Hilversum 5 viert feest na kampioenschap

Afgelopen zaterdag, 7 december werd door Hilversum 5 het kampioenschap in de hoofdklasse gevierd. Feestvarken van het team Robert van der Horst werd de organisatie toevertrouwd. Dat successen gevierd moeten worden, was organisator van der Horst volledig bekend. Dit keer geen bitterballenschotel à la van der Horst, maar echte Gooische delicatesse. Zo werd de zalm speciaal ingevlogen uit Alaska en was de lokale slagerij bereid gevonden om overheerlijke steaks, lamskoteletjes en spiesjes te bereiden die in winter barbecue stijl genuttigd werden door de mannen. De Gooische vrouwen van het team lieten zich verwennen met onder andere toast van wilde eend, Spaanse ham en een overvloed aan prosecco.

Dat het team kampioen zou worden in de hoofdklasse, daar waren de bookmakers het allang over eens. Het werd immers in de najaarscompetitie overtuigend tweede in de 3e divisie. Dat het hoofdklasse moest gaan spelen was het gevolg van enkele verschuivingen in de landelijke teams, waardoor er zoals besloten door de topsport commissie geen ruimte meer was voor Hilversum 5. Uiteindelijk legde het team zich erbij neer. Besloten werd om Tjarko Bosma uit te lenen aan SVE 2 die hierdoor zijn niveau op peil wist te houden en zelfs handhaving wist te realiseren in de 3e divisie. Heren 5 was met Donald Hessing ook hofleverancier van Heren 3 die door persoonlijke omstandigheden 2x een invaller nodig had. Met 4 van de 6 gewonnen wedstrijden en overwinningen op tafeltennis reuzen Ronald Boogaard en Michel Sijstermans speelde Hessing zich in de schijnwerpers. Door deze kracht uitspatting ziet het Hessing komend seizoen op leenbasis uitkomen in Hilversum 3.

Over het verloop van het seizoen kunnen we kort zijn, de statistieken spreken voor zich. Hilversum 5 werd met 81 punten en maar liefst 25 punten voorsprong op nummer 2, Bijmaat 3, overtuigend kampioen. Zowel Donald Hessing als Jan Dubelaar waren bijna niet te verslaan. Jan hoefde alleen Vincent Lucardie te feliciteren terwijl Donald zich 1x vergiste in Hans van Gool. Robert speelde een solide competitie en wist met bijna 80% een keurige 4e plek op de percentagelijst te behalen. Alleen Pieter, dit seizoen weer herenigd in team 5 toonde wat ontwenningsverschijnselen.

Door het kampioenschap is komend seizoen Heren 5 weer te bewonderen in de 3e divisie. Tjarko komt na zijn stage bij SVE weer bij het team terwijl Donald zoals gezegd op leenbasis zal uitkomen in Team 3.

Door Donald Hessing

Hilversum5-kampioen