Hilversum 4 valt uit de toon

Heren 1 verrast met zege op FVT,  Dames 1 loopt uit op concurrent Zwolle. Hilversum 2 haalt wederom de maximale score, Hilversum 3 pakt 4 goede punten tegen Red Stars en Hilversum 4 verliest dik van naaste concurrent HTC.

Heren ere divisie: Hilversum 1 – FVT 1 :                                                  4 – 2

Tycho Dekkers 1, Merijn de Bruin 1, Nathan van der Lee 2

En wederom behaalde het eerste een uitstekend resultaat dit keer tegen vicekampioen FVT. Merijn beet de spits af tegen Martin Khatchanov. Vrij solide wist Merijn zijn partij naar zich toe te trekken alleen de tweede game ging nipt verloren. Tycho mocht vervolgens aantreden tegen één van de beste spelers uit de ere divisie van dit moment Laurens Tromer. Punten sprokkelen was het devies aan Tycho dus. Tot ieders verbazing pakte Tycho brutaal een 6-2 voorsprong en leek een verrassing in de lucht. Laurens zelf zette vanaf dat moment een tandje bij en pakte de eerste game alsnog met 8-11. Een zelfde beeld was er in zowel de tweede als derde game met 12-14 en 6-11 trok Laurens de stand gelijk. De belangrijkste wedstrijd van de dag bleek de partij tussen Nathan en Patrick Oeij te zijn. Net als vorige week pakte Nathan de eerste twee games om vervolgens niet door te zetten en hij liet Patrick langszij komen. In de beslissende vijfde game startte Nathan goed en pakte een 5-1 voorsprong. Na een serie van vier punten zorgde Patrick wederom voor een gelijke stand. Op dat moment vroeg coach René Hijne om een time-out ware het niet dat deze al eerder was genomen. De verwachtte verwarring bleef uit en uiterst geconcentreerd pakte Nathan met 11-6 de winst. Na de lange pauze wist ook Merijn geen game te pakken tegen Laurens ondanks drie close games en goed spel van Merijn. Nathan mocht vervolgens tegen Martin proberen om weer op voorsprong te komen. Na zijn  eerdere moeizame overwinning bleek de beer los te zijn en walste Nathan met 8,5 en 5 tegenpunten over Martin heen. De zeer belangrijke 3 punten in de race voor plek bij de eerste zes waren binnen. Het slotakkoord was net als vorige week tegen Pecos voor Tycho. En het zou een herhaling van zetten worden. Opgezweept door het in grote getale aanwezige publiek wist Tycho FVT-er Patrick aan zijn zegekar te binden en FVT derhalve met een nederlaag huiswaarts te sturen. Hilversum is hierdoor nog 1 dag extra koploper in de ere divisie, maar nog belangrijker het zag naaste concurrent DTK dat verrassend met 4-2 wist te winnen van Smash ’70 niet dichterbij komen. Hilversum moet de komende weken afwachten wat de rest van de teams gaan doen en zal pas weer op 24 november in de slotronde haar laatste wedstrijd uit tegen Smash spelen. De voorsprong op DTK is met 1 wedstrijd meer te hebben gespeeld maar liefst 8 punten.

 

Dames eerste divisie : Hilversum 1 – Vriendenschaar 1:                      9 – 1

Kelly Leideritz 2 Elisa Stuveling 3, Marianna Rolinkova 3 en het gewonnen dubbelspel.

Kampioenskandidaat nummer 1 Hilversum moest aantreden tegen het stijf onderaanstaande Vriendenschaar. Uit hadden de dames al een zeer ruime 1-9 overwinning binnen gesleept dus de verwachtingen waren hoog. Het krachtsverschil was vrij groot en maar liefst 7 wedstrijden werden met 3-0 gewonnen. Marianna verloor geen enkele game en Elisa slechts 1 game. Binnen een mum van tijd stonden de dames op een 7-0 voorsprong, waarbij Kelly met 11-7 in de vijfde game van Ilse van den Berg wist te winnen. In de partij tegen Malu van de Krogt vielen haar drie verloren games boven de 10 aan de verkeerde kant van de score. Met de 9-1 overwinning liep Hilversum deze week twee punten uit op Zwolle en staat inmiddels 9 punten voor.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Smash (M) 1 :                               10 – 0

Wilfred Schipper 3, Jelle Goossens 3, Arnoud Meijer 3 en het gewonnen dubbelspel.

Tegenstander Smash uit Monster had sinds de heenwedstrijd – waarbij Hilversum een ietwat geflatteerde 1-9 overwinning had behaald – louter overwinningen geboekt. Zaak voor de reserves om scherp aan de wedstrijd te beginnen. Spelend in de vaste opstelling opende Kopman Jelle Goossens het bal met een prima 3-1 overwinning op Wim Gertenaar. De verloren tweede game bleek de enige game die Jelle verloor over de gehele wedstrijd. Vervolgens was het aan Wilfred om hier een goed vervolg aan te geven. Na een verloren eerste game 10-12 en een 8-7 achterstand in de tweede game tegen Dick Voois werd er een nuttige time-out aangevraagd. De opdracht die Wilfred  meekreeg werd goed uitgevoerd en Wilfred verschalkte Dick met drie close games: 11-9, 15-13 en 13-11. In navolging van Jelle gold ook voor Wilfred dat zijn verloren game de enige in de gehele wedstrijd zou zijn. Arnoud Meijer heeft het de laatste weken moeilijker dan zijn teamgenoten. Echter een goede basis en de broodnodige vechtlust houdt ook Arnoud op de been. In zijn partij tegen Sander Kuyvenhoven kwam Arnoud niet in gevaar en was de 3-0 voorsprong daar. De dubbel is vaak een hangpartij voor Jelle en Wilfred. En ook vandaag kwamen de Hilversummers na een 0-2 achterstand in games met de schrik vrij. Na de dubbel was er slechts 1 spannende partij die gemakkelijk verloren had kunnen gaan. Arnoud speelde op een 6-0 voorsprong tegen Dick Voois moeizaam en had in de derde game zelfs enkele matchpunten tegen. Dick verzuimde deze te benutten en Arnoud wist de wedstrijd hiermee te kantelen en ook hij bleef hierdoor ongeslagen. Een uitstekende 10-0 overwinning en het is een kwestie van tijd alvorens de kampioensbloemen in ontvangst genomen kunnen gaan worden. De voorsprong op nummer twee FVT is inmiddels opgelopen tot 16 punten.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Red Stars  1 :                               4 – 6

Donald Hessing (inv.) 2, Hans den Blanken 1, Lars Adema 1

Voor het derde was het zaak om tegen het altijd lastige Red Stars zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Het duurde echter even voordat de heren van het derde wakker werden. Na de dubbel stond er een 0-4 achterstand op de borden waarbij alleen Hans de Blanken had verzuimd om een 6-3 voorsprong in de vijfde game tegen Patrick Swiers niet in winst om te zetten. De zeer goed spelende invaller Donald Hessing had de pech dat tegenstander Frank van der Vleuten in de beslissende vijfde game een wereldgame op tafel legde. Na de kansloos verloren dubbel nam kopman Lars Adema zijn team op sleeptouw door ten koste van Patrick het eerste Hilversumse punt op het scorebord te zetten. In het verdere verloop van de wedstrijd nam Hans ten koste van Frank revanche voor zijn eerdere nederlaag. De man van de wedstrijd werd net als vorige week: invaller en reuzendoder Donald Hessing. Eerst bond hij in de wedstrijd van de dag de altijd lastige Ronald Bogaard met briljant spel aan zijn zegekar en opvolgend haalde hij in de één na laatste wedstrijd het vierde punt voor Hilversum binnen door Patrick al spinnend aan de kant te schuiven. De voorsprong op Nijmegen is acht punten en het moet raar lopen als Hilversum zich niet weet te handhaven.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – HTC 1 :                                            3 – 7

Wouter van der Mark 1 en Raymond van Putten 1, René van de Velde 1  

Het uur van de waarheid was aangebroken voor Hilversum 4. Uit had dit team nog een uitglijder gehad door met 8-2 te verliezen en vandaag moest de nederlaag weggepoetst worden. Het begin was goed Raymond van Putten won – zij het moeizaam – met 11-7 in de vijfde game van Maurice Schulte. Daarna één van de belangrijkste wedstrijden van de dag. De nog immer ongeslagen kopman Wouter van der Mark moest aantreden tegen HTC kopman Jorrit Kalkman. Na een gewonnen eerste game sloeg de spanning toe. Helaas niet op de tafel, maar achter de tafel. Ondanks dat het zeer close games waren kwam er in de persoon van Jorrit een terechte winnaar uit de bus. Hierna deelde René van de Velde mee in de malaise door in straight sets van Nard Koppen te verliezen. HTC liep vervolgens uit naar een 1-6 voorsprong, waarbij het dubbelspel en het enkelspel tussen Raymond en Nard in vijven verloren gingen. De uiteindelijk beste speler aan Hilversumse zijde René van de Velde verschalkte Maurice en er gloorde hoop aan de horizon. Wouter versloeg Nard en als Raymond in de slotpartij van Jorrit zou weten te winnen dan zouden de kampioenskansen groot blijven. Helaas bleek Raymond niet zijn dag te hebben en hij verloor vrij kansloos en een 3-7 nederlaag was daar. De voorsprong van 1 punt is door deze nederlaag omgebogen in een achterstand van drie punten. Hilversum heeft een iets lichter programma, maar heeft door het onderlinge resultaat 4 punten goed te maken.