‘Geheime wapen’ helpt US-team aan prestigeuze overwinning

Stralend weer, een magnifieke fietsroute van 33 km. En zo’n 55 fietspuzzelaars, die er volop genoten.  Kortom, de 13e TTV Hilversum Fietspuzzeltocht was meer dan geslaagd.

Maarssen was dit jaar het startpunt. Via Oud-Zuilen en de Maarsseveense Plassen voerde de tocht door het oude centrum van Maarssen. Na Maarssenbroek ging het via de nieuwe fietsbrug over de A2 naar het landelijk gelegen Haarzuilens. Vandaar met een omweg naar Vleuten en weer terug naar Maarssen.  De fietspuzzelaars kwamen ogen te kort om foto’s en tekstvragen te vinden en ook nog te genieten voor de mooie omgeving.

De puzzeltocht leverde een verrassende winnaar op. Team Zagt/Oranje, de gedoodverfde favorieten, streed lang mee om de hoofdprijs, maar miste scherpte in het laatste deel van de tocht. Daarvan profiteerde team Antonietti/Geluk. Angelo, Han en Gilles hadden teamgenoot Annelien als geheime wapen aan boord. Dat vrouwen beter zijn in het herkennen van foto’s onderweg, was al bekend. Het US-team wist 23 van de 26 foto’s (A t/m Z) in de juiste volgorde te plaatsen.

Ondanks 8 strafpunten wegens tijdsoverschrijding was het genoeg voor de eindoverwinning. Ook het vrouwenteam van Hilversum, Monique, Carla, Maartje en Nina wist 23 foto’s te vinden en was dus  bijzonder goed op dreef. Vanwege een iets mindere score met de tekstvragen eindigde dit team op een knappe tweede plek, op slechts 5 punten van het winnende US-team.

De kampioen van vorig jaar, team Zag-Oranje, viel net buiten de prijzen. Ze werden derde.

Dit jaar waren er weer een aantal nieuwe gezichten in het deelnemersveld, waaronder twee enthousiaste teams van de Utrechtse studentenvereniging UST Traiectum. Daarmee steeg het aantal jongeren dat meedoet aan de tocht, opnieuw.

Een eervolle vermelding  was er voor het uitgeklede team Van Putten /Van de Velde, dat na een roerige voorbereiding op het laatste moment versterkt werd met Wouter Schoeber. De drie belhamels-op-leeftijd  (sorry Wouter!) wisten zowel het frisbeespel op post 1 als de sportquiz op de horecapost te winnen. Goed voor de 6e plek in het eindklassement. Ze troefden daarmee het Dommelsch-team af, dat ook nog een man (vrouw) meer in de strijd had. Een smadelijke nederlaag voor de muitende barman Johan Verstege. Die gaf de pijnlijke nederlaag toe. ,,Maar ik heb nu wel een heel gezellige dag gehad.”

 

Klik hier voor de uitslag!

 

1e plek

1e plek fietspuzzeltoch 2013

 

2e plek

2e plek fietspuzzeltoch 2013

 

 

Poedelprijs

3e plek fietspuzzeltoch 2013