Drie debutanten op eerste super saturday

Vlaggenschip voegt woord bij daad in haar kampioenaspiraties met een 8-2 overwinning. Ook de Dames wisten te winnen. De overige landelijk teams hielden de schade beperkt met minimale nederlagen.

Heren eerste Divisie: Hilversum 1 – Argus 1 :                            8 – 2

Merijn de Bruin 2, Tycho Dekkers 3, Arnoud Meijer 3.

Een prima 8-2 overwinning stond er op de borden toen het licht alleen letterlijk uitging in de speelzaal van Hilversum. Opvallend waren de nederlagen in de personen van kopman De Bruin en de van een blessure terugkomende Rengenhart (dubbel). De Bruin leek in de laatste wedstrijd van de dag na een 2-0 voorsprong op Jan Tammenga eenvoudig de winst binnen te gaan halen. Echter vanaf de derde game liep het net iets minder en rook Tammenga kansen en wist de overwinning door 3 games op rij te winnen binnen te halen. De typerende vechtlust van Tycho Dekkers was tegen Argus de basis van een prachtige hattrick. Met name de overwinning op Tammenga mocht er zijn. Tegen het opstormend talent Stellan Smid ging Dekkers door het oog van de naald en mocht zich gelukkig prijzen dat de scherpte van Smid met name in de vijfde en laatste game niet optimaal was. Ook Arnoud Meijer maakte er tegen Smid een ware veldslag van. Met 11-8 in de beslissende vijfde game wist de Meijer de overwinning uit het vuur te slepen. Derde man bij Argus Colin Rengers had een mindere dag. Alleen tegen de Bruin wist hij een game te winnen. De concurrenten in deze poule: Tempo Team en Avanti deelden de punten, waardoor Hilversum direct de koppositie heeft gepakt na speelronde één.

Heren tweede divisie: Hilversum 2 – Scyedam 2 :                      4 – 6

Lars Adema 0, Jelle Goossens 2, Wilfred Schipper 1 en het gewonnen dubbelspel.

De reserves van Hilversum moesten aantreden tegen kampioenskandidaat Scydam 2. Vooraf had clubkampioen Jelle Goossens al te kennen gegeven dat hij er klaar voor was. Goossens mocht dit al direct in de openingswedstrijd laten zien, want hij speelde daarin tegen de uit de eredivisie teruggekomen Jeroen Bastiaansen. Na een onwennig begin en een verloren eerste game kwam Goossens op stoom. Met mooie lange rally’s verschalkte Goossens kopman Bastiaansen en was de voorsprong een feit. In tegenstelling tot Goossens had Adema een mindere dag. Slecht twee games wist hij over de gehele dag naar zich toe te slepen. Het grote jeugdige talent Wilfred Schipper, die onlangs over is gekomen van Zwolle mocht zijn opwachting maken tegen Laurens van Raadshoven. Ook in de deze wedstrijd was het smullen geblazen en Schipper nam een 2-1 voorsprong in games en stond in de vierde game met 6-2 voor, toen op onverklaarbare wijze de koek ineens op was. Het gewonnen dubbel zorgde nog voor een 2-2 tussenstand maar  daarna liep Scyedam uit naar een 2-6 voorsprong. Hierbij Verloor Goossens met minimaal verschil van Van Raadshoven die daarmee een puike hattrick achter zijn naam zag staan. Schipper won vervolgens nog wel knap van Bastiaansen en Goossens hield Remco van der Does van een hattrick af en maakte daarmee de eindstand dragelijker.

 

Heren tweede divisie: Hilversum 3 – Argus 2 :                            2 – 8

René Arbon 0, Hans den Blanken 2 en René van de Velde 0

Het uit de derde divisie gepromoveerde derde team van Hilversum moest net als het vlaggenschip ook tegen Argus aantreden. De door insiders betitelde kampioenskandidaat Argus 2 liet er geen gras over groeien in deze wedstrijd en er stond ook in deze wedstrijd een 8-2 einduitslag op het wedstrijdformulier echter in dit geval voor de ploeg uit Harkstede. De grote man bij Hilversum was Hans Den Blanken. In zijn openingswedstrijd tegen Teun Bosveld moest Den Blanken nog wennen aan het niveau van de tweede divisie, maar in zijn tweede wedstrijd tegen Erik van der Greft was de beer los en kon de hatelijke nul van het scorebord worden gehaald. Dit kunststukje kon Den Blanken met het meest minimale verschil tegen Henk Jan Wils nogmaals herhalen. René Arbon was minder op dreef hij wist in zijn openingswedstrijd tegen van der Greft nog wel de eerste game binnen te halen, maar hierna vielen alle games de andere kant op. Opvallend was dat ook René van de Velde dit voorbeeld volgde met het verschil dat zijn gamewinst tegen Wils werd behaald. Volgende week wacht het uitduel tegen het lastige SKF. De concurrenten in de strijd om handhaving HTC en verrassenderwijs US 2 verloren ook ruim hun wedstrijden.

Heren derde divisie: Hilversum 4 – FVT 2 :                                  4 – 6

Jan Dubelaar 1, Tjarko Bosma 1, Donald Hessing 1 en het gewonnen dubbelspel.

Het uit de afdeling gepromoveerde Hilversum 4 moest tegen FVT 2 de schade beperkt proberen te houden. Daar waar bij FVT zowel Ronald Vijverberg alsmede Vernon Pieternella ongenaakbaar bleken, moesten de punten gescoord worden tegen Stephan Tromer en dit lukte zowel Jan Dubelaar, Tjarko Bosma en Donald Hessing. Voor Bosma werd het wel een dubbeltje op zijn kant. Doordat ook het dubbelspel werd gewonnen kon er teruggekeken worden op een redelijk succesvol debuut voor het klassieke Hilversum 4. De naaste concurrenten Middelburg Zuid en Hotak 68 kregen beiden met 2-8 dik klop dus een vierde plaats na de eerste speelronde is daar. Volgende week wacht de uitwedstrijd in en tegen Middelburg. De vraag die menig tafeltennisliefhebber bezig houdt: Zal Kalun Yu – één van neerlans grootste talenten ooit – zijn opwachting maken volgende week zaterdag tegen Hilversum?

 

Dames eerste divisie : Hilversum 1 – Scyedam 1:                      6 – 4

Elisa Stuveling 3x, Guus Hendriks 3x, Kelly Leideritz 0

Dames één heeft in haar eerste wedstrijd een verrassende overwinning geboekt op mede kampioenskandidaat Scyedam. Dat Guusje Hendriks ongeslagen bleef is niet zo verrassend meer, maar dat Elisa Stuveling dit ook presteerde was knap te noemen. Dat dit niet zonder slag of stoot ging was en werd wel verwacht, maar dat alle vier de wedstrijden die met minimaal verschil in de vijfde game werd besloten in Hilversums voordeel uitviel maakte het verschil van winnen of verliezen. Voor Scyedam speelster Daniëlle Schoeber waren de druiven het meest zuur, zij zag een 8-2 voorsprong in vijfde game tegen Hendriks als sneeuw in een regenbui verdwijnen. Ook tegen Stuveling verloor Schoeber met 11-9 in de beslissende vijfde game. Mede concurrent in de strijd om het kampioenschap te weten De Treffers behaalde tegen Taverso de maximale score: 0-10.

Jongens Kampioenspoule: Hilversum 1 – Scylla 1:                    4 – 6

Bastiaan van der Sanden 2, Martin Hamel 1, Roy Kapel 1

De jonge mannen van Hilversum moesten al direct in de eerste wedstrijd van het seizoen aantreden tegen de grootste concurrent in de strijd om het algemeen kampioenschap van Nederland: Scylla. Nieuwkomer Martin Hamel speelde verdienstelijk en wist net als Roy Kapel en Bastiaan van der Sanden te winnen van Robbert van Dijk. Van der Sanden wist hiernaast ook knap Tiss van der Werf aan zijn zegekar te binden. Tegen broer Ids trok Van der Sanden net aan het kortste eind helaas, waardoor en uiteindelijk een nipte nederlaag werd geleden.

Jongens Landelijk B: Hilversum 2 – TVO 1:                               4 – 6    

Sander van Buul 2, Felicia Faas 1 en Heleen Hop 1.

Onder leiding van coach Arnoud Meijer spelen de jeugd reserves van Hilversum na het behaalde kampioenschap van afgelopen seizoen nu landelijk B. Na een ietwat onwennig begin werd er tegen een 1-4 achterstand aangekeken en moesten de mouwen opgestroopt worden om een grote nederlaag te voorkomen. Dit lukte bijna: kopman Sander van Buul nam de talenten Felicia Faas en Heleen Hop op sleeptouw wat resulteerde in een 4-5 tussenstand. Toen moest Hop aantreden tegen kopman Falco Latte. Helaas redde Hop het net niet en moesten de tegenstanders alsnog gefeliciteerd worden. Het debuut van de pas twaalfjarige nieuwkomer Faas was prima te noemen: een goede belofte voor de toekomst.