Dubbelslag Teun Salentijn op NJK, Elwin Huiden pakt nationale titel O23

Hilversum-spelers Teun Salentijn en Elwin Huiden gingen er dit weekend met de nationale titels vandoor tijdens de Nederlandse Jeugdkampioenschappen voor A-spelers in de Baarnse sporthal De Trits. Elwin Huiden zette de kroon op een sterk seizoen door goud te veroveren in de klasse O23. Teun sloeg zelfs een dubbelslag. Hij werd nationaal kampioen O17 in het enkel- en het dubbelspel. Aan de NJK-A deden 151 spelers mee.
Teun, die tot de gedoodverfde favorieten behoorde voor de titel, moest hard werken om de finale te bereiken. Maar zoals zo vaak had de 16-jarige Huizer de langste adem. Rallyspeler Mark Jansen (Tempo Team) bood in de kwartfinale sterk verweer, maar werd uiteindelijk met 11-8 in de 5e game verslagen. Ook in de halve finale tegen Matthias Scheurwater kwam er een beslissende vijfde game aan te pas. Weer was het Teun die aan het langste eind trok. En in de finale tegen de als tweede geplaatste Chris Verwoerd moest Teun opnieuw diep gaan. Met 8-11, 11-6, 11-5, 5-11 en 11-8 trok hij de partij over de streep. Het was voor Teun de eerste titel in de klasse O17.
Heel wat soepeler ging het in het dubbelspel. Hij en zijn tegenstrever in de enkelfinale Chris Verwoerd wonnen overtuigend al hun partijen en werden dik verdiend kampioen.
In de klasse O23 waren aanvankelijk 11 inschrijvingen, maar om uiteenlopende redenen kwamen er uiteindelijk slechts 6 deelnemers aan de start. Er werd gespeeld in een zeskamp, waarin Elwin Huiden zich onbetwist de sterkste toonde en zich Nederlands kampioen O23 mag noemen. Al met al een zeer succesvol jaar voor Elwin, die onlangs met het eerste herenteam van Hilversum promoveerde naar de eredivisie. Ook Teun Salentijn zal komend seizoen z’n opwachting maken in het eerste herenteam.
Bij de jeugd O13 was er succes voor Kevin Ahlers. De speler van het eerste jeugdteam van Hilversum veroverde goud in het dubbelspel met partner Milan Verweel. Ook in het enkelspel was Kevin dichtbij de eindzege. Hij verloor uiteindelijk in een bloedstollende finale met 11-9 in de 5e game van Yunah Ritzerveld en ging dus met goud en zilver naar huis.
De finale bij de meisjes O19 ging tussen Hilversum-lid Anouk van den Boom en Fleur Hoogeveen, die volgend seizoen voor het eerste damesteam van Hilversum zal uitkomen. Anouk versloeg haar tegenstandster met 3-1. Anouk en Fleur wonnen samen ook het dubbel. Daar bleef het niet bij. Hilversum-lid Tanya Misconi werd nationaal kampioen bij de meisjes O17 in enkel en dubbel. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Elwin Huiden veroverde de titel O23-klasse

Kevin Ahlers met dubbelpartner Milan Verweel en coach Bert Olofsen.