Eerste prijs voor Luca Owen bij Minimeerkampen in Nieuwegein

Zondag 13 maart was een nieuwe editie van de Mini- en Midimeerkampen, een toernooi voor beginners en lagere jeugd. Ditmaal was TTVN Nieuwegein gastheer. Namens Hilversum deden Michiel Cnossen, Luca Owen en Teun Reeskamp mee. We moesten in het donker inspelen, want pas 10 minuten voor het begin van het toernooi gingen de lichten aan. Er werd gezegd dat er een miscommunicatie met de gemeente was, maar het leek er mij op dat TTVN de sfeer van hun blacklight toernooi een week eerder, nog een keer wilde ervaren.

Michiel, die eind deze maand 12 wordt, is inmiddels te sterk voor de Mini’s, en mocht meedoen met de Midi’s. Dat heeft hij geweten, hij werd namelijk zwaar ingedeeld. Michiel speelt zelf in de competitie 5de klasse, is daar weliswaar nog ongeslagen, maar moest het opnemen tegen twee tweedeklassers, een derde klasser, een vierdeklasser, en iemand die ook 100% vijfde klasse speelt. Ondanks diverse mooie rally’s, af en toe de durf om mooie spinballen te spelen, bleef Michiel op één winstpartij steken. Toch weer een ervaring rijker.

Teun (9) en Luca (12) waren bij de Mini’s in de hoogste poule ingedeeld. Teun, die bij eerdere edities gewend was om prijsjes mee te nemen, moest dit keer toch even slikken van het niveau. Naarmate de dag vorderde, kreeg Teun meer zelfvertrouwen en kon hij 2 potjes winnen. Luca liet zien dat hij, ondanks dat hij pas een paar maanden op tafeltennis zit, al best goed kan spelen. Hij won al zijn potjes en werd eerste.

Uiteindelijk waren we om 10 voor drie klaar voor de prijsuitreiking, waar Luca zijn prijsje kreeg, net op tijd voordat de lichten weer uitgingen. Ondanks de startup-problemen een goed georganiseerd toernooi, met dank aan Wim, Ralph en het kader van TTVN.