Dit weekend Afdelingskampioenschappen hogere jeugd en senioren met 120 deelnemers

Dit weekend wordt in het Hilversumse Tafeltenniscentrum het tweede deel van de Afdelingskampioenschappen gehouden. Eind maart waren de lagere jeugd en senioren aan de beurt, nu komen de hogere klassen aan bod. Vanwege de coronacrisis moest het evenement, dat normaal gesproken het  tweede en derde weekend van januari plaatsvindt, uit elkaar worden getrokken en op een later tijdstip worden gespeeld.
Zaterdag 11 juni: Hogere senioren
Voor het eerst sinds jaren spelen de hogere senioren hun toernooi op een zaterdag. Er zijn 53 inschrijvingen. In januari 2020 werden voor het laatst Afdelingskampioenschappen gehouden. Toen sloeg de destijds 17-jarige Mick de Vette een dubbelslag door afdelingskampioen te worden bij zowel de jeugd als de senioren. Mick is er dit jaar helaas niet bij om zijn titel te verdedigen. Hoogst geplaatste speler is Arnoud Meijer, gevolgd door Elwin Huiden en de jonge Teun Salentijn, die tevens favoriet is voor het winnen van de jeugdtitel. Outsiders bij de senioren zijn verdediger Lars Banning en Dennis South, die na een aantal jaren afwezigheid zijn comeback maakt bij de AK. In het dubbelspel verdedigen good-old Hans den Blanken en Elwin Huiden hun afdelingstitel.     
Zondag 12 juni: Hogere jeugd
Bij de hogere jeugd zijn 67 deelnemers. Voor het eerst wordt het enkelspel niet meer in leeftijdsklassen gespeeld, maar alleen in ratingklassen op sterkte. Net als bij de senioren staan spelers van gastvereniging Hilversum het hoogst op de plaatsingslijst. Teun Salentijn, die vorige week nog tweede werd bij de Nationale Jeugdmeerkampen onder 15, is de te kloppen speler. Nieuwkomer Rick Bakker (komend van TOGB) is tweede geplaatst. Verliezend finalist van 2020, Koen Houtgast, komt opvallend genoeg  niet in de top-5 voor, maar kan niettemin voor een verrassing zorgen. In het dubbelspel zijn Daan Bakker en Teun Salentijn favoriet voor het winnen van de titel.   
Aanvang / einde
Zaterdag 11 juni beginnen de hogere senioren hun toernooi om 9.30 uur met het dubbelspel, de finales staan eind van de middag gepland.
Zondag 12 juni wordt om 9.00 uur het startsein gegeven voor de hogere jeugd. Ook hier vinden de finales eind van de middag plaats.
Indeling AK staat nu online
Op toernooi.nl is de indeling voor beide speeldagen te vinden. De indeling kan nog aangepast worden vanwege afzeggingen of andere wijzigingen.
Wie de AK wil bezoeken, is van harte welkom in het Tafeltenniscentrum aan de Vaartweg 52 (ingang Gymnasium). Er wordt gespeeld in twee zalen op 22 tafels.