Gamal de Groot favoriet bij de mannen

Titelverdediger Gamal de Groot is de te kloppen speler bij de Afdelingskampioenschappen senioren. De eredivisiespeler van Hilversum is erop gebrand zijn derde titel in de wacht te slepen.Verdediger Arnoud Meijer staat tweede op de plaatsingslijst, voor Jelle Goossens. John van Spengen (vierde geplaatst) is de eerste niet-Hilversum speler en moet beschouwd worden als een gevaarlijke outsider. De Groot en Goossens voeren de plaatsingslijst aan in het dubbelspel. Zij zullen naar verwachting de defensie van Arnoud Meijer en Michel Laroo moeten kraken om de dubbeltitel te veroveren.

Bij de dames is Tali Cohen, spelend voor Hilversum maar in de competitie uitkomend voor SKF (Veenendaal) de te kloppen speelster. Sophie Lucardie staat tweede, terwijl regerend dameskampioen Heleen Hop vijfde is geplaatst. Ondanks het feit dat er maar 7 speelsters zijn in de hoogste damesklasse, kan het een interessante strijd worden vanwege de geringe onderlinge krachtsverschillen.

Hilversum organiseert de AK voor de tiende keer, in samenwerking met de NTTB Afdeling Midden. Ook dit jaar is er bij de senioren weer veel belangstelling om aan het toernooi deel te nemen. Op zondag 10 januari komen de spelers uit de lagere klassen in actie. Hier is het toernooi met 96 inschrijvingen volledig volgeboekt. De spelers in de hogere klasse zijn op zondag 17 januari aan de beurt. Met 86 deelnemers is ook hier een groot deelnemersveld.

Verspreid over 4 speeldagen (jeugd en senioren) komen, zo’n 350 spelers in actie. In totaal worden er op 22 tafels de komende twee weekenden aan de Vaartweg zo’n 1300 (!) tafeltenniswedstrijden afgewerkt en zo’n 5000 games gespeeld. Wie de AK de komende twee weken wil bezoeken, is van harte welkom in het Tafeltenniscentrum aan de Vaartweg. De toegang is gratis. Vanwege de te verwachte drukte kan het voorkomen dat het parkeerterrein vol is en dat bezoekers die met de auto komen, elders in de omgeving een parkeerplek moeten zoeken.          

AK 2015, prijswinnaars hogere senioren

De prijswinnaars bij de AK hogere senioren in 2015.