveld wist zich in de klasse O17 met een 3e plek eveneens te plaatsen voor de finale. Israels teamgenoot Thomas Groot Nibbelink, spelend in het eerste jeugdteam van Hilversum, leverde dezelfde mooie prestatie. Als 5e geplaatst in de poule eindigde hij op de 3e plek door onder andere Shotter Koen Houtgast te verslaan. Daarmee kwalificeerde Thomas zich voor Panningen. Voor eerstejaars O17 Vincent Hoogland, als 6e geplaatst, was de halve finale het eindstation. Hij kwam in het Hilversumse Tafeltenniscentrum niet tot winst, en krijgt volgend jaar in deze leeftijdsgroep een herkansing.

In de categorie O15 behoort Kevin Ahlers tot de favorieten voor de eindzege in Panningen. Kevin bleef in de halve finale moeiteloos ongeslagen. Ook Madhad Anoop bereikte probleemloos de finale door al zijn partijen te winnen. Luca Owen speelde eveneens een goed toernooi. Als 6e geplaatst wist hij twee hogere geklasseerde spelers te verslaan en eindigde als 4e, net niet genoeg voor de plek in de finale. In de categorie O13 wisten twee Hilversumse talenten zich te plaatsen voor Panningen. Sarthak Dwivedi en Illion Zwart wonnen beiden 4 van de 5 partijen, goed voor een tweede plek. Allen mogen zij in juni afreizen naar Panningen. Al met al een fantastisch resultaat voor onze vereniging.

De jongste jeugd, O11, komt 7 april nog in actie tijdens de halve finale van de Nationale Jeugdmeerkampen. Ook dat toernooi vindt in het Hilversumse Tafeltenniscentrum plaats.