Hilversum neemt afstand van concurrentie

Het vlaggenschip van Hilversum in de strijd om het kampioenschap deed goede zaken dit weekend. Het won zelf met 10-0 bij Scylla, terwijl de concurrentie steken liet vallen. Ook team 2 en 4 boekten nuttige overwinningen.

Eerste divisie: Scylla 2 – Hilversum 1 0-10. Merijn de Bruin 3, Arnoud Meijer 3, Frank Rengenhart 3

De heren van Hilversum hebben hun kampioensaspiraties kracht bijgezet door de reserves van Scylla te verslaan. De sympathieke Leidenaars hadden hun halve selectie op hoogtestage gestuurd, en daar wist Hilversum optimaal van te profiteren: 0-10. Coach Tycho zag een gezapige wedstrijd waarin alleen Frank moeite had de hattrick binnen te slaan. Tegen de sterk spelende Van Santen werden een paar matchpoints weggewerkt en tegen Van Rijn werd pas in de 5de game orde op zaken gesteld (11-1). Arnoud en Merijn speelden een sterke wedstrijd en kwamen eigenlijk geen moment in de problemen.

Hilversum heeft nu een mooi gaatje van 5 punten geslagen op concurrent Avanti, waarbij aangetekend moet worden dat de sterkste tegenstanders nog moeten komen. De spelers willen Rene en Frans hartelijk danken voor de aanmoedigingen. Tot slot dient opgemerkt te worden dat het (wederom) nachtwerk werd bij het gezellige Scylla,  dat zich een prima gastheer toonde.

Tycho Dekkers

Tweede divisie: Scylla 3 – Hilversum 2 4-6. Wilfred Schipper 3, Lars Adema 2, Wouter Schoeber 0.

Team 2 haalde in de tweede divisie een nette 6-4 overwinning op Scylla 3. Na een zenuwachtig debuut voor Hilversum 2 vorige week had de 16 jarige Wilfred Schipper zaterdag totaal geen last van zenuwen Met goed tafeltennis en weergaloos keepwerk won hij knap en overtuigend van de mannen van Scylla. Lars Adema herstelde zich goed van de  lastige wedstrijd van vorige week. Tegen Scyllaspeler Kray won hij ver in de 5e game zijn wedstrijd. Tegen Schutte had hij weinig problemen. Lars had het tegen Joey Boekay een stuk moeilijker. De wedstrijd kon alle kanten opgaan, maar uiteindelijk trok toch aan het kortste eind. Wel was Adema op dreef in het dubbel met Wilfred Schipper waarbij een eenvoudige 3-0 genoteerd kon worden. Wouter Schoeber, die lange tijd niet had gespeeld, had duidelijk geen wedstrijdritme en was de eerste twee wedstrijden kansloos. De laatste wedstrijd kwam Schoeber knap met knokwerk 2-0 voor tegen Kray, maar moest alsnog de tegenstander feliciteren.

Wouter Schoeber

 

 Tweede divisie: SKF 1 – Hilversum 3 8-2. Raymond van Putten 2, Rene Arbon 0, Rene van de Velde 0.

Zaterdagmiddag moesten de oude talenten van Hilversum 3 tegen het vlaggenschip uit Veenendaal. Dat dit een zware wedstrijd zou worden, stond van tevoren alvast, aangezien in het nabije verleden regelmatig al tegen SKF 3 en 4 veldslagen werden uitgevochten. De eerste partij tussen de broer van Tjarko en van Putten ontaardde in een ware thriller waarbij van Putten de meeste gelukkige was met 11-9 in de vijfde. Deze partij duurde overigens langer dan de volgende drie partijen tezamen, dus die laten we dan ook maar rusten. In elk geval kwam Hilversum met 3-1 achter.

Na het dubbel won van Putten ook zijn tweede partij met het nodige geluk in vieren van Dicky de Jong. Hierna was echter de koek op voor de oudgedienden, al moet wel gezegd worden dat Rene Arbon een uitstekende partij speelde tegen Vonk maar een matchpunt in de vierde onbenut liet en Van de Velde elke week beter gaat spelen en tegen De Jong er zeker kansen aanwezig waren. Einduitslag 8-2, waarmee Hilversum 3 nu 12 punten achter de koploper staat en het kampioenschap vooralsnog ver weg is.

Een week pauze en dan thuis tegen de Veluwe 1 waar punten gepakt moeten worden met of zonder doping……

Raymond van Putten

Derde divisie: Middelburg-Zuid 2 – Hilversum 4 4-6. Donald Hessing 2, Jan Dubelaar 2, Robert van der Horst 1

Hilversum 4 pakte in haar tweede wedstrijd een belangrijke 6-4 uitzege tegen Middelburg 2. Dit ondanks het feit dat ex-international Kalun Yu tegen Hilversum ongeslagen bleef. Eerste wedstrijd verloor Robert tegen William Marinessen. Deze verloor Robert met 3-1. De lijvige Laarder was niet opgewassen tegen de harde forehand van zijn tegenstander. Donald wilde graag starten tegen Kalun Yu. Hij had een goede kans, want Kalun was nog niet vast met zijn backhand. Uiteindelijk verloor Donald met 18-20,12-10,12-10,11-8. Kalun had het netje en de rand wat meer mee. Dat gaf de doorslag. Donald speelde erg goed. Vervolgens won Jan Dubelaar overtuigend van Patrick Vroomen. Hij had geen kaas van Jans backspinballen gegeten. Donald en Jan dubbelden tegen Kalun Yu en William Marinessen. Deze spannende wedstrijd werd in 5 games gewonnen door Hilversum, waardoor de stand werd rechtgetrokken: 2-2. Het dubbel Donald en Jan mag  deze competitie zeker niet onderschat worden.

Robert won vervolgens knap een game van Kalun Yu en Robert had een paar knappe blokballen, alleen is Kalun , die knap alles met zijn forehand speelt, toch een tikkie te snel. Jan won vervolgens in 3 games van William Marinessen. Jan vond dit een lekker spelletje om tegen te spelen. Volgens Donald steeg Jan wat boven zich uit. Ik laat het in het midden. Donald won overtuigend van Patrick Vroomen in 3 games, waarmee Hilversum voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong kwam (3-4). Jan was vervolgens compleet kansloos tegen Kalun Yu. Linkspoot en klote service. Bal lag al naast mij voordat ik mijn arm kon terughalen van de return. Jan heeft alles in 3 games gespeeld, dus contributie er niet uitgehaald deze zaterdag. Robert pakte in een een spannende 4 gamer (15-13 laatste game) Patrick Vroomen. Een belangrijk punt waarop Donald overtuigend in 4 games won van William Marinessen en daarna aan het zuurstof kon. Papa zijn is zwaar….

Uitslag 4-6 voor Hilversum. Dit is de maximale uitslag gezien de inbreng van Kalun Yu. Omdat onze concurrent met 10-0 verloor van FVT, lijkt er een goede kans op handhaving. We staan nu 4 punten los van nummer 5 (Middelburg), Kalun doet waarschijnlijk alleen de thuiswedstrijden mee .Het zou fijn zijn als niet ieder team met de sterkste spelers komt opdraven, dan kunnen we misschien wat meer naar boven kijken.

 Jan Dubelaar