Heleen Hop nieuwe clubkampioen jeugd

In de meer dan 50-jarige historie van de clubkampioenschppen werd nog nooit een meisje kampioen bij de jeugd. Vandaag (3 januari) lukte het Heleen Hop om alle jongens te verslaan. Ze nam de grote wisselbeker over van Patrik Roest, die vorig jaar clubkampioen werd van TTV Hilversum.Wat het nog bijzonderder maakte is dat in de finale van de hoogste klasse dit jaar twee vrouwelijke deelnemers stonden. De ‘mannen’ waren in de halve finale gesneuveld. Heleens teamgenote Alice Vos had de eerste twee games het betere van het spel. Ze leek op de winst af te stevenen. Maar in de derde game wist Heleen zich terug te knokken in de strijd. Alice had niet meer de slagvaardigheid van de eerste twee games, kon te weinig druk meer zetten, waar Heleen met gedegen spel dankbaar van profiteerde en uiteindelijk in vijf games won.        

Het scheelde overigens niet veel of Heleen was in de halve finale uitgeschakeld. Ze moest tot het uiterste gaan om titelverdediger Patrik Roest te verslaan. Patrik wist enkele matchpoints niet te verzilveren en verloor uiteindelijk nipt met 13-11 in de vijfde game. Pech voor hem dus. De hegemonie van de meisjes had compleet kunnen zijn wanneer ze ook het dubbelspel hadden gewonnen, maar dat gebeurde niet. Heleen en Alice moesten in de finale hun meerdere erkennen in  ‘de mannen’ Lucas Vermeer en Patrik Roest.

Ook in de Verzamelklasse 2 gingen de meisjes er met de prijzen vandoor.  Anne Hoogeveen zorgde voor een verrassing door in een zeer spannende finale Iris de Bie te verslaan. Samen wonnen deze meiden ook het dubbelspel. Anne en Iris waren zeer gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten en lieten zien dat hun spelniveau flink is verbeterd.

Aan de clubkampioenschappen deden dit jaar 40 jeugdleden mee. Voor dertien van hen was het hun eerste echte toernooi. Ook bij de beginners waren veel mooie en spannende partijen te zien. Als beloning voor hun inzet gingen alle eerstejaars met een bkeer of medaille naar huis. Bijzonder was dat de jongste deelnemer, de pas 7-jarige Yann Beek samen met 12-jarige Tim Hoveling de Dubbelklasse 3 wist te winnen.  

Na ruim 7 uur tafeltennis konden rond 17.30 uur de prijzen worden uitgereikt. Tevreden gezichten alom. Deelnemers en organisatie konden terugkijken op een geslaagd evenement. Het volgende toernooi  staat alweer voor de jeugd: de komende twee weekenden staan in het teken van de afdelingskampioenschappen Midden.   

Prijswinnaars clubkampioenschappen 3-1-2015:

Ratingklasse 1:

1e Lars de Visser

Ratingklasse 2:

1e Jeroen Lugtenburg 

Ratingklasse 3:

1e Jari Smallenburg

Ratingklasse 4:

1e   Iris de Bie

2e Maarten Kooij

Ratingklasse 5:

1e    Niral Gupta

2e  Bente beek

Ratingklasse 6 pup./kad. :

1e  Tim Hoveling

2e   Maxim Kruzynski

Ratingklasse 6 welpen:

1e     Camiel Kuik

2e  Abel van der Borst

Dubbelklasse 1:

1e Patrik Roest / Lucas Vermeer

2e Heleen Hop / Alice Vos

Dubbelklasse 2:

1e Anne Hoogeveen / Iris de Bie

2e Jari Smallenburg / Davey Bredenbeek

Dubbelklasse 3:

1e Yann Beek / Tim Hoveling

2e Thomas van Doornik / Abel van der Borst

Verzamelklasse 1:

1e Heleen Hop (clubkampioen jeugd 2014-2015)

2e Alice Vos

Verzamelklasse 2:

1e  Anne Hoogeveen

2e Iris de Bie

Verzamelklasse 3:

1e Tim Hoveling

2e Lilian Vonk

3e Thomas van Doornik

Clubkampioenschappen Jeugd 2015 093

 Clubkampioenschappen Jeugd 2015 102