Fu Shan Lamers zorgt voor daverende verrassing in Assen

Fu Shan Lamers heeft bij het B-ranglijsttoernooi in Assen voor een enorme verrassing gezorgd door de tweede plaats te behalen. De 14-jarige TTV Hilversum-speler was als 26e geplaatst, maar wist met sterk aanvallend spel zijn sterker geachte tegenstanders te verslaan.

Fu Shan heeft nog niet zo lang geleden zijn B-licentie behaald. Daarom behoorde hij in Assen niet tot de favorieten om een finaleplek te bemachtigen. Na twee nederlagen leek het er op dat hij in de poule uitgeschakeld zou worden. Dank zij drie overwinningen op rij eindigde Fu Shan toch nog als derde in de poule, terwijl de nummers 1 en 2 zich voor de volgende ronde plaatsten. Fu Shan had evenwel het geluk dat een van zijn tegenstanders zich geblesseerd terugtrok uit het toernooi, waardoor hij alsnog op de tweede plaats eindigde. 

Die onverwachte meevaller betekende voor de jonge Hilversummer zo’n mentale opsteker dat hij in de vervolgronde boven zichzelf uit steeg en op wilskracht achtereenvolgens de nummers 7 en 4 van de plaatsingslijst (Bjorn de Klerk en Julius van Berkum) wist te verslaan. In de finale ging Fu Shan uiteindelijk eervol ten onder tegen de als eerste geplaatste Timothy Wong: 9-11, 7-11, 11-8 en 9-11.

Dank zij dit voortreffelijke resultaat zag Fu Shan zijn persoonlijke rating stijgen tot 1150 punten.        

Fu Shan Lamers is blij met de 2e prijs.