Heren 1 zet goede stap richting behalen play-off

Met een ruime 6-1 overwinning op Tempo Team heeft het eerste team van Hilversum de derde plaats in de eredivisie overgenomen van Maashorst. Inzet is nog steeds een plek bij de bovenste vier, die recht geeft op deelname aan de play-off. Met de wedstrijden tegen Westa en TOGB voor de boeg zou dat moeten lukken.  

Adrien Coton ging voortvarend van start tegen Ilias Faraj. De jonge Fransman wist door dwingend te spelen een snelle 1-0 op het scorebord te zetten. In zijn tweede partij ging het een stuk minder soepel. Chris Walbrecht wist hem vast te zetten in zijn backhandhoek, om vervolgens zijn tegenstander door scherp geplaatste ballen steeds een stap voor te zijn.  Coton verloor de partij in 4 games en dat betekende uiteindelijk de enige tegentreffer voor de Amsterdammers. Lauric Jean (zie foto) behield vrij eenvoudig zijn 100% winstscore vast. Hij versloeg Chris Walbrecht en Fjodor Rademaker in 3 games.  Dat gold niet voor Benjamin Rogiers die tegen Ilias Faraj een game liet liggen. Al vrij snel stond er 5-1 op het telbord, waarna het dubbel, in 3 snelle games gewonnen werd en de einduitslag 6-1 werd.

Concurrent Maashorst leed de tweede dikke nederlaag en wisselde daardoor met de mannen uit Hilversum van plaats. Coach Bert Olofsen was gematigd positief: ,,We laten een puntje liggen, dat is jammer. Het kan nog wel eens heel spannend worden. Er is geen peil op te trekken dit jaar. Binnen de teams zitten enorme niveauverschillen. Een team dat in een zwakke opstelling speelt tegen een team in de sterkste opstelling, kan zo maar heel dik verliezen, terwijl je op papier een totaal andere uitslag verwacht. Dat geldt bijvoorbeeld voor onze volgende wedstrijd, uit tegen Westa (7 nov). Tussen een team van Westa met hun drie sterkste spelers en hun drie zwakste spelers zit een reusachtig verschil. Het is dus maar de vraag wie er bij hen spelen.”

Stand in de eredivisie na 5 van de 7 speelweken:

deBoer Taverzo 1           5-26
Van Wijnen/Smash ’70   5-26
ProActief/TTV Hilversum 5-20
TTV Maashorst               5-19
Combilo TOGB               5-16
Klimaatgroep Stars        5-14
Veerhuis Wessem/Westa 5-11
Tempo Team                  5-8