Hilversum 3 zo goed als veilig na winst op Scylla

Een gehandicapt Hilversum 3 wist in Leiden haar tweede divisieplek zo goed als veilig te stellen. Hangt er voor ons vierde team nog een verrassing in de lucht na de daverende 8-2 overwinning op koploper DOV? Dames 2 kwam niet in actie, maar ziet door resultaat van concurrent Scyedam de titelkansen fors slinken.

Heren eerste divisie, poule B: Salamanders 1 – Hilversum 2  8-2

Donald Hessing 0, Wilfred Schipper 1 en Hans den Blanken 1

Tegen het sterke Salamanders uit Wateringen waren de heren van het tweede ook dit keer niet opgewassen. Waar in de wedstrijd in Hilversum nog drie punten werden behaald moest het team nu genoegen nemen met een punt minder; 8-2. Positief was het feit dat Hans zijn eerste wedstrijd in de eerste divisie wist te winnen. Hij deed dit in wedstrijd zes waar hij Dennis van Maren versloeg. De andere wedstrijden tegen oud-Hilversummer Jamshid Sedigh en Tim Knops konden helaas niet in winst worden omgezet. Donald kon prima meekomen, maar wist zijn wedstrijden ook niet in winst om te zetten. Wilfred versloeg Dennis in de laatste partij van de dag, waardoor ook hij een punt kon bijschrijven.

Verwacht was dat Jamshid makkelijk overeind zou blijven, maar opmerkelijk was dat ook Tim zich naar drie overwinningen sloeg. Met deze uitslag is Hilversum officieel nog niet gedegradeerd maar met zekerheid kan worden gesteld dat het team laatste wordt in de competitie en het volgend jaar weer moet uitkomen in de tweede divisie.

Heren tweede divisie, poule C: Scylla 4 – Hilversum 3 3-7  

Max Koopman3,  Arnoud Meijer3, Janneke Mulder (invaller) 0

Twee uur voor vertrek liet Frank van der Wurff weten dat hij kokend water over zijn been had laten vallen en daardoor niet kon spelen. In allerijl werd een invaller gezocht, maar niet gevonden. Uiteindelijk besloten we om Janneke Mulder, vaste supporter bij alle thuiswedstrijden (en soms ook uit) een kans te geven om zich te bewijzen in de 2e divisie heren. Janneke weerde zich kranig. Het doel om niet een game met 11-0 te verliezen werd met gemak gehaald. Tegen Ids van der Werf werd zelfs een game bijna binnen gesleept, maar op 8-7 achter werd onder andere een foute service van Janneke noodlottig. Desondanks was Janneke erg tevreden over haar vertoonde spel en mede door haar briljante coaching konden Max en Arnoud boven zichzelf uit stijgen.

Max begon tegen Michiel van Dijk nog met verlies in de eerste game, maar kwam daarna niet meer in de problemen. Tegen de gebroeders Van der Werf ging het iets moeizamer. Beide keren kwam Max 2-1 achter, maar door de 4e game steeds dik te winnen (11-2 tegen Ids, 11-3 tegen Tiis) en de beslissende game met 11-6 kon Max zijn 2e hattrick van het seizoen bijschrijven. Arnoud kwam ook vandaag niet in de problemen. Wederom kon hij al zijn enkelspelen zonder gameverlies winnen, waarbij alleen Michiel van Dijk 2 keer een gamepoint had. Met 18 van zijn 19 winstpartijen in drieëen laat Arnoud duidelijk zien dat hij een waardig kopman is die zijn potjes in de 2e divisie dit seizoen wel erg makkelijk binnen sleept.

Arnoud en Max speelden voor de 5e keer op rij de dubbel in 5 games. Voor de derde maal werd de beslissende game gewonnen, waardoor de eindstand op 7-3 werd gezet. Met deze uitslag is de 3e plek bijna een feit geworden. De achterstand op nr. 2 (Kluis) bedraagt 6 punten, echter de voorsprong op de eventuele degradant (Sittard) bedraagt 8 punten. Volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Sittard hoopt Hilversum 3 weer compleet achter tafel te verschijnen.

 

Heren derde divisie, poule B: DOV 1 – Hilversum 4  2-8  

Wouter van der Mark 3, Raymond van Putten 3, Rene Arbon 2

Zaterdag stond de wedstrijd tegen koploper DOV op het programma. Als 4e man ging Wim Oud mee. Behalve om het 4e team een hart onder de riem te steken, was het vooral een weerzien voor Wim met oud clubgenoten bij DOV. Tevens bleek Wim een inspiratiebron voor team 4.

In de eerste drie wedstrijden van de dag waren er 2 vijfgamers die iets fortuinlijk in het voordeel van Hilversum vielen. Vanaf dat moment was het een gelopen wedstijd en mocht Hilversum de felicitaties in ontvangst nemen na een 2-8 overwinning. Zoals altijd was Wouter  weer een klasse apart en lieten Raymond en Rene zien dat ze het nog steeds niet verleerd zijn. Hiermee is de bekende 2e plek in zicht voor team 4.

Na afloop werd een tapastent opgezocht in Heerhugowaard op advies van Wim en ook dit bleek een schot in de roos. Heerlijk gegeten en voldaan werd er op huis afgekoerst. Volgende week laatste thuiswedstrijd tegen SVE. Wie weet zit er nog een verrassing in.

 

Heren derde divisie, poule A: Avanti 3 – Hilversum 5 5-5 

Pieter Salentijn 1 , Tjarko Bosma 1, Jan Dubelaar 3
Jammer genoeg lijkt Robert voor de rest van het seizoen uitgeschakeld door een enkelblessure. De samenkomst voor het duel met Avanti vond overigens plaats in Hazerswoude-Dorp. Tjarko kwam uit het hoge noorden en Pieter had ’s avonds verplichtingen op het thuisfront.
We hadden verwacht dat onze tegenstanders kopman Martin Groenewold zouden opstellen, maar dit was niet het geval. Hij zal nog een keer strategisch worden ingezet.
Jan won zijn eerste wedstrijd redelijk makkelijk van Vincent zwart met 1 tegengame. Het leek een lange tafeltennisdag te worden, want de eerste 5-gamer werd verloren door Tjarko, die zijn draai niet echt kon vinden die dag. Hij lijkt nog wat naweeën te hebben van het familieweekend waar het gisteren laat was geworden. Tjarko won de eerste 2 games erg makkelijk, maar Bart heeft de goede eigenschap zich vast te bijten in de wedstrijd. Pieter verloor vervolgens in 5 games van Bart van Zijp. Pieter had ook zijn dag niet en dat liet hij merken ook in zijn eerste partij…
De naweeën van het familieweekend hadden ook zijn uitwerking op het dubbel…
Aan Jan de taak om wat aansluiting te zoeken in zijn partij tegen Bart van Noordhoek. De eerste 2 games verliepen soepel. De derde game werd verloren en Jan moest in de vierde game alle zeilen bijzetten. Pieter moest wederom in 5 games zijn meerdere erkennen in Vincent Swart. Tjarko begon intussen wakker te worden en wist in een 5 games durende thriller Bart van Zijp te verslaan. Stand 3-4 achter. De mooiste en meest vreemde partij moest nog komen. Pieter verloor de 1ste game na een 4-10 voorsprong met 15-13. Vervolgens won hij de 2de game door een 5-0 achterstand om te buigen naar een 5-11 overwinning. Bart van Noordhoek heeft nog nooit zoveel harde backhands moeten tegenhouden. Echter net niet genoeg, want de vierde en vijfde game werden beide met 2 punten verschil beslist in het voordeel van Pieter. 4-4.
Bart van Zijp had na verlies van de 1ste game weinig vechtlust meer over en had blijkbaar te veel moeite met de zware backspinballen van Jan. Als Tjarko zijn laatste wedstrijd had gewonnen zouden de punten niet verdeeld hoeven worden. Hij had echt zijn dag niet vandaag, veel moeite met zijn eerste bal en daarom ging deze partij in 4 games verloren. Eindstand 5-5. Hilversum 5 staat op een comfortabele tweede plek en de verwachting is dat hier weinig verandering in zal komen.
Op uitnodiging van Bas Pannebakker hebben Tjarko en Jan een muzikaal feestje gevierd, gesteund door een fantastische pianist die met zijn orgel ook gitaar kan spelen.
Een fantastische avond om op terug te kijken!

 

Heren derde divisie, poule D: GTTC Groningen 2 – Hilversum 6  6-4 

Danny Mol 2, Erwin Knecht 1 en het gewonnen dubbelspel

Uit naar Groningen. Bert Olofsen was verhinderd, Ilan Meijer moest afzeggen vanwege een voedselvergiftiging. Erwin en Danny stapten dus met z’n tweeën deze middag in de trein, op weg naar Groningen. Om op de terugweg relaxt een biertje te kunnen drinken. Na een logische 3-0 achterstand moesten we hard aan de bak. De eerste wedstrijd met de plastic bal verliep redelijk. Erwin verloor z’n eerste partij in vieren.

Daarna mocht Danny aan de bak. Na lange rally s wist hij in vijf games te winnen. Het dubbel ging heel makkelijk naar Hilversum. Tussenstand: 4 2. Danny gaf de kopman van GTTC goed partij, maar verloor uiteindelijk in  vijven.

Erwin won zijn wedstrijd makkelijk en bracht de achterstand terug tot 5-3. Al gedegradeerd, heren 6, maar met twee man toch nog op naar de 5 -5. Helaas bleef de overwinningf toch in Groningen. Danny greep weliswaar zijn tweede overwinning en bracht de stand op 5-4, maar Erwin kwam in de laatste wedstrijd net te kort en bleef op 1 overwinning steken. 6-4 verliezen in Groningen met 2 man, daar kan je mee thuis komen. Na een aantal drankjes met de tegenstanders stapten we relaxt de trein weer in.