Hilversum kan niet stunten tegen Taverzo

Beide eredivisieteams konden niet voor een verrassing zorgen. Halverwege de competitie kan voor de niet eredivisie teams de balans worden opgemaakt. Bij zowel de dames als de heren liggen de reserves nog steeds op kampioenskoers. Terwijl de overige teams nog steeds op handhaving staan.  Opvallend was dat er slechts één dubbel werd gewonnen!

Heren eredivisie: Hilversum  – Enjoy & Deploy Taverzo:   0 – 6

(Inv.) Wilfred Schipper 0, Nathan van der Lee 0, Gamal de Groot 0

De hoop dat er tegen de gedoodverfde kampioenskandidaat Taverzo 1 of 2 puntjes gesnoept konden worden bleek in de praktijk onrealistisch. Kansen waren er wel, maar op de beslissende momenten beschikten  de tegenstanders over meer vernuft en klasse . In de eerste partij kwam dat al direct in de openingsgame naar voren toen Nathan met 9-11 verloor ondanks winstkansen. In de tweede game liet Nathan zijn beste spel zien na een 7-3 tussenstand pakte Nathan de winst met 11-8. Daar waar Nathan de eerste twee games het beste van het spel had, daar was Ming Yang in de opvolgende games duidelijk de betere en na 3-11 en 6-11 stond Taverzo op voorsprong. Invaller Wilfred kon zoals hij dat zelf op voorhand al aangaf zeker “ballen rapen” maar speelde enkele games ook zeer verdienstelijk. Kopman Gamal had helaas zijn dag niet. Zowel tegen Rajko Gommers als tegen Yang wist hij geen enkele game te winnen ondanks dat er wel degelijk kansen waren. Nathan presteerde het om in zijn tweede partij tegen Benedek Olah de openingsgame wel te winnen met 11-9. Het bleek echter het laatste positieve wapenfeit van de dag, want er werden 5, 4 en 7 punten in de opvolgende games door Nathan gescoord.

 

Dames eredivisie: Hilversum  – US:                                        3 – 3

Tanja Helle 2, Marianna Rolinkova 0, Esther van den Heuvel 1

De eredivisie dames startte tegen concurrent US prima. Een 2-0 voorsprong kwam tot stand door twee prima 3-0 overwinningen van Esther van den Heuvel op Marleen Visser en van Tanja Helle op Nathalie van Lierop. De kanteling in de wedstrijd tussen Marianna Rolinkova en Renate Guitjens bleek achteraf ook de kanteling van de gehele wedstrijd te zijn. Marianne nam een 2-1 voorsprong in games en reikte in de vierde game tot een 6-2 voorsprong, maar zoals vaker heeft het eindspel van Marianna te weinig extra’s om op terug te vallen. Na 9-11 en 3-11 had US de aansluitingstreffer op de borden gezet.

Dat Esther in de wedstrijd na de pauze met 9-11 in de vijfde en beslissende game van Nathalie verloor was zuur aangezien Esther daarmee net te weinig kreeg als beloning voor haar goede spel van de dag. Daarentegen viel er op de overwinning van Nathalie weinig af te dingen. Na een tweede nederlaag van Marianna stonden de Hilversumse dames zelfs op achterstand en moest kopvrouw Tanja de opgelopen schade enigszins te beperken. Na een verloren eerste game pakte Tanja met drie dikke gameoverwinningen haar tweede overwinning en sleepte er nog een gelijkspel uit.

 

Dames tweede divisie: Hilversum 2 – GTTC Groningen 2 :   9 – 1

Elisa Stuveling 2, Angelique van de Bosch 2, Kelly Leideritz 1 en het gewonnen dubbelspel.

Tegenstander GTTC kwam helaas met slechts twee speelster op de proppen, waardoor de reserves weer als eerste klaar waren in de  goed bezette speelzaal van Hilversum.  Het werd een prima 9-1 overwinning, waarbij vaste teamspeelster Angelique van de Bosch over de gehele wedstrijd – incluis de dubbel – slechts één game hoefde af te staan tegen Groningen speelster Danique van den Berg.  Ook Elisa verloor tegen Danique haar enige twee games. Winst van Kelly op Mirjam de Boer completeerde de negen winstpunten. Aangezien concurrent Groesbeek een clean sheet noteerde slonk de voorsprong wel tot 7 punten.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – SKF 2:                              4 – 6

Lars Adema 2, Donald Hessing 1 , Wouter Schoeber 1  

Bij het tweede herenteam zit de klad er de laatste twee weken in. Daar waar vorige week nog net een gelijkspel uit het vuur werd gesleept werd er vandaag thuisspelend verloren van een goedspelend SKF. De voorsprong van negen punten die na de derde speelronde in de stand naar voren kwam is hierdoor geslonken tot een schamel puntje.  Hilversum startte prima met twee 3-0 overwinningen van Wouter op Pieter van den Berg en van Donald tegen Brenda Vonk. Tussentijds had Lars wel verrassend verloren van verdediger Dicky de Jong.  Lars die bekend staat om zijn goede spel tegen verdedigers maakte tegen Dicky vooral in de tweede en derde spinbal teveel fouten. Daarentegen had Lars zich wel warm gespeeld, want zoals Pieter als Brenda werden in het verloop van de wedstrijd verslagen. Wouter en Donald wisten na hun gewonnen eerste wedstrijd juist geen enkelspel meer te winnen.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – FVT 2:                               7– 3

Frank van der Wurff 1, Max Koopman 2 en Arnoud Meijer 3 en het gewonnen dubbelspel.

Ondanks een uitstekende 7-3 overwinning is het derde weinig opgeschoten in haar strijd om handhaving. Naaste concurrenten haalden namelijk meer punten dan was verwacht. In een vertekende stand heeft Hilversum nog wel een voorsprong van vier punten op de nummer vijf Scylla 3 echter moeten de Leidenaren nog 1 wedstrijd inhalen tegen het stijf onderaanstaande FVT.  Daarentegen bedraagt de achterstand op koploper Bijmaat slechts 6 punten. Kortom een zeer spannende poule, waarbij de kans groot is dat pas in de allerlaatste wedstrijd de prijzen verdeeld worden. De wedstrijd zelf had 2 spannende vijf gamers in zich. In beide wedstrijden speelde tegenstander Ronald Vijverberg een rol. En in beide wedstrijden wist Hilversum de winst te pakken. In de tweede wedstrijd na een 0-1 achterstand (Frank verloor van Stephan Tromer) sleepte Max met 11-9 in de beslissende game de overwinning binnen. In de laatste wedstrijd bij een 6-3 voorsprong voor Hilversum was het Frank die met 11-8 in de laatste game Ronald aan zijn zegekar bond. In de tussenliggende partijen had Arnoud redelijk makkelijk zijn enkelspelen gewonnen. De kers op de taart werd door Max aangebracht. Zijn ruime 3-0 overwinning op Sanne de Hoop was uitstekend en geeft de snelle ontwikkeling van dit jeugdige talent aan.

 

Heren derde divisie: Hilversum 4 – HTC  1:                             3 – 7

Raymond van Putten 1, René Arbon 1 en René van de Velde 1

De heren van het vierde begonnen de heenwedstrijd van de kampioenswedstrijden tegen HTC uitstekend. Halverwege de wedstrijd stonden de Hilversummers met 3-2 voor waarbij René Arbon de aftrap nam en moest aantreden tegen HTC kopman Maurice Schulte, die met een 11 uit 12 score uitstekend  aan de competitie begonnen was. In de beslissende vijfde game pakte Arbon een veilig geachte 9-3 voorsprong en rustig uitspelen leek het devies. Na 10-6 werd het bij 10-9 nog spannend maar het laatste punt was alsnog voor René en de voorsprong daar. Ook René van de Velde pakte zijn winstpartij  door Nard Koppen in vier games te verslaan. Na een verloren enkelspel van Raymond 7-11 in de vijfde game. En een kansloos verloren dubbelspel, wist Raymond na de dubbel Maurice met 11-8 ook weer in de vijfde game te verslaan. Het zat het vierde opvolgend niet mee aangezien René (V) met 9-11 in de beslissende game van Jorrit Kalkman (hij bleef ongeslagen vanavond )  verloor. Raymond met 10-12 in de vijfde van Koppen verloor en René (V) ook nog eens met 9-11 in de vijfde verloor van Schulte.  Een geflatteerde uitslag dus met als resultaat dat er nu een achterstand van 3 punten is ontstaan met HTC.

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – SKF 3 :                          3 – 7

Jan Dubelaar 2, Pieter Salentijn 0, Robert van der Horst 1

Het vijfde en laatste landelijke heren team hoopte op voorhand op een gelijkspel om zo de concurrentie ruim voor te blijven. En toen bij binnenkomst bleek dat Rogier Kessel (in percentage de kopman van SKF) niet meespeelde gloorde er hoop in de Hilversumse gelederen. Zoals gebruikelijk nam Jan zijn teamgenoten bij de hand door de openingspartij met 3-0 te winnen en oud Hilversum speler Wouter Aangeenbrug te verschalken. Helaas konden zowel Pieter als Robert niet aanhaken en halverwege stond het vijfde met 1-4 achter. Pieter was kansloos tegen de aantrekkelijke en goedspelende Tali Cohen. Robert verzuimde in zijn eerste wedstrijd tegen Max van Amerongen om de druk erop te houden en zag de vijfde game na een 5-2 voorsprong met 6-11 verloren gaan. Ook de dubbel ging met 9-11 in vijven verloren. De enige twee winstpartijen kwamen na de openingswinst op naam van Robert die eenvoudig van Wouter won en van Jan die Max enkele hoeken van de zaal liet zien. Pieter bleef puntloos en zal zijn vorm weer terug moeten zien te vinden. Bij SKF was Tali zeer goed op dreef en scoorde een puike hattrick al zal ze nog wel hebben teruggedacht aan de 0-5 achterstand in de vijfde game tegen Robert….