Eerste Super Saturday bij TTV Hilversum

De landelijke tafeltenniscompetitie barst weer los. Komende zaterdag 12 september komen alle landelijke teams, behalve heren 1, thuis in actie. Dat wordt smullen op Super Saturday.Hieronder alvast een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen. Alle wedstrijden beginnen om 16 uur.

Dames 1, eredivisie: Youngsters vol ambitie

Vorig seizoen wist het eerste en enige damesteam van TTV Hilversum zich in de promotie- en degradatiewedstrijden knap staande te houden waardoor het in het najaar uitkomt in de vernieuwde Eredivisie.

Het team is ten opzichte van vorig seizoen qua opstelling ongewijzigd. De enige wijziging is dat de dames de afgelopen zomer niet hebben stilgezeten en via stages, trainingen in het buitenland en diverse toernooien hun niveau weer hebben opgekrikt. Naast youngsters Lisette van Es, Alice Vos en Heleen Hop is ook routinier Marianna Rolikova vastberaden om opnieuw betere resultaten te laten zien.

Met coach Lex Bruijn als motivator, tacticus en teambuilder aan het roer, is een korte termijn doelstelling opgesteld: directe handhaving. De plannen voor de lange termijn zijn ook duidelijk; binnen een aantal jaren meedoen om de landstitel waarbij het spelen in een volgepakte eigen zaal als extra drijfveer geldt. De tegenstand in de eredivisie dames liegt er niet om. Een aantal teams zoals SKF, Dozy Den Helder en VTV zullen absoluut nog een maatje te groot zijn, maar tegen de overige teams zal het team moeten laten zien waartoe het in staat is. De dames beginnen zaterdag 12 september met een thuiswedstrijd tegen VTV uit Nieuwegein.

Heren 1, eredivisie: Inzet en spektakel 

Het eerste herenteam van TTV Hilversum kent een aantal personele wijzigingen. Merijn de Bruin heeft na een aantal jaren trouwe dienst het team verlaten en Frank Rengenhart is teruggekeerd in de hoofdmacht.

Ook Jelle Goossens, vorig seizoen uitkomend in de eredivisie B voor SKF, keert terug op het oude nest en vormt samen met Gamal de Groot en Nathan van der Lee het vlaggenschip. In deze samenstelling wil het team, naast verzorgd en hoogstaand tafeltennis, ook het publiek vermaken met spektakel en veel inzet.

Coach Bert Olofsen is net als vorig jaar optimistisch over de kansen en heeft in de voorbereiding maatregelen getroffen zodat het team goed aan de start verschijnt. Naast extra trainingen en oefenwedstrijden werd de eerste editie van het Hilversum Tournament georganiseerd. Het eerste herenteam kwam daarbij uit tegen topspelers uit binnen- en buitenland.

Tijdens het toernooi werden goede wedstrijden gespeeld, maar er bleek ook nog voldoende werk aan de winkel voordat ons eredivisieteam zich daadwerkelijk met de top kan meten. Wat voor de dames geldt, geldt ook voor de heren. Een aantal teams zoals landskampioen Enjoy&Deploy en het versterkte DTK’70, zal naar verwachting te sterk zijn. Tegen de andere opponenten liggen er voldoende mogelijkheden om goede uitslagen te boeken. De eerste wedstrijd staat op zaterdag 19 september op het programma en is direct een mooi affiche; uit tegen Smash ’70 uit Hattem.

Heren 2, 2e divisie: Verloren terrein heroveren

Ons tweede herenteam kon het vorig seizoen niet bolwerken in de eerste divisie en komt dit seizoen weer een klasse lager uit. Hans den Blanken en Donald Hessing zijn verhuisd naar team 3, dat eveneens in de tweede divisie uitkomt. Wouter van der Mark gaat samen met Lars Adema, Wilfred Schipper en Wouter Schoeber proberen het verloren terrein terug te winnen.

Poule B, waarin team 2 is ingedeeld, behoort volgens Lars Adema tot de zwakkere tweede divisie poules. Of Hilversum het kampioenschap meedraait in de race naar de titel, hangt volgens hem vooral af van de opstelling. Om uiteenlopende redenen kunnen Van der Mark, Adema en Schoeber ieder maar een beperkt aantal wedstrijden meespelen.

Hoe dan ook valt er met dit team altijd wel wat te genieten achter de tafel. Hilversum begint de competitie zaterdag met een thuiswedstrijd tegen het lastige Smash Monster, volgens Adema een van de concurrenten in de strijd om de bovenste plaats.

Heren 3, 2e divisie: Aan de bak voor handhaving

Ook in dit team de nodige wijzigingen. Arnoud Meijer komt dit seizoen uit voor Klimaatgroep Stars. De youngsters Max Koopman en Frank van der Wurff hebben gezelschap gekregen van routiniers Hans den Blanken, Donald Hessing en Vincent del Priore. Laatstgenoemde speler, gepokt en gemazeld in Brabant, debuteert dit seizoen voor Hilversum.

We zijn benieuwd of Max Koopman en Frank van der Wurff de opgaande lijn van vorig seizoen kunnen voortzetten. Dat zal bepalend zijn voor de prestaties van dit team. De routiniers kunnen elk hun steentje bijdragen.

Hilversum 3 heeft echter een sterkere poule getroffen dan team 2 en zal alle zeilen moeten bijzetten om zich te handhaven. Het krijgt zaterdag direct al een pittige opponent op bezoek: Entac uit Enschede.

Heren 4, 3e divisie: Strijden in poule des doods

Het verlies van kopman Wouter van der Mark (doorgeschoven naar team 2) wordt opgevangen door het meespelen van Erwin Knecht en Danny Mol, maar per saldo betekent dit toch een verzwakking. Dit gevoegd bij het feit dat Van Putten, Van de Velde en Arbon de poule des doods hebben getroffen in de derde divisie, betekent dat team 4 voor het eerst sinds jaren niet voor de titel gaat, maar voor handhaving.

Het zal niet meevallen voor dit team om een vliegende start te maken. Tegenstander zaterdag a.s. is Klimaatgroep Stars 2 uit Middelstum, met Arnoud Meijer die tegen z’n ‘oude’ club in het strijdperk treedt.

Heren 5, 3e divisie: Het vertrouwde kwartet

Dit is het enige landelijke herenteam dat in dezelfde opstelling opereert als vorig jaar.  Jan Dubelaar, Pieter Salentijn, Tjarko Bosma en Robert van der Horst hebben al meerdere keren aangetoond hun mannetje te staan in de derde divisie. En is er geen reden om te betwijfelen dat ze dat nu weer doen. Team 5 is ingedeeld bij bekende tegenstanders als Huizen en HBC. Het vertrouwde kwartet gaat van start tegen Amstelveen.