Elwin Huiden wint finale B-Meerkampen en verovert A-status

Twee keer eerder was hij er al heel dichtbij en nu lukte het hem dan eindelijk. Door de eindzege in de finale van de Nationale B-Meerkampen heeft Elwin Huiden de A-status verkregen. De Hilversum-speler behoort sinds gisteren tot de tafeltenniselite van Nederland.

In zijn eigen Hilversumse Tafeltenniscentrum nota bene voerde Elwin een ware Houdini-act ten tonele. Met 3 van de 5 winstpartijen in de groepsfase eindigde hij op onderling resultaat als tweede, waarbij zijn overwinning op Jens Wiersma in de openingsronde de doorslag gaf. Dat leverde hem dus een plaats in de halve finale op. Daarin trof hij de groepswinnaar van poule A, Dylan Plett. De wetenschap dat winst hem een A-licentie zou opleveren had een verlammende werking op Elwin, die de eerste twee games kansloos verloor en in de 3e game met 8-4 achter kwam. Op dat moment gooide Elwin in een alles-of-niets poging de schroom van zich af, sleepte op karakter de 3e alsnog uit het vuur en sloeg vervolgens in 4e en 5e game de ene na de andere mooie bal langs zijn verbouwereerde tegenstander. Bevrijd van een last wist Elwin ook de eindstrijd in 5 games te winnen van Patrick Bruijne van Taverzo, van wie hij in de competitie onlangs nog verloor. Daarmee werd Elwin dus overall-winnaar van dit landelijke evenement.

De jonge Teun Salentijn, die in de andere poule speelde, moest genoegen nemen met één overwinning en vier nederlagen. TTV Hilversum en NTTB kijken terug op een geslaagd evenement. Behalve de B-finales bij de heren en dames werden in Hilversum ook de finales van de D-Meerkampen gespeeld en de E-Meerkampen bij de heren. In totaal waren er 213 inschrijvingen uit het hele land. 42 spelers wisten tot de finaleronde door te dringen. De volledige uitslagen zijn te vinden op nttb.toernooi.nl > NSM B,D,F 2023.

Op de uitgelichte foto boven: Elwin met coach Tim Gras. Onder: de zenuwslopende halve finale tegen Dylan Plett.