Dubbelkampioen Nathan van der Lee full-time met tafeltennis bezig

Tijdens het Hilversum Tournament 2015 komen topspelers uit de Nederlandse eredivisie en diverse buitenlandse competities in actie. Veel van deze spelers zijn regerend of ex-Nederlands kampioen, landskampioen of hebben andere opmerkelijke prestaties geleverd. De meeste spelers staan nog aan het begin van hun carrière en zullen het Nederlandse tafeltennis de komende jaren bepalen.

De komende weken presenteren wij hier een aantal spelers. Vandaag de eerste, TTV Hilversum-speler Nathan van der Lee. Op zijn 9de begon Nathan met tafeltennis bij GTTC in Groningen. Zijn broer speelde al en het spelletje sprak Nathan meteen tot de verbeelding. Aanvankelijk wilde het niet zo lukken met het aanleren van de techniek en werd zelfs overwogen of Nathan moest gaan verdedigen. Gelukkig kwam het niet zo ver en bleek Nathan al snel bijzondere kwaliteiten te hebben. Toen hij 11 was speelde hij voor het eerst landelijk bij de jeugd. Op z’n 13de jaar maakte hij zijn debuut in de landelijke senioren competitie bij GTTC, waarbij hij twee jaar later de overgang maakte naar Smash Hattem, waar hij eredivisie speelde.

Nathan van der Lee als jeugdspelerNathan van der Lee, hoge resolutie

Nathan van der Lee debuteerde op z’n 13e al in de landelijke seniorencompetitie. Tegenwoordig komt hij uit voor TTV Hilversum in de eredivisie.

 

Bij de jeugd werd Nathan één keer Nederlands kampioen en won hij één keer de Nationale Jeugdmeerkampen. In de periode 2011/2012 werd Nathan één keer herfst- en één keer voorjaarskampioen van Nederland, met zijn toenmalige team Enjoy & Deploy en aansluitend werd hij algemeen Nederlands kampioen. Nathan deed mee aan het Europees jeugdkampioenschap en wist daar een derde plaats te behalen samen met Casper ter Luün.

Dit jaar werd Nathan in Zwolle Nederlands kampioen dubbel door in de finale van het NK samen met Cosmin Stan, Laurens Tromer en Patrick Oei, te verslaan. Daarvoor was hij met Barry Weijers ook al twee keer Nederlands kampioen dubbel te worden. Eén keer was hij verliezend finalist in het dubbelspel. Stan, Tromer en Oei nemen allen deel aan het Hilversum Tournament.

Over hen later meer. Nathan van der Lee is full-time met tafeltennis bezig. Naast zijn actieve tafeltennis carrière, die hij na een tijdje wat rustiger aan gedaan te hebben, weer volledig gaat oppakken met coach en trainer Bert Olofsen en teamgenoten Frank Rengenhart, Gamal de Groot en Jelle Goossens, runt hij de winkel van GAME11, in Zeist. Waar hij zijn kennis deelt met zijn klanten en ook regelmatig de kans biedt om even een ‘balletje’ te mogen slaan tegen deze topspeler.

Tafeltennisliefhebbers kunnen Nathan in actie zien tijdens het “Hilversum Tournament” op 22 en 23 augustus. Toegang is gratis.

Bert Olofsen