Heren 4 vist in slotronde achter het net

 

In de laatste ronde van de landelijke competitie stonden er alleen voor heren 4 nog belangen op het spel. Ondanks een 7-3 overwinning ging het kampioenschap in de derde divisie aan de neus van Van Putten en de zijnen voorbij.

Eerste divisie dames: Tafeltennis Zwolle  1 – Hilversum 1 4-6

Guusje Hendriks 3, Marianna Rolikova 2, Kelly Leideritz 1

Hilversum, dat vorige week kampion werd, pakte in de laatste wedstrijd nog een kleine overwinning op Zwolle en bleef daardoor ongeslagen.
Guusje nam in de eerste wedstrijd revanche op Annewyke Appels door met 3 0 te winnen. Daarna won Kelly vrij gemakkelijk van Hester Wennink, waarna Marianna makkelijk won van Wendy Schrijver. Het dubbel ging net verloren voor Hilversum.
De enige spannende partij tussen Marianne en Annewyke ging helaas verloren voor Hilversum. De overige partijen werden snel beslist voor Zwolle en Hilversum. Al met al een degelijke overwinning voor dames 1.

 Tweede divisie Scylla 3  – Hilversum 2 3-7

Wilfred Schipper 3, Arnoud Meijer 3, Niels de Boer (invaller) 0.

In de laatste wedstrijd seizoen hebben de mannen van Hilversum 2 een solide 7-3 overwinning geboekt op bezoek bij Scylla in Leiden.Net als dames 1 was ook heren 2 al kampioen. Jelle Goossens kwam alleen in het dubbelspel in actie en vaste coach Niels de Boer speelde in zijn plaats.

Over de wedstrijden van Arnoud en Wilfred kunnen we kort zijn. Arnoud serveerde vooral erg sterk en verloor over de hele dag geen game. De tegenstanders (invaller) Tiss van der Werf, Robert van Dijk en Timo Tuithof wisten gezamenlijk maar 56 punten te scoren tegen Arnoud. De bal van de dag, of eigenlijk twee wereldballen, kwamen op het conto van Arnoud. Wilfred scoorde ook een hattrick en moest alleen tegen Robbert van Dijk vol aan de bak. Een 1-0 achterstand en twee gamepoints in de tweede game werden overleefd waarna Wilfred er geen gras over liet groeien en in vier games won. Wilfred kon nog een persoonlijk succes noteren door voor het eerst in drie wedstrijden van Timo Tuithof te winnen. Arnoud en Jelle dubbelden dit keer en wonnen in vier games van Tiss van der Werf en Timo Tuithof.

Toen de jonge honden van Scylla zich openlijk afvroegen in welk team Niels normaal uitkwam, viel hun mond open toen het antwoord team 10 uit de 2e klasse was. Opmerkelijk was dat het grote krachtsverschil op papier in grote delen van zijn wedstrijden nauwelijks te zien was. Niels begon tegen kopman Timo furieus en won brutaal de eerste game. Daarna ging het niveau aan beide kanten omhoog, maar Niels bleef knap overeind en won ook de tweede game. Helaas was het niet genoeg voor de overwinning want alle resterende games gingen krap verloren. Waarbij moet worden opgemerkt dat de service van Niels het grootste probleem was. Eerst voor de jongens van Scylla en daarna, na een hoop commotie over het opgooien van de bal, voor Niels zelf. Erg jammer maar er zat nog genoeg in het vat.

Tiss ging hier echter het beste mee om van alle Scyllanen. Hij bleef rustig en hield de bal in het spel. Niels kon geen moment zijn draai vinden en verloor in drie games. In zijn laatste wedstrijd tegen Robbert liet Niels zich weer van zijn beste kant zien door met veel servicevariatie en bolle spinballetjes zijn spel op te leggen aan Robbert. Een zenuwslopende eerste game werd gewonnen en even later kreeg Niels zelf twee matchpoints. Helaas kon hij deze niet benutten en ook de vierde en vijfde game werden met het kleinste verschil verloren. Teleurstelling maakte al snel plaats voor trots, want Niels kon terugkijken op een prima rentree in de landelijke competitie. We willen hem hierbij niet alleen bedanken voor het invallen, maar ook voor de support en coaching tijdens het gehele seizoen!

Een andere teleurstelling kwam van de tafel naast ons, waar heren 4 net geen kampioen werd in de 3e divisie. Een 7-3 overwinning bleek helaas niet genoeg. Toen de glazen werden gevuld met bier ging het al weer gauw een stuk beter met de mannen. Het gerucht ging dat het bier in Roelofarendsveen nog wat beter smaakte en dus trokken team 2, team 4 en Frans naar het eindfeest van de Treffers. Het bleef daar tot in de kleine uurtjes gezellig en stiekem werd er door een aantal al uitgekeken naar de voorjaarscompetitie waarin het team uitkomt in de 1e divisie.

Tweede divisie: TT Nijmegen  – Hilversum 3 8-2

Lars Adema 1, Wouter Schoeber 1, Ilan Meijer 0

Het op twee na gezelligste team van Hilversum reisde naar Nijmegen met één doel: 1 punt pakken om zich te handhaven in de tweede divisie. (daarnaast misschien nog wat meer punten scoren, maar dat was bijzaak). Tegen het thuis goed spelende eerste team van Nijmegen leek het gezien de stand goed mogelijk. Besloten werd dat Ilan maar gelijk het beslissende punt binnen moest slepen tegen leeftijdgenoot Daan Heijmen. Deze wedstrijd was een mooie start van de zaterdag middag met mooie rally’s en tactisch goed spel aan beiden kanten, maar op de echte belangrijke punten was Daan scherper en won uiteindelijk met 3-0 van Ilan. De tweede wedstrijd van de middag bestond uit Roel Bogie tegen Wouter Schoeber. Men kan deze wedstrijd beschouwen als een slow-start aan de kant van Wouter, die daardoor uiteindelijk ook geen vuist kon maken tegen een sterk spelende Roel.

Nu was Lars Adema aan de beurt, die na het ‘inspelen’ met Ilan een goed gevoel had opgebouwd om de wedstrijd vol van start te gaan om dat ene punt binnen te slepen. Zoals verwacht begon hij sterk en kwam op een 2-0 voorsprong tegen derde man aan Nijmeegse kant Fons van Workum. Fons kwam echter terug. Lars schakelde een versnelling hoger, herpakte zich en won de wedstrijd net aan in vieren waardoor Hilversum 3 officieel gehandhaafd was, waarna hij een welgemeende high-five van het beide teams ontving. Na al deze commotie moest het dubbel gespeeld worden met voor de eerste keer samenspelend aan Hilversume kant Wouter en Ilan tegen vast dubbel Daan en Roel. Eerste game was wennen en werd met 11-8 verloren, maar Wouter en Ilan gingen beter spelen en hadden de wedstrijd voor het gevoel in de handen. Na vijf gamepoints te hebben gemist werd de game toch met 18-16 verloren en game drie idem dito met 14-12. Hierdoor werd de tussenstand 3-1.

Er volgde een spannende wedstrijd tussen de allebei ruim 5 jaar spelende Roel en Ilan. Beide spelers speelden erg sterk tafeltennis en met veel mooie rally´s. De eerste game werd met 13-11 gewonnen door Roel, maar Ilan pakte de tweede met 11-7. De uiteindelijk consistenter spelende Roel pakte daarna de derde en vierde game en maakte het 4-1 voor TN. De wedstrijd die daarop volgde was er ook een om over te praten: Daan tegen Lars. Daan begon erg sterk en kwam om een 2-0 voorsprong, die door hard werk van Lars gelijk werd gebracht. Het kwam aan tot een letterlijk zenuwslopende beslissende vijfde game, waarin Lars vaker op de grond lag dan dat hij een backhand langs Daan heen knalde. Helaas voor Hilversum won Daan de game net, maar had Lars de grond  goed gestoft voor de rest van de middag.

Wouter merkte het verschil gelijk en won met degelijk spel met 3-0 van Fons. Lars werd er daana meteen aan herinnerd dat hij ook de jongste niet meer is en verloor na de eerste game winst tegen Roel zijn hard nodige optimale concentratie. (3-1 voor Roel). We maken een sprongetje naar de laatste wedstrijd van de dag, nadat Ilan zijn kruit verschoten had tegen Roel en snel verloor van Fons. De laatste wedstrijd was Daan tegen Wouter. Na de lange pot van Daan tegen Lars had Daan een lastige tegenstander aan een vaste Wouter. Wouter had de wedstrijd in handen tot en met de tweede game met goed tactisch spel en scherpe openingen over de hele tafel. Typerend voor deze middag wisten de  Hilversummers de concentratie niet vast te houden en won Daan ook  uiteindelijk deze  wedstrijd met 3-2.

Na afloop van de wedstrijd werd er één  toepasselijk biertje gedronken en Chinees besteld door de gastheren. De ook aanwezige dames van Ust Traiectum zorgden ervoor dat op de terugreis nog een tussenstop gemaakt werd bij McDonalds ergens tussen Nijmegen en Heteren. De getoonde flexibiliteit is kenmerkend gebleken voor dit derde team van Hilversum. We kunnen terugkijken op een competitiehelft waarin de geboden mogelijkheden niet altijd in optimaal forma zijn benut maar dat we toch tevreden kunnen terugkijken op de eerste competitiehelft.

 

 

 

 

 

 

 

 

Derde divisie: Scylla 4 – Hilversum 3-7

Wouter van der Mark 3, Raymond van Putten 2, Rene van de Velde 2

In de sfeerloze Dome van Scylla moest team 4 proberen een goede uitslag neer te zetten om nog een kans te maken op het kampioenschap.  Een 9-1 overwinning was noodzakelijk om het kampioenschap in eigen hand te houden. Na  4 partijen stond er echter al een 2-2 tussenstand op het bord door een verloren dubbel en een verlies partij van Van Putten tegen de kopman van Scylla. Hierna won Wouter het duel der kopmannen en leed alleen Van de Velde nog een verliespartij waardoor de uitslag op 3-7 uitkwam. Overigens beloonde van de Velde door de twee degelijke winstpartijen zichzelf met een winstpercentage van 67% dit seizoen.

Waar Hilversum al bang voor was gebeurde ook, concurrent HTC won met 10-0 van Avanti en werd daarmee de terechte kampioen. Hierbij de felicitaties aan HTC. Na hier 10 seconden van gebaald te hebben werd samen met het gezellige team 2 de rit naar Treffers Roelofarensveen gemaakt om daar te genieten van het eindfeest. Met een zangeres en flinke drive in werd het erg gezellig.

Het was weer een top seizoen  en volgend jaar maar eens een nieuwe poging wagen om hoge ogen in de derde divisie te gooien.