Hilversum maakt het landskampioen Taverzo knap lastig

Tegen de verwachting in wisten de heren van Hilversum het landskampioen Enjoy&Deploy Taverzo knap lastig te maken. De thuisclub had reële kansen om de titelhouder een gelijkspel af te dwingen, maar moest genoegen nemen met een kleine nederlaag.

Nadat Gamal de Groot in de openingspartij een flink pak slaag had gekregen van Julien Indeherberg, zorgde Jelle Goossens voor een daverende verrassing door in een vijftig minuten durende thriller de Hongaar Peter Sebestyén met 14-12 in de 5e game te verslaan. Goossens liet zien dat je op karakter en met een flinke portie strijdlust tot een grootse prestatie kunt komen. Het thuispubliek genoot met volle teugen.

Hilversum kreeg zelfs goede kansen om op een voorsprong te komen. Nathan van der Lee verzuimde na een gewonnen 1e game tegen Martin Khatchanov een 10-8 voorsprong in de 2e game te verzilveren. Van der Lee wist nog wel de 3e game met 14-12 te winnen, maar Khatchanov kwam steeds meer op stoom met zijn sublieme backhanduithalen en gaf zijn tegenstander het nakijken: 1-2.

Gamal de Groot miste door gebrek aan trainingsarbeid de vastheid om de overwinning te grijpen  tegen Peter Sebestyén. Op beslissende momenten was het de Hongaar die de punten scoorde, waardoor Taverzo op een 1-3 voorsprong kwam.

Nathan van der Lee, de laatste weken niet bijster in vorm, overtrof zichzelf in de partij tegen Julien Indeherberg. De Belg probeerde met het va banque-spel waarmee hij De Groot in de openingspartij declasseerde, ook Van der Lee af te bluffen. Maar dat pakte heel anders uit. De snoeiharde spinballen maakten weinig indruk op Van der Lee, die ouderwets knap liep te blokken en zijn overmoedige opponent met 11-2, 14-12 en 11-8 aan de kant zette.

Even gloorde er de hoop dat Hilversum voor een stunt kon zorgen door de landskampioen een gelijkspel af te dwingen. Maar alras bleek dat Jelle Goossens tegen Martin Khatchanov niet opnieuw voor een verrassing kon zorgen. Nadat Goossens de eerste game nipt had verloren, verdween de spanning uit de partij en niet veel later hadden de gasten de 4-2 overwinning op zak.

Hilversum mocht evenwel niet ontevreden zijn met dit resultaat en ook het publiek ging met een goed gevoel huiswaarts.