Heren 2 en dames 1 zetten kampioensaspiraties kracht bij

In de derde ronde van de landelijke tafeltenniscompetitie zetten heren 2 en dames 1 hun kampioensaspiraties kracht bij met ruime overwinningen. De score van het weekend was 9-1. De 9 punten gingen naar dames 1, heren 4 en jeugd 1, terwijl heren 3 slechts 1 schamel puntje meenam uit Limburg. De komende twee weken, op 5 en 12 oktober spelen de landelijke teams thuis.  

 

Heren 2e divisie: US 1 – Hilversum 2 3-7

Wilfred Schipper 1, Arnoud Meijer 2, Jelle Goossens 3 en het gewonnen dubbel

Op bezoek bij US heeft het tweede herenteam van TTV Hilversum zich opnieuw een goede dienst bewezen. Het vlaggenschip van de Amsterdamse tafeltennisvereniging werd na vijf uur wedstrijd met 7-3 teruggewezen. Zoals vaker werden lange wedstrijden gespeeld en wisselden de kansen continu. Daarnaast was de sfeer in het gemoedelijke honk van US als vanouds, wat bij beide teams het beste naar boven bracht.

Wilfred opende de wedstrijd tegen de goedlachse Pieter Danes en begon sterk. Na een gewonnen eerste game en een voorsprong in de tweede, vergat hij door te drukken waarna hij niet meer in het spel voorkwam: 1-0. Arnoud kende in Dylan Kret een ideale tegenstander om tegen te starten. De dosis backspin die Arnoud af en toe op tafel legde, was Dylan in alle gevallen teveel. Een soepele 3-0 overwinning was het resultaat en de stand was gelijk. Voor de pauze nam Hilversum afstand doordat Jelle opmerkelijk gemakkelijk overeind bleef tegen het lastige spel van Arco Visser, die alleen in de tweede game weerstand kon bieden. Toen Wilfred en Jelle vervolgens ook het in dubbelspel zegevierden, lag er een overwinning in het verschiet.

Het spel dat Wilfred op de tafel legde in het dubbelspel was verzorgd, maar hij kon dit in zijn wedstrijd tegen Dylan niet doortrekken. Al vlot keek Wilfred tegen een 2-0 achterstand aan. In de derde game werd furieus gestart wat resulteerde in een 8-0 voorsprong en eenvoudige gamewinst. Dylan schakelde echter een tandje bij en pakte weer een punt voor zijn team: 2-3. Jelle en Pieter speelden een puike wedstrijd met kansen over en weer. Jelle pakte na enkele gamepoints te hebben weggewerkt toch de eerste game, maar werd vervolgens kansloos met 11-0 naar de kant gestuurd. De derde game was een kopie van de eerste en de vierde leek dit ook te worden. Jelle kreeg matchpoints maar met drie “zwijnballen” in de verlenging, sleepte Pieter er een verdiende vijfde game uit. Pieter zakte wat weg en Jelle stoomde door naar de winst.

Tegen Arco heeft Arnoud in het verleden moeilijke wedstrijd gespeeld. Ook nu was het vanaf het begin spannend en moest Arnoud toezien hoe Arco steeds makkelijker tot scoren kwam. Een 2-0 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en Arnoud kwam zelfs met 4-0 achter in de vijfde game. Een time-out gaf net dat extra beetje energie en Arnoud knalde met weergaloos spel over Arco heen. Doordat elf van de volgende twaalf punten werden gewonnen, kon Arnoud na ongeveer 40 minuten een prachtige overwinning bijschrijven: 2-5.

Jelle borduurde voort op de winstpartij van Arnoud en sloeg zichzelf vlot naar een 2-0 voorsprong tegen Dylan. Wat tactische omzettingen aan de kant van US zorgden ervoor dat Dylan beter in zijn spel kwam. De derde game ging gemakkelijk naar Dylan en ook de vierde game ging gelijk op. Jelle kreeg op 10-7 voor in de vierde game drie matchpoints maar kon, na een time-out, pas op 10-9 toeslaan: 2-6.

Arco liet Wilfred in de eerste game kansloos, waarna niemand meer wat gaf voor Wilfred zijn kansen. Zeker toen na een ruime voorsprong de tweede game ook werd verloren. Wilfred liet echter zien over wilskracht te beschikken en zijn steentje te willen bijdragen aan de overwinning. Onder luid gejuich van de bank van Hilversum, dat inmiddels naast Niels bestond uit Frans, Eus en de heren van team 4, ging Wilfred er eens goed voor staan. Met fenomenale combinaties, flipjes en kogelharde forehands werden in drie games nog nauwelijks punten verloren: 2-7.

Toen Arnoud in de eerste game tegen twee gamepoints aankeek en toch won, leek Hilversum op weg naar een nog ruimere zege. Pieter rechte echter de rug, die hem zo dwars heeft gezeten, en beet zich vast in het prima verdedigingspel van Arnoud. Een schitterende derde game bij een 1-1 stand ging helaas, na gamepoints voor beide kemphanen, met 14-12 verloren. In de vierde pakte Pieter een kleine voorsprong, maar Arnoud bleef gaan. Pieter stond de voorsprong niet meer af en kon de welgemeende felicitaties in ontvangst nemen: 3-7.

De derde helft was zoals altijd goed verzorgd bij US. Nadat er nog wat ballen langs het net werden geslagen, Jelle weigerde onder de tafel door te kruipen en de tap voortdurend openstond, werd er door de meesten genoten van sushi van de sponsor van US dames 1. Rond 01:00 uur werd er afgesloten en keerden de mannen richting huis met de wetenschap dat er volgende week weer een thuiswedstrijd op het programma staat. Middelburg 1 komt op bezoek aan de Vaartweg in Hilversum, waar het tweede team opnieuw voor een overwinning gaat.

Dames 1e divisie: DTV ’84 – Hilversum 1-9
Elisa Stuveling  3, Guusje Hendriks 3, Marianna Rolikova 3

Na vorige week week met 9 1 gewonnen te hebben, kwam Hilversum dames 1 met dezelfde score terug uit Dalfsen. Binnen mum van tijd stond het 3 0 voor de gasten. In het dubbel speelden Elisa en Marianna voor het eerst samen. Helaas ging deze partij in 4 games verloren tegen Dionne Damman en Kim Preuter.
Na het dubbel trad Elisa aan tegen Willianne. In drie spannende games ging de partij naar Hilversum. Marianna speelde een tactische wedstrijd tegen Dionne en won met 3 0. Guusje verloor haar eerste game van de competitie tegen Kim Preuter, maar won uiteindelijk met 3-1.
In de drie resterende partijen speelde Elisa nog een hele spannende wedstrijd tegen Kim. Uiteindelijk won Elisa in vijven, na 2 1 achter te hebben gestaan. Na drie uur spelen stond de stand van 9 1 op het scorebord en de dames vertrokken met een tevreden gevoel weer naar Hilversum.

Heren 2e divisie Wijzenbeek/Westa 2 -Hilversum 3 9-1

Lars Adema 1, Wouter Schoeber 0 , Ilan Meijer 0

Het sterke Westa uit Wessem is bezig met een goede competitie en dat lieten ze zaterdagavond ook weer merken tegen het derde team van Hilversum. De eerste wedstrijd speelde de in goede vorm verkerende Rino Alberts tegen Ilan Meijer. Rino bleek te sterk door zijn goed afwisselende service en spel (3-0).

De tweede pot moest Wouter Schoeber tegen Erik Agamyan. Wouter zat beter in z’n vel dan de voorgaande wedstrijd en wist het de jonge Erik aardig lastig te maken, maar Erik trok uiteindelijk aan het lange eind door zijn goed onderhouden spel.

Wedstrijd nummer drie moest Willie Zetsen (zijn eerste wedstrijd van het seizoen) tegen ’Larssie’. Willie had moeite met Lars die het grootste deel van de wedstrijd tactisch erg goed stond te spelen. Willie kwam de derde game nog terug, maar het bleek niet genoeg en Lars won 3-0. Tussenstand 2:1.

Toen kwam misschien wel de spannende pot van de dag: het dubbel. Wouter en Lars gingen de strijd aan tegen Rino en Erik. Door tactisch goed spel van Wouter en Lars kwamen ze 2-0 voor en leken de twee jongens aangeslagen. Coach van Westa Remi Beelen deed wonderen en liet de jongens wat sneller spelen, waardoor de stand in evenwicht kwam: 2:2. De vijfde en beslissende game werd beslist door de service-ontvangst. Rino en Erik wisten dat beter uit te voeren en zo werd het 3-2 voor Westa. (3-1)

Na het dubbel moest Ilan tegen Erik. Beide jongemannen hadden moeite met elkaars variërende services, maar in de rally kon Ilan niet meekomen wegens een klap op zijn enkel van een hockeystick ( Ilan is een maand geleden met de sportacademie begonnen en is er achter gekomen dat een hockeystick vrij hard is): 3-0.

We maken een sprongetje in de wedstrijd naar de wedstrijd van Willie tegen Wouter, nadat Rino met 3-0 won van Lars. Wouter begon erg sterk aan deze wedstrijd en wist de eerste game dus ook te winnen. Door wat aarzelingen in de service-ontvangst en wat goede punten van Willie wist hij terug te komen tot 1-1. Wouter wist zich de derde game te herpakken, maar verloor de vierde door wat concentratieverlies. Het kwam neer op de vijfde game waarin Willie met foutloos spel wist te winnen. Erik wist de volgende wedstrijd van Lars te winnen. Met goede openingen, backhand en forehand, wist hij veel druk op Lars te leggen en veel fouten bij Lars af te dwingen. Tussenstand: 7-1 Willie tegen Ilan snel afgelopen. Willie ging iedere wedstrijd beter spelen en Ilan kon de concentratie niet goed genoeg opbrengen.

Een mooie afsluiter van de avond was de wedstrijd van Wouter tegen Rino. Wouter stond erg goed te spelen en kon goed meekomen tot de derde game. Bij een stand van 10-3 in de vierde voor Rino kwam Wouter nog terug tot 10-10. Door een netbal en een mooie laatste bal van Rino won Rino uiteindelijk de wedstrijd. De eindstand van 9-1 tegen deze sterke tegenstanders kwam voor Hilversum niet geheel onverwacht.s

Heren derde divisie: US 3 – Hilversum 4 1-9

Raymond van Putten 3, Wouter van der Mark 3, René van de Velde 3

Na de gevoelige nederlaag van de week ervoor, werd er geen enkel risico genomen. René Arbon (rug) werd uit voorzorg aan de kant gehouden, waardoor het trio Van der Mark, Van der Velde en Van Putten het moest doen tegen de (voormalige) studenten uit Amsterdam. Wouter verloor zijn enige game van de wedstrijd tegen voormalig Victoria speler Bert Loosman. Ook Raymond verloor slechts een game, al kwamen zijn overwinningen niet allemaal even makkelijk tot stand. René van der Velde begon nerveus tegen voormalig teamgenoot Wout Jeroen Leenders (ex Quick ’32). Wout Jeroen speelde vrijuit ondanks, of misschien wel dankzij, de recente gezinsuitbreiding. Uiteindelijk wist Van der Velde de partij toch eenvoudig naar zich toe te trekken in 4 games. Aanmerkelijk moeizamer kwam de overwinning tegen Robbert Huisman tot stand. Robbert leek na een 2-0 achterstand in games de wedstrijd te doen kantelen. René herstelde zich echter in de 5e game en wist uiteindelijk met 11-7 in het spoor van zijn teamgenoten te blijven. Het duo Loosman/Leenders speelde een puik dubbel tegen Raymond en Wouter. De hatelijke nul werd hierdoor voorkomen door met 11-8 in de 5e game te winnen. Door dit prima resultaat heeft Hilversum 4 de koppositie weer heroverd.

Na afloop werd zoals gebruikelijk de gezamenlijke maaltijd genuttigd (Sushi), waarna het nog lang onrustig bleef. De drie “R-en” werden door de huisfotograaf netjes op de plek van bestemming gebracht, terwijl youngster Van der Mark op hetzelfde tijdstip arriveerde in Utrecht.

Jeugd Landelijk A: Treffers Arnhem – Hilversum 1-9

Heleen Hop 3, Roy Kapel 3, Patrik Roest 3

Na twee nederlagen (10-0 St. Hoger Den Haag en 6-4 HTC Hoofddorp) heeft Jeugd 1 zijn eerste overwinning geboekt bij Treffers Arnhem. Zaterdag speelden Heleen, Roy en Patrik een prima wedstrijd in Arnhem. Heleen beet de spits af met een spannende wedstrijd in 5 games tegen Joran Janssen. Laatste game 11-13! Daarna, na de eerste game te hebben verloren, won Roy van Nigel Peters. Patrik won van Ward Koolhout in 4 games. De laatste game was heel spannend 15-17. Het dubbel, Heleen en Patrik, ging kansloos ten onder in 3 games.

Heleen won als enige een wedstrijd in drie games. Tegenstander was Nigel. Patrik won in vieren van Joran en Roy, die vrijdagavond in de seniorencompetitie speelt bij Shot, won in vieren van Ward. Patrik zijn wedstrijd tegen Nigel ging iets moeilijker. 2-9 voor in de eerste game, maar deze ging verloren met 12-10. Om en om een game: de 5e game ging met 4-11 naar Patrik. Inmiddels was de stand 1-7. Een goede wedstrijd van Heleen en Roy maakte de eindstand 1-9. Een mooie eerste overwinning onder het toeziend oog van coach Andre, en het meegereisde publiek Harry en Marcella. Volgende week thuis om 11.00 uur thuis tegen TTC Middelburg. Misschien dan de tweede overwinning?