Hilversum 2 eerste kampioen Landelijk

Heren 2 wint moeizaam van US: 7-3,  Dames 1 loopt door maximale score uit op concurrent Zwolle, Hilversum 3 doet zichzelf met 2 punten tekort en Hilversum 4 pakt laatste strohalm door een 9-1 overwinning.

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – US 1 :                                 7 – 3

Wilfred Schipper 2, Jelle Goossens 3, Arnoud Meijer 1 en het gewonnen dubbelspel.

De Hilversummers begonnen tegen US minder scherp dan de vorige drie thuiswedstrijden. Of het nu aan de gezapige sfeer lag die in de zaal ronddoolde of aan de vriendschappelijke verhoudingen met de Amsterdammers het was om het even.

Jelle begon overigens als enige wel scherp aan de wedstrijd en traditiegetrouw verloor hij zijn eerste en enige game van de wedstrijd in dit geval tegen de grieperige en sympathieke Pieter Danes.

Wilfred moest in zijn eerste wedstrijd aantreden tegen de immer lastig te bespelen Dylan Kret. Juist door de gemiste scherpte verloor Wilfred met 14-16 en 8-11 zijn eerste twee games. Een opleving in de derde game was uiteindelijk niet voldoende om aanspraak te maken op de verdiende overwinning die Dylan ten deel viel.

Arnoud mocht het Jean Paul Montanus proberen lastig te maken in de derde wedstrijd of was het juist andersom. Al met al lukte Arnoud dit ondanks de twee close games (beiden met 12-10) prima. Dat een 2-0 voorsprong geen garantie is voor de overwinning bleek achteraf duidelijk. De voorsprong verdween als aangekondigd als sneeuw voor de zon en met 6-11 in de vijfde game wist Jean Paul vrij verrassend te winnen en sterker nog US met 1-2 op voorsprong te zetten.

De Dubbel is ondanks de vele ontsnappingen deze competitie toch vaak een zekerheid gebleken en ook vandaag mocht Hilversum haar zege bijschrijven en hiermee de achterstand ongedaan maken.

Hierna wisten zowel Wilfred als Jelle als Arnoud opeenvolgend Pieter, Jean Paul en Dylan te verschalken: 5-2

Op een 5-2 voorsprong voor Hilversum maakte poulegenoot Middelburg gebruik van de sociale media door versneld haar 7-3 overwinning op FVT te openbaren en hiermee Hilversum nog een extra boost te geven om  thuis in haar laatste wedstrijd kampioen te kunnen worden.

Wilfred trapte op dat moment af tegen Jean Paul en deze extra boost was Wilfred wel gegeven. Met 11-6 en 11-3 denderde Wilfred over de arme Jean Paul heen. Na een voor Wilfred standaard verloren game pakte Wilfred met 11-6 de vierde en in dit geval de beslissende game. One to go was het credo.

Gekscherend had kopman Jelle op dat moment  tegen teamgenoot Arnoud al geroepen: laat mij in de laatste wedstrijd het beslissende kampioenspunt maar scoren..  Als olie op het vuur in positieve zin won Arnoud zijn eerste game met maar liefst 11-2 van Pieter en het leek een kwestie van tijd dat Arnoud het kampioenspunt mocht gaan binnenhalen. Een 8-5 voorsprong in de tweede game voor Arnoud was voor supporter Frans Burgers het sein om de gang richting de plaatselijke pomp te rijden om de kampioensbloemen te halen. Pieter die niet van plan was om aan dit feestje mee te werken verschalkte Arnoud zowel in deze tweede als ook in de derde game met 12-14 en 9-11 en de kansen leken gekeerd. Zeker nadat Pieter in de vierde game een 3-7 voorsprong had genomen en de winst voor het grijpen lag. Wederom keerde het tij en Arnoud pakte met 13-11 de vierde game en een beslissende vijfde game moest uitkomst brengen. Niet het vertoonde spel zorgde er uiteindelijk voor dat Arnoud zijn laatste game van Pieter met 3-11 verloor, maar het ontbrekende vertrouwen was hier debet aan.

Onbedoeld mocht de beste speler van de meest sterke tweede divisie poule in deze competitie: Jelle Goossens zijn woord bij de daad voegen door zijn laatste wedstrijd tegen de sterk spelende Dylan Kret winnend af te sluiten. Met de overduidelijke cijfers van 11-8, 11-4 en 11-6 maakte Jelle de avond compleet en was Hilversum 2 kampioen.

Voor de toekomstige nummer 5 uit deze bizar sterkte poule alvast veel geluk op een mogelijke vrije plek in de tweede divisie, want deze oplossing zou welverdiend zijn.

 

Dames eerste divisie : Hilversum 1 – DTV’84 1:                         10 – 0

Guusje Hendriks 3, Elisa Stuveling 3, Marianna Rolinkova 3 en het gewonnen dubbelspel.

Kampioenskandidaat nummer 1 Hilversum had vanavond de nummer drie van de competitie tegenover zich. Het bleek zoals vaker in de sterkste opstelling voor Hilversum dat het aantal verloren games op één hand te tellen was. Elisa verloor uiteindelijk drie games en Guusje verloor er 1. Marianna bleef dus ook in games ongeslagen. Het aantal punten dat Hilversum voor staat op Zwolle  is inmiddels opgelopen tot 12 punten en logischerwijs wordt Hilversum volgende week uitspelend tegen het gezellige Avanti kampioen. Na enkele jaren van afwezigheid zal Hilversum weer ere-divisie gaan spelen.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Westa  2 :                         2 – 8

Ilan Meijer 0, Hans den Blanken 0, Wouter Schoeber 1  en het gewonnen dubbelspel.

In tegenstelling tot vorige week waren de mannen van het derde vanaf de start scherp. En dit was tegen de aanstaande kampioen Westa broodnodig. In de openingspartij had Hans den Blanken zeker kansen tegen Vanja van Pol, maar het moet gezegd dat Vanja overall de bovenliggende partij was. Wouter Schoeber moest opvolgend aantreden tegen de beste speler van de tweede divisie poule D: Rino Alberts (88%). Na tweemaal 7-11 winst voor Rino leek de 0-2 aanstaande. Alleen Wouter had hier geheel andere ideeën over en met 11-9, 11-6 en 11-7 was de eerste verrassing van de avond daar en zou een opmaak voor een uitslag rond de 5-5 wel eens mogelijk kunnen zijn. Ilan Meijer had net als Hans in zijn eerste wedstrijd ook zeker kansen tegen het opstormend talent Erik Agamyan, maar helaas bleek Ilan als de beslissende punten daar waren niet thuis te geven en een 1-2 achterstand was daar. Het derde had in de gehele competitie nog geen dubbel gewonnen dus ging men onbevangen de wedstrijd aan. Om een lang verhaal kort te maken: Hilversum zorgde voor de tweede verrassing van de avond en wist haar eerste dubbel te winnen en de stand daarmee gelijk te trekken. Het droomscenario dat uitkwam richting een gelijkspel werd in het vervolg van de wedstrijd niet gehaald. Ilan bleef tot de 10 uitstekend presteren, maar helaas heb je 11 punten nodig om een game te winnen. Hans bleef kansen houden echter kwam dit niet tot uiting in de score en Wouter deed zichzelf en met name zijn goede spel veel te  kort door in totaal slechts 1 wedstrijd te winnen. Door de gemiste kansen liep concurrent Nijmegen door een uitstekend gelijk spel tegen Rad Stars maar liefst 3 punten in op Hilversum en de voorsprong slonk hierdoor naar vijf punten,

Heren derde divisie: Hilversum 4 – US 3 :                                               9 – 1

René Arbon 3 en Raymond van Putten 3, René van de Velde 2  en het gewonnen dubbelspel.

Het vierde pakte de laatste strohalm door een ruime overwinning op het onderaanstaande US 3. De enige verloren wedstrijd was die van René van de Velde tegen Robert Huisman in straight games. René Arbon had een engeltje op zijn schouder vanavond, want hij won al zijn drie wedstrijden in 5-en. Tegen Wout, Jeroen Leenders en Bert Loosman met 11-7 en tegen Robert met 12-10. Raymond van Putten verloor geen enkele game. Doordat Scylla dat niet in haar sterkste opstelling speelde en toch met 5-5 gelijk speelde tegen koploper HTC mag Hilversum zich de komende week koploper noemen met 1 punt voorsprong op HTC.