Droomdebuut Nolan Schultz in eredivisie

In de tweede ronde van de tafeltenniscompetitie in de eredivisie mochten de mannen van ProActief Tafeltennis Hilversum in Wateringen aantreden tegen het sterke Salamanders. Salamanders speelde met kopman Casper te Lüun, de Deen Carsten Egeholt en Emmanuel Martins.

Nolan Schultz was de revelatie van de dag. Hij heeft de afgelopen maanden hard getraind en speelde tijdens de zomer nog de Universiade in Italië. De wedstrijd tegen Salamanders was het debuut van Nolan op het hoogste niveau in Nederland. 

In zijn eerste wedstrijd trof hij de ervaren Deen Casten Egeholt. De opdracht voor Nolan was helder:  “Speel met overtuiging en zet de Deen eerder onder druk dan hij jou”. 

Nolan begon overtuigend en zette meteen veel druk: 6-11. De tweede game was voor de Deen, waarna twee games volgden die beide kanten op hadden kunnen vallen, maar die Nolan vol zelfvertrouwen naar zich toe trok. 

Tegen kopman Casper ter Lüun was het zo mogelijk nog spannender, pas in de vijfde game en na een goed gekozen time-out wist Nolan de nummer 15 van de Nederlandse ranglijst te bedwingen. Een debuut om van te dromen voor Nolan!

Nolan Schultz

Cosmin Stan speelde tegen Emmanuel Martins in zijn openingswedstrijd. Na drie spannende games, telkens met twee punten verschil, stond er 1-2 op het scorebord, waarmee de weerstand van de sympathieke Martins gebroken was: 5-11. Cosmin speelde veel minder precies tegen Egeholt en kwam geen moment in de wedstrijd. 

Ashraf Haiqal speelde voortreffelijk. Casper ter Lüun was niet opgewassen tegen het hoge tempo van de Maleisiër. En hoewel Emmanuel Martins in staat was om fantastische rally’s te spelen, was de overwinning voor Haiqal ook in deze partij geen moment in gevaar.

Haiqal wist de handen van zowel de meegekomen fans als de tegenstanders herhaaldelijk op elkaar te krijgen met zijn harde aanvalsballen.