Hilversumse Dames handhaven zich in Eredivisie

Dames pakken volle winst, Heren 2 heeft volgende week aan 4 punten voldoende om zich te handhaven. Heren 3  wordt 3e en geeft Blauw Wit een sprankje hoop op handhaving. Hilversum verslaat kampioen Scylla met overduidelijke cijfers: 8-2. Het vijfde ziet rechtstreekse handhaving in duigen vallen en het zesde geeft De Treffers een kleine kans op handhaving.

Dames Ere divisie: Hilversum 1 – Treffers 1 :                                                   6 – 0

Tanja Helle 2 , Guusje Hendriks 2 en Marianna Rolinkova 2

De terugwedstrijd tegen De Treffers zou gezien de heenwedstrijd een niet al te moeizame horde moeten opleveren voor de Hilversumse dames aangezien de maximale score toen werd bereikt.  In de openingspartij speelde Tanja tegen Marjan Kret een zeer moeizame partij. Daar waar ze in de eerste game nog wat onwennig verloor wist ze in de tweede game na 10-1 met 11-6 de stand gelijk  te trekken. Na een 11-1 gamewinst leek het een kwestie van tijd, maar  desondanks werd het een beslissende vijfde game die uiteindelijk met 11-4 Werd binnen gehaald.  Vervolgens mocht Guusje de arena betreden om Nancy Koopman-Tsai te verschalken. Ook in deze partij  kwam het tot een zeer verrassende vijfde game die daarentegen wel ruim in Guusje haar voordeel werd beslecht: 11-6. Voor de pauze moest Marianne Rolinkova het opnemen tegen Anissa Schoonbrood. Een regelmatige 3-1 zege in het voordeel van Marianne zorgde ervoor dat de 3-0 op de borden verscheen. Na de pauze  kwam er een tempo versnelling in de wedstrijd Tanja won vrij simpel van Nancy en Marianna versloeg Marjan en toen ook Guusje net als de vorige 2 wedstrijden van Hilversum met 3-1 van Anissa won stond er uiteindelijk een 6-0 score als eindresultaat op de borden. Voor komende week lijkt het meer dan logisch dat het oude team bestaande uit Kelly Leideritz, Guusje Hendriks en Elisa Stuveling in haar laatste wedstrijd tegen Panningen  afscheid gaat nemen van de eredivisie.

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Blauw Wit 1 :                                              4– 6

Hans den Blanken 2, Ilan Meijer 0, Donald Hessing 1 en het gewonnen dubbelspel.

 Voor Hilversum stond er weinig meer op het spel. Tegenstander en degradant Blauw Wit wilde er in ieder geval een leuke wedstrijd van maken, met name omdat de thuiswedstrijd voor Blauw Wit kansloos verloren ging met 1-9. In vergelijking nu was de opstelling danig door elkaar gehusseld want zowel Lars als Wouter vielen uit en Donald en Ilan speelden aan de zijde van Hans mee. Hans speelde volgens eigen zegge zijn beste spel van deze competitie, ondanks verlies tegen Peter Roelofs. Donald bleef voor de verandering op 1 overwinning steken en Ilan deed wat hij vaker deed deze competitie: tot aan de 8 prima bij blijven. 

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Scylla 3 :                                                          8 – 2

Wouter van der Mark 3 Raymond van Putten 2, René van de Velde 3  

 Tegenstander Scylla had zegge en schrijven slechts 1 punt nodig om kampioen te worden. Natuurlijk een kwestie van tijd in de een na laatste speelronde, maar altijd leuk om de spanning op te voeren en de kampioen zo laat mogelijk de bloemen uitgereikt te zien krijgen. Dit lukt in ieder geval Wouter in de openingspartij door invaller Cas Altenburg te verslaan. Toen Raymond ook zijn enkel van de een na beste speler van deze competitie Joost van Santen won was er in ieder geval sprake van een verrassing. Ook Rene wist niet makkelijk maar zeker gedegen Tiss van der Werf te verslaan. Een 3-0 tussenstand dus tegen de aanstaande kampioen. Dat nu net het dubbelspel roet in het eten moest gooien was dan weer  jammer. Wederom had Raymond pas op de plaatst gemaakt, maar het duo Wouter/Rene waren vrij kansloos vandaag tegen Joost en Tiss. Hierna konden de bloemen worden uitgereikt en was Scylla kampioen. In het vervolg van de partij Verloor alleen Raymond nog van Tiss en bleven Wouter en Rene  ongeslagen. Vermeldenswaardig blijft het kopmanschap in deze wedstrijd van René voor de tweede keer in successie.

 

Heren derde divisie: Hilversum 5 – GTTC Groesbeek 1  :                                    3 – 7

Jan Dubelaar 1, Pieter Salentijn 0, Tjarko Bosma 1 en  gewonnen dubbelspel.

De wedstrijd voor het vijfde in de negende speelronde zou de beslissing kunnen brengen voor handhaving in de derde divisie. Tegenstander GTTC uit Groesbeek  moet minimaal op 5-5 gehouden worden om de voorsprong van 6 punten te behouden. De man in vorm dit seizoen Pieter mocht de wedstrijd aanvangen tegen Pedro de Klein Na een onnodig verloren eerste game 9-11  had Pieter in de tweede game de gamewinst voor het grijpen echter was een 10-8 voorsprong ook niet aan Pieter besteed. Na een gewonnen derde game voor Pieter, was het Pedro die geheel terecht de voorsprong voor GTTC binnenhaalde. Ook in de tweede partij ging Tjarko mee in de neerwaartse spiraal in zijn partij tegen Ronald van der Kroft. Wel degelijk geholpen door veel mazzelballen wist Ronald de partij te pakken. Een 0-2 achterstand derhalve en er moest iets gebeuren. Kopman Jan Dubelaar mocht het gaan proberen tegen Rob de Haas. Ondanks een verloren tweede game maakte Jan de anschlusstreffer en kon de opmars beginnen. De dubbel bracht een grote verrassing, want daar waar Jan altijd dubbelt dit seizoen speelden Tjarko en Pieter hun eerste dubbel van het seizoen. En achteraf een terechte beslissing want GTTC had geen schijn van kans: met 3-0 werden ze van tafel gespeeld. Dat Tjarko na de dubbel ook direct zijn tweede overwinning na het gewonnen dubbelspel wist te winnen was knap. Pedro werd met 3-1 op een nederlaag getrakteerd en Hilversum stond zo waar op een 3-2 voorsprong. Over het vervolg waren de Hilversummers minder te spreken. De vele mazzel ballen die GTTC mee had waren niet te tellen vanavond maar met name in de wedstrijden tussen Tjarko tegen Rob en die van Jan tegen Pedro bleven onthouden aangezien deze uiteindelijk beslissend bleken voor de uiteindelijke  zeer geflatteerde 3-7 nederlaag. De overige overwinningen die GTTC boekte waren onomstreden.

 

Heren derde divisie: Hilversum 6 – De Treffers 1:                                                      2 – 8

Danny Mol 1, Duco Bruns 0 , André Louwen 1 uit 2 

Over het inmiddels gedegradeerde zesde kunnen we kort zijn. De inspiratie was al vanaf de eerste wedstrijd na en opstellingsdiscussie weg en dit zette zich door tot aan de laatste wedstrijd. Alleen Andre en Danny wisten een pot te pakken. Voor De Treffers is het wel belangrijk aangezien zij wel in een zware degradatiestrijd zijn gewikkeld met ONI en De toekomst. De 8 punten kwamen ook als geroepen.

 

De avond werd uiteindelijk afgesloten met een heus slotfeest. DJ Niels bracht een ieder in een dansextase en Het live duo Bosma/Dubelaar (foto) brachten het voltallige publiek op de dansvloer.