Heren 1 pakt titel in de eerste divisie en speelt promotieduel tegen SKF

Eind goed, al goed voor de landelijke seniorenteams van Hilversum. Heren 1 zette de kroon op een voortreffelijk seizoen door het kampioenschap in de eerste divisie in de wacht te slepen. Arnoud Meijer, Elwin Huiden en Mick de Vette (v.l.n.r. op de foto) hadden tegen degradant Kampenion nog drie punten nodig om de titel binnen te halen. Hilversum kwam op een 2-0 voorsprong door een eenvoudige overwinning van Elwin op Gert-Jan de Lange (3-0) en van Arnoud Meijer op Mark Hankel (3-2). Mick tekende vervolgens voor het kampioenspunt door in een mooie partij Kaj Ronde met 11-8 in de 5e game te verslaan.
Hilversum hield dankzij de 5-2 overwinning Buitenpost en Tempo Team ruim op afstand en speelt zaterdag 29 april een promotieduel tegen SKF, de kampioen van poule A. Een pittige opdracht voor Elwin, Mick en Arnoud, aangezien de Veenendalers over een sterk team beschikken. De winnaar van dit duel promoveert naar de eredivisie, de verliezer speelt op zaterdag 6 mei een promotie-/degradatiewedstrijd. Hilversum krijgt dus bij verlies nog een herkansing.
Heren 2 slaagde er op de slotdag in het vege lijf te redden in de tweede divisie. Teun Salentijn, Daan Bakker en Rick Bakker kwamen prima voor de dag tegen Assen, wat resulteerde in 5-5. Teun bleef opnieuw ongeslagen, terwijl Daan Bakker knap twee partijen wist te winnen. Daarmee eindigde Hilversum op de derde plaats in de tweede divisie. Omdat heren 3 zich handhaafde in de derde divisie, heeft Hilversum volgend seizoen opnieuw drie landelijke plekken. Of die ook alle benut gaan worden, is nog de vraag, aangezien er vanaf de komende najaarscompetitie 4 tegen 4 gespeeld gaat worden, wat grote consequenties heeft voor de teambezetting.
Jeugdteams
Niet alleen Heren 1, ook Jeugd 1 ging met bloemen naar huis. In hun eerste seizoen Landelijk A presteerden Thomas Groot Nibbelink, Kevin Ahlers en Israel Bartelink Groeneveld boven verwachting. Tegen het Limburgse combinatieteam Quick’72/Seta/TTC waren 3 punten voldoende voor de titel. Het werd uiteindelijk 5-5, waarmee Hilversum met 66 punten ruim bovenaan eindigde in de één na hoogste klasse.
Jeugd 2 miste in Landelijk B het kampioenschap op het nippertje. De 5-5 tegen Quick/Brussum/Zeta was net niet voldoende. De titel ging in een rechtstreeks duel naar de Limburgers. Toch kunnen Melle Scholten, Fu Shan Lamers, Yann Beek en Jan Chen terugkijken op een goed seizoen.
Ook Jeugd 3 met Vincent Hoogland, Madhav Anoop en Sohrab Akhoundzadeh deed in Landelijk C lange tijd mee om het kampioenschap, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats.

Jeugd 1 kampioen Landelijk A met v.l.n.r. Israel Groeneveld Bartelink, Kevin Ahlers, Thomas Groot Nibbelink en coach Eugène Staffhorst.