Eerste Super Saturday: vertrouwd, maar toch anders        

Het is ruim een half jaar geleden dat de laatste Super Saturday in het Hilversumse Tafeltenniscentrum plaatsvond. Na zaterdag 7 maart werd de voorjaarscompetitie stilgelegd en vier maanden lang was de deur van het Tafeltenniscentrum op slot. Morgen (17.00 uur!) spelen alle landelijke teams weer thuis.

De eerste (en hopelijk niet de laatste) Super Saturday van dit najaar zal enerzijds een vertrouwd gevoel naar boven brengen bij de vaste bezoekers die dit evenement node hebben gemist. Anderzijds kent Super Saturday door de coronamaatregelen een aantal aanpassingen.

Diverse leden vroegen zich af of het veilig en verantwoord is om Super Saturday te bezoeken. Het bestuur meent van wel. We hebben, in nauw overleg met de barcommissie  een aantal maatregelen genomen. Om overlap met de jeugdwedstrijden te vermijden beginnen alle landelijke seniorenteams een uur later dan gebruikelijk, namelijk om 17.00 uur.

Daarnaast worden de vijf wedstrijden, die normaal gesproken alle in de Louwersezaal plaatsvinden, verdeeld over twee speelzalen. Ook de inrichting van de zalen is coronaproof gemaakt. Toeschouwers zijn, mits geregistreerd, welkom in beide speelzalen en in de kantine. Door de gewijzigde inrichting van de zalen zijn er voldoende zitplekken beschikbaar. Om heen-en-weer geloop van en naar de kantine zoveel mogelijk te beperken, zal het barpersoneel mensen aan tafel bedienen. Wat zeker bijdraagt aan het vertrouwde gevoel, is dat de populaire Hilversum-schotel weer verkrijgbaar is. Tijdens Super Saturday is een Begeleider Veilig Sporten aanwezig die vragen kan beantwoorden en waar nodig instructies geeft.                 

Hilversum is dit seizoen bij de heren vertegenwoordigd in alle landelijke divisies en in de dames tweede divisie.

 

Eredivisie, 17 uur: ProActief TT Hilversum 1 –  Veerhuis Wessem/Westa 1

 

Teamselectie: Lauric Jean, Khalid Assar. Martin Khatchanov, Nolan Schultz, Patrick Oeij, Haiqal Ashraf, Cosmin Stan, Coach: Bert Olofsen.

 

Het eredivisieteam van Hilversum startte de competitie afgelopen zaterdag matig met een 4-2 nederlaag tegen De Boer/Taverzo, dat favoriet is voor het winnen van de landstitel. Een directe concurrent dus. Het duel in de openingsronde werd vanwege de oplopende coronabesmettingen in het westen van het land verplaatst van Zoetermeer naar Wageningen. Coach Bert Olofsen was niet erg tevreden over de prestatie van zijn spelers, zo liet hij blijken in de Gooi-en Eemlander.     

Komende zaterdag speelt zijn team tegen Westa. De bezoekers uit Limburg hebben een sterk team in de breedte, met twee kopmannen, Arturs Reinhold en Marton Szita, aangevuld met een aantal jonge spelers uit de eigen opleiding: Kas van Oost, Barry Berben, Jelle Moris, aangevuld met routinier Daan Sliepen. 

Bert Olofsen: ,,Het is een lastig in te schatten team. Komen de drie sterkste spelers, dan is het een team om rekening mee te houden, maar Westa kennende kiezen ze er ook voor om één of meerdere jonge eigen spelers op te stellen. We zullen het zien.”

Voor het eerste team is het van belang een goede score neer te zetten om zich te kwalificeren bij de beste vier. Die plek geeft recht op de halve finale in december. ,,Het is een flinke puzzel nu. Er zijn veel inreisbeperkingen voor de buitenlandse spelers en daar moet ik oplossingen voor zoeken. Dat betekent overleggen met de Marechaussee, ministerie, buitenlandse bonden en buitenlandse ministeries. Zoals het nu lijkt, zal er zaterdag een sterk team staan, met minimaal één buitenlander.” 

 

Eerste divisie, poule A, 17 uur: Hilversum 2 – SVE 1

 

Teamselectie:  Arnoud Meijer, Mick de Vette, Elwin Huiden     

 

Heren 2 verloor in de openingswedstrijd met 6-4 van Scyedam. Dat was vooral te wijten aan het feit dat Arnoud Meijer een slechte dag had en al zijn partijen verloor. Elwin Huiden debuteerde voor Hilversum met twee overwinningen en samen met Mick de Vette pakte hij  ook het dubbel (in tegenstelling tot de afdelingscompetitie is in de landelijke competitie het dubbel niet geschrapt).

Meijer kan zich zaterdag revancheren in het prestigeduel met SVE, met de ex-Hilversum-spelers Jelle Goossens en Wouter van der Mark, voormalig afdelingskampioen van Midden John van Spengen, en Quinten van Dissel. Een duel om naar uit te zien, waarbij Hilversum in staat moet zijn een kleine overwinning in de wacht te slepen.           

 

 

Tweede divisie, poule A, 17 uur: Hilversum 3 –  Pecos 1

 

Teamselectie: Hans den Blanken, Tali Cohen, Yoeke Gunsing, Donald Hessing, Lars de Visser

 

Met een 6-4 overwinning op zak reisde Hilversum 3 vorige week terug uit Limburg. In het tweede duel treft ons derde een opponent van zwaar kaliber. Pecos 1 is de gedoodverfde favoriet in deze tweede divisie poule. Maroun Nader, Jens Wiersma en Job van de Wiel hebben een gemiddelde rating waar Hessing en de zijnen niet aan kunnen tippen. Voeg daarbij dat Hans den Blanken nog herstellende is van een blessure, dan wordt het naar verwachting punten sprokkelen tegen de baltovenaars uit Oegstgeest.

 

       

 

 

Derde divisie, poule E, 17 uur : Hilversum 4 –  Spaarne 3

 

Teamselectie: Jan Dubelaar, Tjarko Bosma, Marcel Hofman, Pieter Salentijn, Djermo Roest, Joris Gieskens.

 

Heren 2 kende een matige ouverture tegen Taverzo 3. Lichtpuntje was wel de glanzende rentree van Jan Dubelaar, die na een lange periode van afwezigheid door blesssureleed weer een wedstrijd in de landelijke competitie speelde. Samen met Tjarko Bosma vormt hij niet alleen een succesvol muzikaal duo, maar ook achter de tafel loopt de samenwerking op rolletjes getuige de overtuigende winst in het dubbel. 

Om de onderste plaatsen te  ontlopen moet er zaterdag gewonnen worden van Spaarne 3, met ex-Hilversum-speler Rens Pleijster in de gelederen.      

 

Dames tweede divisie, poule A, 17 uur: Hilversum 1 – TT Nijmegen 1

 

Teamselectie: Sanne Briefjes, Angelique van den Bosch. , Anne Hoogeveen, Iris de Bie, Chanel Verschoor, Niral Gupta, Neha Gupta, Rosa Bosselaar, Aniek Jansen.

 

Na de ruime overwinning vorige week op SVE 2 hopen de dames komende zaterdag deze lijn door te trekken tegen TT Nijmegen. Dit team speelde vorige week enigszins verrassend gelijk tegen het zwakker geachte VVV. Met 8 speelsters op de teamlijst is het nauwelijks te voorspellen wie TT Nijmegen achter tafel zal brengen, al zijn de twee sterkste speelsters al drie competities lang niet ingezet. Met dat gegeven in het achterhoofd is dan ook de verwachting dat de meiden van coach Bruijn een mooi resultaat zullen boeken. En dat is nodig ook, want de echte hobbels op weg naar promotie moeten nog komen, dus het is zaterdag zaak voor de dames om te werken aan vorm en  zelfvertrouwen.