Finaleplaats Tycho Dekkers bij NK voor B-spelers

De Hilversum-spelers die zondag 20 januari meededen aan de Nederlandse Kampioenschappen voor B-licentiehouders in Weert, hebben goed gepresteerd. Tycho Dekkers haalde zelfs de finale. Daarin verloor hij met 3-0 van eredivisiespeler Cosmin Stan.

Tycho was in Weert prima op dreef. Hij werd eerste in zijn poule. In de kwartfinale stond hij op het randje van uitschakeling tegen Bas Hergelink (Tafeltennis Zwolle). Dekkers wist echter op vechtlust een 2-1 en een 10-6 achterstand om te zetten in een overwinning. In de halve finale wist hij overtuigend (3-0) te winnen van zijn teamgenoot Arnoud Meijer, die ook 1e was geworden in zijn poule.

De 16-jarige Wilfred Schipper maakte eveneens een prima toernooidebuut voor Hilversum. Hij werd tweede in zijn poule en bereikte daarmee de vervolgronde. In de tweede ronde moest hij zijn meerdere erkennen in de ervaren rot Gerko Wiemer. Jelle Goossens werd eveneens tweede in de poule en had kansen in de partij tegen Steffen Greup. De Avanti-speler trok uiteindelijk met 3-1 aan het langste eind. Goossens blikte tevreden terug op het NK. ,,Ik heb Angelo Antonietti in de poule een dik pak slaag gegeven. En ik heb nog een leuke quote voor je: Cosmin Stan verloor op de hele dag maar één game. Inderdaad, tegen mij.”

Bij de dames werd de 12-jarige Felicia Faas, die sinds 1 januari voor Hilversum uitkomt, dubbelkampioen in de D-klasse.