Geen maat op spel Hilversummer Wilfred Schipper

Heren 1 zet goede resultaten voort met 2 winstpunten tegen Scyedam. Hilversum 2 verpulvert Middelburg Zuid, Hilversum 3 maakt de kans op handhaving groot, Hilversum 4 blijft koploper in de derde divisie en Dames 1 maakt nieuwe stap richting de ere-divisie.

Heren ere Divisie: Hilversum 1 – Scyedam 1:                            2 – 4

Merijn de Bruin 1/2, Tycho Dekkers 0/2, Nathan van der Lee 1/2

De nieuwe opzet met een vrije opstelling was Hilversum gunstig gezind toen op het wedstrijdbriefje naar voren kwam wie tegen wie moest gaan spelen. De op papier zwakste schakel van Scydam Jochem de Hoop moest aantreden tegen Merijn de Bruin en Nathan van der Lee geen “zekerheidjes”, maar wel een grote kans om minimaal twee punten tegen het sterkte Scyedam uit het vuur te kunnen slepen. De openingspartij was die tussen van der Lee en Michel de boer de huidige nummer drie van Nederland. Na een onwennig begin verloor van der Lee zijn eerste twee games vrij ruim om vervolgens in de derde game toe te slaan. De vierde game begon goed voor van der Lee echter een goede eindspurt van de Boer zette Scydam op een 0-1 voorsprong. De tweede wedstrijd was die tussen de Bruin en De Hoop. In drie straight sets haalde Merijn het eerste punt voor Hilversum binnen. Ook in de partij tussen Tycho Dekkers en Casper Tuun was ditzelfde het geval echter met dien verstande dat niet Hilversum, maar Scyedam het punt binnenhaalde.

Na de pauze kon van der Lee de stand weer gelijk trekken indien de Hoop verslagen zou worden. De Hoop had daar geheel andere ideeën over en binnen no time had Jochem de eerste game met 3-11 binnengeslagen. Nathan moest echt uit een ander vaatje gaan tappen om Jochem de hoop te ontnemen dat er reële winstkansen waren. Zo gezegd en zo gedaan… in drie goede games verschalkte Nathan zijn opponent en was de stand weer gelijk. Ondanks goed spel van Dekkers in zijn Partij tegen de Boer kon geen enkele game worden binnen gehaald. Op een drie twee achterstand mocht Merijn proberen een stunt uit te halen door de huidig Nederlands kampioen ter Luun een hak te gaan zetten. Een 8-4 voorsprong in de eerste game voor de Bruin deed de toeschouwers geloven dat er zeker mogelijkheden waren. Toen de rook echter was opgetrokken prijkte er een 9-11 gamestand op de borden. Ook in de tweede game een soortgelijk scenario met een 8-11 nederlaag stond Merijn in plaats van op een 2-0 voorsprong, met diezelfde cijfers achter. Deze tegenslag kwam de Bruin ondanks een gewonnen derde game niet meer te boven.

Met het meest aantal gespeelde wedstrijden bezet Hilversum op dit moment de derde plaatst in een vertekende stand. Pas over twee weken zal het team weer mogen aantreden en wel tegen een goede bekende Pecos. Bekend is ook dat het voltallige team (dus inclusief Frank Rengenhart) dan beschikbaar zal zijn.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Middelburg Zuid 1 :                                         10 – 0

Wilfred Schipper 3, Jelle Goossens 3, Arnoud Meijer 3 en het gewonnen dubbelspel.

Er zijn van die dagen dat zo goed als alles lukt. Dit overkwam Wilfred Schipper tegen één van de twee naaste concurrenten in de race naar het kampioenschap in de tweede divisie: Middelburg Zuid. Je zou maar vanuit Middelburg richting Hilversum reizen met de voorspelling van de kenners in je zak, dat het een uitslag rond de 5-5 moet gaan worden. Het liep voor Middelburg echter totaal anders. En dit ging echter niet zonder slag of stoot. De openingswedstrijd was daar een goed voorbeeld van: kopman Jelle Goossens beet de spits af tegen Riny Kasse. Ondanks een 2-0 voorsprong in games was men er niet gerust op dat deze wedstrijd gemakkelijk gewonnen zou gaan worden. Kasse ging in het verloop van de wedstrijd alleen maar beter spelen en beet zich vast in de partij. In de vijfde en beslissende game maakte Goossens op 5-4 een beslissende tussensprint die Kasse niet meer te boven kwam. Met 11-8 haalde Jelle de brillenstand van de borden. Hierna mocht Wilfred Schipper de arena betreden tegen de gepokt en gemazelde Zeeuw Jan Henk Bomhof. Onbevangen spelend haalde Schipper een ongekend hoog niveau en ondanks dat het vier close games werden haalde Schipper met weergaloze ballen de verrassende winst binnen en was de eerste opsteker daar. Arnoud Meijer wilde uiteraard niet achterblijven en moest toen aantreden tegen hardhitter Soren de Witte. Een zeer solide verdediging zorgde ervoor dat Meijer geen enkele game in de problemen kwam en trok de partij eenvoudig naar zich toe. Het dubbel was achteraf gezien de meest cruciale partij van de avond. Nipt maar toch vrij solide kwam Middelburg op een 1-2 voorsprong in games en een 2-7 voorsprong in de vierde game. Heel langzaam kroop Hilversum dichterbij, maar kon niet verhinderen dat Middelburg 3 matchpoints kreeg. Met een serie van vijf punten haalde Hilversum deze game binnen en met hetzelfde minimale verschil 13-11 met wederom twee wedstrijdpunten voor Middelburg, was het toch Hilversum dat het Middelburgse dubbel aan haar zegekar bond. Hierna was de beer in de persoon van Schipper echt los. De beste man aan Middelburgse zijde Kasse werd ondanks een verloren derde game kaal geslagen. Diezelfde Kasse maakte het Meijer in de één na laatste partij van de avond zeer lastig. Aanvallend moest de Hilversumse verdediger Meijer de wedstrijd naar zijn hand zetten. Dit lukte hem uiteindelijk door in de vijfde en beslissende game met 11-5 te winnen. Het slotakkoord kwam op naam van Goossens, die weinig heel liet van Bomhof en de wedstrijd met een wereldbal afmaakte. Een ongekende weelde voor het tweede dat hiermee een gevoelige tik uitdeelde in de strijd om het kampioenschap.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – ONI 1 :                                8 – 2

Wouter Schoeber 3, Hans den Blanken 2, Lars Adema 3

Anders dan de uitslag doet vermoeden werden er veel spannende potten gespeeld tussen het derde en tegenstander ONI. De altijd goedlachse en luidruchtige kopman Lars Adema had het zwaar.. zeer zwaar tegen het gehavende ONI. Hij ging bijna kopje onder, maar kwam bovendrijven en wist een puike hattrick op tafel te leggen. In tegenstelling tot de moeizame overwinningen van Adema (11-9 en 12-10 beiden in de vijfde en beslissende game) was het Wouter Schoeber die zijn team op sleeptouw nam in de race om handhaving in de tweede divisie groep D. In 4 close games zette Schoeber in de openingpartij tegen Martijn Laurensen aan de kant. Hierna maakte Hans den Blanken korte metten met invaller Dennis van Vooren. De strijd tussen beide kopmannen Gijs de Haas en Adema werd een gevecht  dat uiteindelijk met het minst mogelijke verschil 11-9 in de vijfde game in het voordeel van Adema uitviel. In het dubbel was ONI oppermachtig, waarna Den Blanken het hoofd moest buigen voor Laurensen. De riante voorsprong was hiermee als sneeuw voor de zon verdwenen. De laatste 5 partijen vielen echter allen in Hilversums voordeel uit. De meest in het oog springende wedstrijd na de pauze was die tussen Adema en Laurensen. Na een 0-2 achterstand in games pakte Adema de laatste drie games en kroop hiermee door het oog van de naald. Een prachtig resultaat en doordat de andere naaste concurrent TT Nijmegen met 2-8 klop kreeg verruilt Hilversum de laatste plaats voor de veilige vierde plek met 4 punten voorsprong op datzelfde Nijmegen. Wederom thuisspelend mag het derde volgende week tegen Nijmegen nogmaals proberen te stunten.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – Avanti 3 :                                         8 – 2

René Arbon 2, Wouter van der Mark 3 en René van de Velde 2 en het gewonnen dubbelspel

Koploper Hilversum 4 trad zonder Raymond van Putten aan tegen nieuwkomer in de landelijke kompetitie Avanti 3. In tegenstelling tot de verwachting dat dit gezien de stand een op papier makkelijke tegenstander zou zijn, werd het in de openingsfase een ware thriller. Kopman Wouter van der Mark kwam tegen de sterk spelende verdediger Stephan Sparreboom met 2-0 voor, maar toen begon de wedstrijd pas echt. In de beslissende vijfde game moest van der Mark uiteindelijk een 7-8 achterstand goedmaken en kwam met 11-9 met de schrik vrij. Nog spannender was de wedstrijd van René Arbon tegen Lennart van der have. Ook Arbon kwam met 2-0 voor in games en ook zijn tegenstander wist er een vijfde game uit te slepen. En daar waar Arbon in het verleden nog wel eens nipt aan het kortste eind trok wist hij in zijn openingspartij na vele matchpunten te hebben gehad de wedstrijd in de verlenging met 17-15 te winnen. Hierna was de ban gebroken en op de partij van Arbon tegen Sparreboom (6-11 in de vijfde verlies) na werden alle wedstrijden in drie games beslecht. Ondanks de prima overwinning kwam naaste concurrent voor de titel Scylla 4 toch een puntje dichterbij. Volgende week wacht thuis concurrent Scylla.

 

Dames eerste divisie : Hilversum 1 – Avanti 1:                                  7 – 3

Guus Hendriks 3, Kelly Leideritz 0, Marianne Rolinkova 3 en het gewonnen dubbelspel.

Kampioenskandidaat nummer 1 Hilversum kende in Vriendenschaar een lastige tegenstander. Met slechts 2 wedstrijden die in drie games werd beslist werden er veel spannende games gespeeld. Kelly Leideritz haar eerste wedstrijd tegen Lenny van der Meer reikte tot aan een vijfde set, maar na de wissel op 5-4 kon Leideritz geen vuist meer maken. Uiteindelijk verloor Kelly ook haar andere twee wedstrijden. Guusje zag weliswaar tegen iedere tegenstander een game verloren gaan, maar liet haar hattrick op geen enkel moment in gevaar komen. De derde Hilversum speelster Marianna Rolikova deed het net 1 game beter dan Guusje. Ook Rolikova behield haar ongeslagen status. Samen met het gewonnen dubbelspel zorgde dit voor een 7-3 overwinning. Doordat naaste concurrent Zwolle met 9-1 wist te winnen is de voorsprong op Zwolle geslonken tot drie punten. Volgende week mogen de dames thuis in een direct confrontatie tegen Zwolle proberen om de voorsprong uit te gaan breiden.

 

Jongens Landelijk A : Hilversum 1 – Middelburg 1:                               6 – 4

Heleen Hop 1, Roy kapel 2, Patrik Roest 2 en het gewonnen dubbelspel.

Na de goede overwinning van vorige week, de thuiswedstrijd tegen TTC Middelburg 1. Heleen beet het spits af tegen Victor Burger. Heleen verloor de wedstrijd nipt met 3-2, met 8-11 in de 5e game. Daarna speelde Patrik ook een vijf-gamer tegen Julian Flamman. Alhoewel hij de 5e game voorstond met 9-6, verloor hij deze met 10-12. Roy speelde daarna ook in vijven, maar trok daarbij wel aan het langste eind tegen Mathijs Claus. Dit keer werd het dubbel, gevormd door Heleen en Roy, wel gewonnen; de eerste keer in deze competitie. Stand dus 2-2. Patrik speelde hierna een solide 3-0 tegen Victor, en Heleen won in vieren van Mathijs. Roy verloor in een spannende wedstrijd van Florian. Patrik wederom solide met 3-0 winst tegen Mathijs. Roy won ook  in drieën van Victor. Stand 6-3. Daarna de laatste wedstrijd van Heleen. Na een 2-0 voorsprong tegen Julian, verloor Heleen deze in vijf games. Eindstand 6-4.In poule D van Landelijk A Jeugd heeft St. Hoger wederom met 10-0 gewonnen en zij staan fier aan kop (38 punten uit 4 wedstrijden). Daarna volgt op een gedeelde 2e plaats HTC en TTC Middelburg met ieder 20 punten en Jeugd 1 staat met 19 punten op de vierde plaats. Aankomende zaterdag zal er wederom thuis gespeeld worden in dit geval tegen TT Nijmegen 1 om 11.00 uur.